SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Dokuz Eylül’e ‘engelsiz üniversite’ mükafatı

Dokuz Eylül’e ‘engelsiz üniversite’ ödülüDokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Yükseköğretim Kurulunca düzenlenen ‘2022 Manisiz Üniversiteler Ödülleri …

Dokuz Eylül’e ‘engelsiz üniversite’ mükafatı
Akacan The Mall
01.07.2022 13:07
0
A+
A-

Dokuz Eylül’e ‘engelsiz üniversite’ ödülü
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Yükseköğretim Kurulunca düzenlenen ‘2022 Manisiz Üniversiteler Ödülleri’nde muvaffakiyet kazandı. DEÜ, Manisiz Program Nişanı kategorisinde 7 nişan almaya hak kazanırken, Manisiz Üniversite Bayrakları kategorisinde de bayrak sayısını artırdı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Göreve geldiğimiz günden bu yana pürüzleri aşmak için kararlılıkla çaba ediyoruz. Manisiz Üniversite Ödülleri’nde bu yıl yakaladığımız muvaffakiyet, geçmişte yaptığımız çalışmalarımızın ne kadar yanlışsız olduğunu kanıtlamış oldu” dedi

Hayata geçirdiği yatırımlarında ve faaliyetlerinde ’engelsiz üniversite manisiz toplum’ anlayışını kendine unsur edinen Dokuz Eylül Üniversitesi, Yükseköğretim Konseyi (YÖK) tarafından düzenlenen 2022 Manisiz Üniversiteler Ödülleri’nden 11 bayrak ve 7 nişanla döndü. Programlarını farklı engelli kümelerine erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına verilen ’Engelsiz Program Nişanı’ kategorisinde ikinciliği elde eden Dokuz Eylül Üniversitesi’nin mükafatını DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar’ın elinden aldı. Rektör Hotar, YÖK Başkanlığında düzenlenen merasimde kısa bir teşekkür konuşması da yaptı.

‘FARKLI MANİ KÜMELERİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPTIK’
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin hayatın her alanında ve eğitimde pürüzleri ortadan kaldırmak için ağır efor sarf ettiğini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Göreve geldiğimiz günden bu yana mahzurları aşmak için kararlılıkla çaba ediyoruz. Manisiz Üniversite Ödülleri’nde bu yıl yakaladığımız muvaffakiyet, geçmişte yaptığımız çalışmalarımızın ne kadar yanlışsız olduğunu kanıtlamış oldu. Araştırma Üniversitemizde yatırımlarımızı hayata geçirirken özel ihtiyacı olan mensuplarımızın taleplerine her vakit dikkate aldık, faaliyetlerimizi ona nazaran planladık. Öğrencilerimize manisiz bir eğitim ortamı sunmak için farklı pürüz kümelerine yönelik çalışmalar yaptık. Programlarını farklı engelli kümelerine erişilebilir kılan üniversitelere verilen ’Engelsiz Program Nişanı’ kategorisinde ikinci olmamız da bu bakış açımızdan kaynaklanıyor. Üniversitemiz bünyesinde kurduğumuz Manisiz Dokuz Eylül Koordinatörlüğümüzün erişilebilirliğin sürekliliğini ve güzelleştirilmesine yönelik çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Ödüllerimizi elinden aldığımız YÖK Liderimiz Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a, elde ettiğimiz başarıda emeği geçen akademik ve idari çalışanımızın her birine başka ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

Akacan The Mall

Rektör Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin manisiz bir üniversite yaratmak için ’Kitabımın Sesi Ol’, ’Eylül Bebekler’, ArtıBiz Kafe üzere birçok projeyi hayata geçirdiğini söyledi. Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde özel çocuklara genel anestezi altında diş tedavisi hizmeti başlattıklarını da hatırlatan Hotar, Aile, Çalışma ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2020’de Erişilebilir Üniversiteler kategorisinde ikinci olduklarını da kelamlarına ekledi. 

ÖDÜL ALAN FAKÜLTE VE BİRİMLER
Dokuz Eylül Üniversitesi, Manisiz Üniversite Bayrakları kategorisinde 11 bayrak almaya kazandı. Bayraklar, Ağız ve Diş Sıhhati Uygulama ve Araştırma Merkezi, Buca Eğitim Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Toplumsal Bilimler Enstitüsü ve Veteriner Fakültesi’ndeki ünitelere verildi. DEÜ, Manisiz Program Nişanı’nı ise Buca Eğitim Fakültesi ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ndeki üniteleriyle aldı. Çalışma İktisadı Ve Sanayi Münasebetleri, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği (İngilizce), Maliye, Matematik Öğretmenliği, Müzik Öğretmenliği, Rehberlik ve Ruhsal Danışmanlık kısımları nişan almaya hak kazandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.