SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Uludağ’da konaklama 4500 liradan başlıyor

Kış turizminin kıymetli kayak merkezlerinden Uludağ’da, bir kişinin gecelik konaklama fiyatı 4 bin 500 ile 6 bin lira ortasında değişiyor. ‘Beyaz cennet’e günübirlik taksi ile çıkmak isteyenler, gidiş-dönüş 690 TL’yi gözden çıkaracak. Teleferik ile gidiş-dönüşün 130 TL olduğu Uludağ’da, kayak öğrenmenin saati 900, kayak ekipmanlarının günlük kiralama bedeli ise 700 TL. Yarım sucuk ekmek ise 100-150 TL arasında satılıyor. Uludağ’da bir gecelik konaklama ile öteki masrafların asgarî maliyeti 6 bin TL’yi buluyor.

Uludağ’da konaklama 4500 liradan başlıyor
Akacan The Mall
04.02.2023 11:52
0
A+
A-

Uludağ’da konaklama 4500 liradan başlıyor
Kış turizminin kıymetli kayak merkezlerinden Uludağ’da, bir kişinin gecelik konaklama fiyatı 4 bin 500 ile 6 bin lira ortasında değişiyor. ‘Beyaz cennet’e günübirlik taksi ile çıkmak isteyenler, gidiş-dönüş 690 TL’yi gözden çıkaracak. Teleferik ile gidiş-dönüşün 130 TL olduğu Uludağ’da, kayak öğrenmenin saati 900, kayak ekipmanlarının günlük kiralama bedeli ise 700 TL. Yarım sucuk ekmek ise 100-150 TL arasında satılıyor. Uludağ’da bir gecelik konaklama ile öbür sarfiyatların asgarî maliyeti 6 bin TL’yi buluyor.

Türkiye’nin değerli kış turizm merkezlerinden, 17 otel, tesis ve 5 bin yatak kapasitesine sahip Uludağ’da dönem bu yıl geç başladı. Uludağ’da, 27 Ocak’ta yağan karın akabinde kayak pistleri 28 Ocak’ta açıldı. Otellerdeki doluluk oranı sömestir tatilinin birinci haftasında yüzde 40’larda kalırken, yağan kar hem tatilcilerin hem de işletmecilerin yüzünü güldürdü. Kar kalınlığının yarım metreyi aştığı Uludağ’da, kayak pistleri yerli ve yabancı turistlerle doldu. Otellerin doluluk oranı yüzde 70’lere ulaştı.

Yerli turistlerin yanı sıra Arap ve Uzak Doğu ülkelerinden tatilcilerin de tercih ettiği Uludağ’da kişi başı gecelik konaklama fiyatının 4 bin 500 ile 6 bin lira ortasında değiştiğini söyleyen otel yöneticisi Harbi Türk, “Çok memnunuz, yüzümüz gülüyor. Burası karla hoş alışılmış. Uludağ, istediği düzeye geldi. Zira dolu. İşletmeciler çok keyifli. Doluluk oranlarında yüzde 30-40’lardan yüzde 70’lere geldik. Bilhassa sömestirin bitimine gerçek bu karı görmek de hoş oldu. Sömestirden sonra hafta sonları için de rezervasyonlarımız ağır. Yüzde 80’lere geliyoruz. Sömestirde gecelik 2 kişi konaklama fiyatı 11 bin lira. Sömestirden sonra 2 kişi, gecelik konaklama fiyatı 8-9 bin lira. Kişi başı en düşük 4 bin 500 TL. Alışılmış otelin verdiği hizmete nazaran değişiyor” dedi.

Akacan The Mall

TAKSİ TARİFESİ TEK İSTİKAMET 330 TL

Uludağ’ı günübirlik tatilciler de ağır olarak tercih ediyor. Tatilciler, Uludağ’a kendi arabasıyla değil de taksi ile çıkmak isterse tarife 330 TL. Buna Mili Park Gişeleri’nden geçiş fiyatının de eklendiğini söyleyen Uludağ Birlik Taksi durağı lideri Tarık Özgüder, “UKOME’nin kararı, devletin verdiği karar 330 TL. Ulusal Park girişleri var. 33 TL de o denli alıyoruz lakin biz 3 TL almıyoruz. Toplamda 360 TL’ye Uludağ’a ulaşmış oluyor. Araçlarımız 4 kişilik. 4 şahıstan diğer alamıyoruz. Bütün otomobillerde çivili lastik vardır. Şoför arkadaşlarımızın hepsinin psikoteknik evrakı, sıhhat kayıtları, belediyeden sarı kartları, hepsi mevcuttur. Bir de burada çalışmak için Uludağ’ı tanımış olması lazım” diye konuştu.

TELEFERİK FİYATI GİDİŞ-DÖNÜŞ 130 TL, KAYAK DERSİ 900 TL

Kara yolu yerine teleferikle Uludağ’a çıkmak isteyen tatilciler ise kişi başı gidiş-dönüş 130 lira ödeyecek. Kayak dersi almak isteyen kişi, 1 saatlik ders fiyatı olarak 900 TL ödüyor. Kayak ekipmanları ile ödenecek sayı ise bin 600 TL’ye ulaşıyor. 2 saatlik ders ile tatilcilerin kayak yapmaya başlayacaklarını söyleyen Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenler Dernek Lideri Yahya Usta, “2 saatte kayak öğretiyoruz. Biz Avrupa’da bile bu manada, eğitim manasında iddialıyız. Zira bizim insanımız çok kısa vadede, çok kısa tatiller geçiriyor. Avrupa’daki sömestir tatilleri bizimkinden çok farklı. Onlar bölgesel olarak yapıyorlar. Bizde her şey 15-20 güne sıkıştırılıyor. Doğal olarak da bizim işimiz, bize düşen sorumluluk, süratli, şuurlu bir eğitim yapmak” sözlerini kullandı.

SUCUK EKMEĞİN FİYATI 100- 50 LİRA ORTASINDA DEĞİŞİYOR

Uludağ’da kar keyfinin olmazsa olmazı sucuk ekmek ve üzerine içilecek bir bardak çay ya da bir fincan Türk kahvesinin maliyeti ise 100 lira ile 200 lira ortasında değişiyor. Uludağ’da kafe işleten Burak Kahyaoğlu, “Köfte ekmek, sucuk ekmek fiyatları 100-150 ortasında değişiyor. Bir bardak çay içmek isterseniz fiyatı 20-25 lira ortasında değişiyor. Türk kahvesinin fiyatı ise 60 lira. Kayak yapan insan yoruluyor, haliyle de acıkıyor. Acıkınca da insanın aklına birinci gelen köfte ve sucuk oluyor” dedi. 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.