SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Cemre’nin YKS azmi: İki defa takıldı, üçüncüde başardı – Kıbrıs Haber, Kıbrıs Habercide Okunur.

Cemre’nin YKS azmi: İki kere takıldı, üçüncüde başardıCemre Kısa 3 defa girdiği YKS imtihanının birincisinde 473 bininci, ikincide 675 …

Cemre’nin YKS azmi: İki defa takıldı, üçüncüde başardı – Kıbrıs Haber, Kıbrıs Habercide Okunur.
Akacan The Mall
06.05.2022 09:37
0
A+
A-

Cemre’nin YKS azmi: İki kere takıldı, üçüncüde başardı
Cemre Kısa 3 defa girdiği YKS imtihanının birincisinde 473 bininci, ikincide 675 binincilikle başarısız oldu. Üçüncüde hırs yapıp tek başına çalışarak girdiği imtihanda 6.529’uncu olmayı başardı. Ankara Üniversitesi Psikoloji Kısmı 2’nci sınıf öğrencisi Cemre, azim kıssasını ve kendine has YKS hazırlık sürecini anlattı.

2018 yılında girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda 473 bin 400’üncü, 2019’da ise 675 bin 907’nci olan Cemre Kısa’nın aklında üniversite okumak yerine çalışmak vardı. Lakin bir yandan da psikoloji ilgisini çekiyor, arkadaşlarıyla bu mevzuda sohbet etmeyi seviyordu. Bir arkadaş sohbetinde psikoloji konusunda yetersiz kaldığını ve kelamının önemsenmediğini fark etmesi üzerine hayatını değiştirecek bir karar verdi. Tekrar üniversite imtihanına girecek ve bu kez istediği kısmı kazanmak için elinden geleni yapacaktı.

Cemre artık bir üniversiteli…

Akacan The Mall

GURURUMU KIRDILAR

2020 YKS’de ham puan sıralamasında 6 bin 529’uncu oldu, Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde okumaya hak kazandı. Bakırköy Anadolu Lisesi’nden mezun olan 22 yaşındaki Cemre Kısa, sıralamada 675 binlerden birinci 6 bin 500’e giden kıssasını şöyle anlattı:

“Aslında üniversite okumak üzere bir isteğim yoktu. Kendimi üniversiteye gitmeden geliştirmek istiyordum ve 2015 yılından beri sevdiğim alan olan psikoloji ile ilgili yüzlerce kitap okumuştum. Bir fuarda çalışırken iş arkadaşlarımın Freud hakkındaki sohbetine kulak konuğu oldum. Lakin bilgileri yanlıştı. Ben de okuduğum kitapları referans göstererek söylediklerinin yanlış olduğunu lisana getirdim. Beni ciddiye almadılar,  ‘Sen bunu internetten okumuşsundur’ diyerek dalga geçtiler. Sustum ve bir kenara çekildim. Daha sonra ortalarına Boğaziçi Üniversitesi’nde fizik okuyan biri katıldı. Alanı psikoloji olmamasına karşın onun söylediklerini can kulağıyla dinlediler. O an güzel bir üniversite etiketinin insanı ne kadar üst taşıdığını fark ettim.”

Cemre, imtihana hazırlanırken sıkça internetten ders görüntüleri izlemiş.

MUVAFFAKİYET BU TÜRLÜ GELDİ

BİRİNCİ ADIM PLAN-PROGRAM: Evvel bir plan program yaptım. Bu süreçte insanın kendini tanıması çok değerli. Çok yakın olmayan tüm arkadaşlarımı toplumsal medya hesaplarımdan sildim.

SABAH 07.00’DE KALKTIM: Herkes akşam dışarıdayken çalışamayacağımı, akşam yemeğinden sonra tartı çökeceğini bildiğim için sabah saatlerini seçtim. Kendi odam ya da çalışma alanım yoktu. Günde 4-8 saat ortası çalışıyordum ve toplumsal ömrümden, zevklerimden uzak kalmamak için sabah 07.00’de kalkıp öğle 12.00’ye, 13.00’e kadar tüm çalışmalarımı bitirmiş oluyordum.

İNTERNETTEN DERS GÖRÜNTÜLERİ: Elimde kaynak olarak yalnızca internetten izleyebildiğim ders görüntüleri vardı. Evvel yararlı olanları seçtim ve cep telefonumdan onları izledim. Temel bahisleri aslında biliyorum diyerek geçmedim ve en baştan başladım.

RENKLİ NOTLAR ALDIM: İzlerken de değerli ve birbiriyle kontaklı hususları renklendirerek not aldım. Zira o rengi hatırladığınızda o hususla ilgili ayrıntılar kolay akla geliyor. Aralık ve mart ortası yalnızca görüntü izledim.

SON 3 AY YALNIZCA DENEME: Mart ayından sonra da imtihana kadar yalnızca deneme çözdüm. Günde 350’den fazla soru çözüyordum ve yapamadıklarımın tahlilleri üzerine çalışıyordum. İmtihan, ocak ve haziran ayında başka öğrencilerin dersleri saldığı vakitte yapılan uğraşlı çalışmalarla kazanılıyor. Ben de bu biçimde kazandım.

Cemre Kısa, “Ders çalışırken toplumsal faaliyetleri de aksatmadım” diyor.

“LÜTFEN AİLELER TAKVİYE OLSUN”

“Kazanınca babama ‘Tek başıma başardım’ dedim, bana hak verdi. Bu başarıyı kimseden takviye almadan elde ettim ve ailelere bu mevzuda çok misyon düştüğünü anladım. Lütfen aileler çocuklarına hoş bir çalışma ortamı hazırlasın ve onları kıracak telaffuzlardan kaçınsın.”

Psikolojiye meraklı olan Cemre Kısa, YKS muvaffakiyetini Yunan alfabesinin 23’üncü harfi olan ve parapsikolojide yaşamsal gücü simgelediği söylenen ‘PSİ enerji’ ile kutlamış.


Kıbrıs Haber

Kıbrıs Haberleri, Yanlışsız, Tarafsız ve Aktüel Kıbrıs Haberleri Kıbrıs Habercide son dakika olarak okuyabilirsiniz.
Yayın sürecimiz boyunca tarafsız olarak Ülkemizde ve Dünyada gelişen bütün Siyaset, Sıhhat, İktisat, Eğitim, Spor ve Teknoloji alanlarında ülkemizi ilgilendiren ve son dakika Kıbrıs Haberlerini Kıbrıs Haberci ‘de fiyatsız bir halde okuyabilirsiniz.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.