STERLIN
41,0618
DOLAR
32,3391
EURO
35,1103
ALTIN
2.239,11
BIST
8.882,34
SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

81 vilayet valiliğine ‘ikinci yarıyıl’ genelgesi

İçişleri Bakanlığınca 81 vilayet valiliğine, ‘2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının İkinci Yarısında Alınacak Asayiş ve Trafik Tedbirleri’ genelgesi gönderilerek eğitim kurumları etraflarında trafik kazası ve asayiş olaylarına karşı güvenlik tedbirlerinin alınması istendi.

81 vilayet valiliğine ‘ikinci yarıyıl’ genelgesi
Akacan The Mall
04.02.2023 11:52
0
A+
A-

81 vilayet valiliğine ‘ikinci yarıyıl’ genelgesi
İçişleri Bakanlığınca 81 vilayet valiliğine, ‘2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının İkinci Yarısında Alınacak Asayiş ve Trafik Tedbirleri’ genelgesi gönderilerek eğitim kurumları etraflarında trafik kazası ve asayiş olaylarına karşı güvenlik tedbirlerinin alınması istendi.

Bakanlıktan yapılan yazılı yazılı açıklamaya nazaran, genelgede 6 Şubat’ta başlayacak okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim ikinci devrinin huzur ve itimat ortamı içerisinde sürdürülebilmesi, çocukların ve gençlerin okul etraflarında maruz kalabilecekleri her türlü aksiliklerin engellenmesi ve trafik güvenliğinin artırılmasının kıymetli olduğu kaydedildi. Genelgeye nazaran, vali ve kaymakamların başkanlığında ilgili paydaşların iştirakiyle okul servis nakliyeciliği faaliyetleri tertipli ve inançlı olarak yürütülecek, okul servis araçlarının çalışmalarında karşılaşılan sıkıntılar çözülecek, eğitim öğretim devri başlamadan evvel toplantı düzenlenecek ve gerekli iş birliği ve uyum sağlanacak. Okul etraflarında yaşanan kazalara ait risk tahlil değerlendirmeleri çerçevesinde bu bölgelerde ek önlemler planlanacak. Okul servis araçlarına yönelik kontrollerin eğitim kurumlarının açılış tarihleri temel alınarak hafta boyunca kesintisiz yapılacak ve eğitim-öğretim yılı müddetince planlı kontrollere devam edilecek. 

İLAVE GRUP VE İŞÇİ GÖREVLENDİRİLECEK
Ayrıca okul yönetimleri ile irtibat kurularak okul giriş ve çıkış saatlerinde, okul önlerinde, etrafında ve güzergahlarında gerekli trafik önlemlerinin alınması için ekip/personel görevlendirilecek. Şoförlerin, yaya ve okul geçitleri öncesinde uyarılarak, dikkatlerini daha üst seviyeye çıkarmak için yavaşlamalarını ve yayalara birinci geçiş hakkını vermelerini sağlamak maksadıyla tüm ışıksız okul ve yaya geçitlerine araçların yaklaşım tarafında ‘önce yaya’ görsellerinin çizdirilmesi tamamlanacak, eski ve silinmiş görseller yenilenecek.

Akacan The Mall

‘Yayalar İçin 5 Adımda İnançlı Trafik’ kampanyasının okul etraflarında etkin yürütülmesine devam edilecek. Taşınabilir Trafik Eğitim TIR’ı ile okullarda verilecek eğitimler il ulusal eğitim müdürlükleri ile koordine edilerek evvelden planlanacak ve çocuk trafik eğitim parklarının modernize edilmesi ve park bulunmayan illerde trafik eğitim parklarının hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar desteklenecek. Okul, hastane, alışveriş merkezi üzere yayaların ağır olduğu ya da trafik akımının yayalara risk oluşturduğu yerlerde ve bu yerlerin etrafındaki cadde, sokak ve güzergahlarda azami sürat sonunun saatte 30 kilometre sürate düşürülmesi çalışmaları sürdürülecek. Öncelik dereceli okullarda güvenlik önlemleri artırılacak, okul etraflarındaki metruk binaların yıkımına devam edilecek.

Öncelik dereceli okullar başta olmak üzere okullarda güvenliğin azami ölçüye çıkarılması maksadıyla okullarda kurulan güvenlik kameralarının çalışabilirliği denetim edilecek ve Kent Güvenlik İdare Sistemi’ne entegrasyonu tamamlanacak. Eğitim ve öğretim ortamını olumsuz etkilediği bedellendirilen metruk bina ve yapıların yıkılması sağlanacak. 

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE
okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı unsur ile gayret ve başka konularla ilgili olarak eğitim öğretim devri öncesinde her vilayette valilerin başkanlığında öbür paydaşların iştirakiyle hazırlık toplantısı düzenlenecek. Okul önleri ve yakın etrafında öğrencilerin berbat alışkanlıklar edinmesine ve suça sürüklenmesine sebep olabilecek alkol, sigara/açık sigara, tütün üzere unsurlar ile kesici, delici, yaralayıcı üzere öteki ögelerin satılması, taşınması ve bulundurulmasını önlemek hedefiyle gerekli önlemler alınacak. Öğrencilerin husus bağımlılığı ve başka ziyanlı alışkanlıklara karşı korunması emeliyle öteki kurumlarla koordineli bir halde okullar etrafında bar, kahvehane, kafe, internet salonu, market, büfe, park, bahçe kamuya açık alanlarda çocuk, narkotim, asayiş ve muhtaçlık duyulan öteki takımlarla genel asayiş uygulamaları ve kontrolleri yapılacak.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.