SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

LGS sonuçları açıklandı! Yüzde 55’in birinci tercih sevinci

LGS sonuçları açıklandı! Yüzde 55’in birinci tercih sevinciLGS sonuçları dün açıklandı. 1 milyon 8 bin 139 öğrenciden yüzde 95’i tercih ettiği …

LGS sonuçları açıklandı! Yüzde 55’in birinci tercih sevinci
Akacan The Mall
26.07.2022 09:52
0
A+
A-

LGS sonuçları açıklandı! Yüzde 55’in birinci tercih sevinci
LGS sonuçları dün açıklandı. 1 milyon 8 bin 139 öğrenciden yüzde 95’i tercih ettiği okullardan birine girdi. Bu öğrencilerden yüzde 55’i ise birinci tercihine yerleşti. Bu yıl LGS’den 193 birinci çıkarken şampiyonlar Galatasaray Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Robert Kolej ve Kabataş Erkek Lisesi’ni tercih etti.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 5 Haziran’da uygulanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi imtihanın yerleştirme sonuçları dün açıklandı. MEB, adayların yerleştirme sonuçlarıyla birlikte merkezi ve mahallî yerleştirme sonuçlarına dair raporları yayımladı.

YERLEŞME ORANLARI ARTTI
Rapora nazaran; ortaokuldan mezun olan 1 milyon 236 bin 308 öğrencinin 1 milyon 31 bin 799’u merkezi imtihana katıldı. 188 bin 875 öğrenci de imtihanla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirildi. Böylelikle imtihanla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleşme oranı yaklaşık yüzde 19 oldu. Birinci yerleştirme kapsamında tercih yapan öğrencilerin yüzde 95’i tercihleri doğrultusunda bir ortaöğretim kurumuna yerleştirildi. Geçen yıl bu oran yüzde 93’tü. Geçen yıl yüzde 92 olan birinci üç tercihten birine yerleşme oranı ise bu yıl yüzde 94’e ulaştı.

Akacan The Mall

TÜM OKUL TİPLERİNDE ARTIŞ
Yerel yerleştirme ile mesleksel ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin birinci tercihlerindeki kuruma yerleşme oranları geçen yıl yüzde 45.5 iken bu yıl yüzde 51.8 oldu. Anadolu liselerinde yüzde 52.9’dan yüzde 56.3’e ve Anadolu imam hatip liselerinde yüzde 55.5’ten yüzde 57.1’e yükseldi. Raporda, “Öncelikli tercihlere yerleşme oranlarındaki artış yalnız bir okul tipi ile sonlu kalmadı, tüm ortaöğretim kurumlarında yaygınlaştırıldı” sözüne yer verildi.

1. NAKİL DEVRİ BAŞLADI

LGS kapsamında yerleştirmeye temel birinci nakil müracaatları da başladı. 29 Temmuz’a kadar yerleştirmeye temel 1. nakil tercih devri olacak. Sonuçlar 1 Ağustos’ta açıklanacak. 2. nakil tercih müracaatları ise,1-5 Ağustos’ta yapılacak. Sonuçlar 8 Ağustos’ta açıklanacak. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil kurullarınca yerleştirme müracaatları alınacak ve 19 Ağustos’ta yerleştirme süreci tamamlanacak.

ÖZER: BİRİNCİ TERCİH ORANI YÜKSELDİ

MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “İlk tercihine yerleşme oranı 2019 ila 2021 yıllarında yüzde 49-52 ortasında değişirken bu oran, bu yıl yüzde 55’e yükseldi. Bir başka tabirle imtihansız mahallî yerleştirmede öğrencilerin yarısından fazlası öncelikli tercihlerine yerleşebildi” dedi.

ŞAMPİYONLAR İSTEDİKLERİ OKULLARDA

LGS’nin 193 birincisinin ilk tercihleri ise Galatasaray Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Robert Kolej ve Kabataş Erkek Lisesi oldu.

Bengisu Bakırdere

Öncelikli gayemi her vakit Galatasaray Lisesi olarak belirlemiştim ve birinci tercihime yerleştim. İkinci sıraya da İstanbul Erkek Lisesi ve arkasına Kabataş Erkek Lisesi yazmıştım. Sonuçlara telefondan ellerim titreyerek baktım. Sonucu görünce çok memnun oldum.

Mehmet Akif Güler

Şanlıurfa’dan diğer bir kentte okumak, ailemin yanından ayrılmak istemedim. O nedenle tercih yapmadım. Yükseliş Koleji’ne tam burslu kaydoldum. Şimdi ken-dime uzun vadeli bir amaç belirlemedim.

Harun Harman

Kayseri’de okumaktansa İstanbul’da okumak daha mantıklı geldi. Tercihimi de buna nazaran yaptım. Birinci tercihim Galatasaray Lisesi’ne yerleştim. Öteki tercihlerim İstanbul Erkek ve Kabataş’tı. İstanbul’a gelmek için hazırlıklarımı yapmaya başlamıştım.

Bilal Bostan

Tercih sürecinde ailemle İstanbul’a gittik ve Galatasaray Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi üzere okulları gezdik lakin ben yatılı okumak istemiyordum. Bu nedenle Kocaeli dışındaki okulları eledim. Dilovası Enka Fen Lisesi’ne tam burslu kaydoldum.

Zeynep Gürbüz

Tercihlerime sırasıyla İstanbul Erkek, Galatasaray ve Kabataş Erkek Lisesi yazdım ve birinci tercihime yerleştim. Tıp okumak istiyordum lakin artık bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Birinciliği çok az farkla kaçıran ve dereceye giren ikizim Defne ise Robert Koleji’ne kayıt yaptırdı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.