SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Bakan Özer: Yeni sistemde öğrenci düzeyini kendisi görecek

Bakan Özer: Yeni sistemde öğrenci düzeyini kendisi görecekMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Öğretmenlerimizin çok daha kolay bir biçimde ders …

Bakan Özer: Yeni sistemde öğrenci düzeyini kendisi görecek
Akacan The Mall
06.10.2022 13:07
0
A+
A-

Bakan Özer: Yeni sistemde öğrenci düzeyini kendisi görecek
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Öğretmenlerimizin çok daha kolay bir biçimde ders anlatması için destekleyici düzenekleri devreye sokmaya devam ediyoruz. İnşallah yakın vakitte bir dijital platformu öğretmenlerimizle buluşturacağız. Orada da öğretmenlerin eğitim süreçlerinde öğrencilerin ferdi kazanımlarını değerlendirmesiyle ilgili bir sisteme geçeceğiz” dedi. Bakan Özer, 5’incisi düzenlenen Tarih, Kültür ve Medeniyet Şuuru Semineri’nin birinci gününde 81 vilayetten iştirak sağlayan 500 İlkokul ve Ortaokul yöneticisiyle bir ortaya geldi.

Bakan Özer’in yanı sıra İstanbul Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Ulusal Eğitim Bakanlığı Öğretmen Geliştirme ve Yetiştirme Genel Müdürü Cevdet Vural ve Ulusal Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç da 8 Ekim’e kadar devam edecek olan seminere katıldı. Şu ana kadar 3 bin okul yöneticisiyle buluştuklarını belirten Bakan Özer seminerin açılış konuşmasında şunları söyledi:

ÖĞRENCİLERİN GELİŞİMLERİ ELEKTRONİK ORTAMDA İZLENECEK
“Okullarımız çok daha güçlü, okul yöneticilerimiz eğitim kapasitesi çok daha güçlü olan daima bir eğitim ortamında çalışmaya devam edecekler. Öğretmenlerimizin meslek ve ferdî gelişimlerini daima destekleyeceğiz. Öğretmenlerimizin çok daha kolay bir halde ders anlatması için destekleyici sistemleri da devreye sokmaya devam ediyoruz. İnşallah yakın vakitte da bir dijital platformu öğretmenlerimizle buluşturacağız. Orada da öğretmenlerin eğitim süreçlerinde öğrencilerin kişisel kazanımlarını değerlendirmesiyle ilgili bir sisteme geçeceğiz. Yeni geliştirdiğimiz sistemde öğrenci derslerinde hangi düzeyde olduğunu kendisi görecek. Öğretmen de öğrencisinin gelişimini elektronik ortamda daima izleyebilecek.

Akacan The Mall

ÖĞRETMEN EĞİTİMİ TARİHİN EN YÜKSEK ORANINDA
2020 yılını öğretmen başına ortalama 44 saatlik eğitimle tamamladık. 2021 yılında bu yaklaşımları yeni sisteme dahil etmeye başladık. Öğretmen bilişim ağlarını devreye soktuk, okul temelli mesleksel gelişim eğitimlerine bir anda öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerimizin inanılmaz bir teveccüh gösterdiklerini gördük. Ve 2021 yılını öğretmen başına düşen eğitimi 92 saatle kapattık. 2022 yılı gayemiz öğretmen başına eğitim saatini 150 saate çıkarmak. Daha 10’uncu aydayız daha önümüzde 3 ayımız var ve şu anda öğretmen başına eğitim saati 192 saate ulaşarak tarihin en yüksek oranına çıktı. Şayet bakanlık öğretmenlerini, okul yöneticilerini dinler, kulak kabartır, taleplerini yerine getirirse öğretmenlerimizin şahsî gelişimiyle ilgili hiçbir sorunu kalmaz. İşte bundan güç alarak artık her geçen gün yeni yaklaşımlarla öğretmenlerimizi desteklemeye devam edeceğiz.

İSTANBUL’DA YÖNETİCİ AKADEMİSİ KURDUK
Okul yöneticilerimizi de daima desteklememiz gerekiyor. Mevzuatlarla, süreçlerle ilgili her türlü bilgilendirme, tıpkı vakitte okul yöneticilerimizin bilhassa liderlik özelliklerini güçlendirmesi, rol modeli olarak okullarında kendilerini gösterebilmeleri için şahsî gelişimlerine çok daha fazla tartı vermemiz gerektiğine karar verdik. İstanbul’da Yönetici Akademisi kurduk inşallah yakın vakitte da binasını etkin hale getireceğiz. Tarih, Kültür ve Medeniyet Şuuru Seminerleri ile İstanbul’a birinci defa gelen okul yöneticilerinin olduğunu gördük. O vakit dedik ki bu işi okul yöneticilerimizin İstanbul buluşmalarıyla bitirmeyelim öğretmenlerimizin de İstanbul buluşmalarına başlayalım. İşte geçen hafta birinci öğretmen İstanbul buluşturmalarını gerçekleştirdik. Ancak öğretmen sayısı çok yüksek olduğu için bunu yalnızca İstanbul’da yapmayacağız. Daha farklı vilayetlerimizde de Çanakkale’de, Bursa’da, Konya’da, Gaziantep’de Türkiye’nin farklı noktalarda da inşallah yaygınlaştıracağız.

BU EĞİTİMDEKİ DÖNÜŞÜMÜN TAÇLANDIRILMASI
Öğretmenlik meslek kanunu bu haliyle son değil, yalnızca bir başlangıçtır. Sonrasında eklerle, güzelleştirmelerle yol alacak. Lakin kıymetli olan öğretmenlik meslek kanunun olmasıdır. 20 yıllık eğitimdeki dönüşümün aslında taçlandırılmasıdır. Hükümetimizin de Ulusal Eğitim Bakanlığının da öğretmene ne kadar kıymet verdiğinin en somut göstergelerinden bir tanesi. Artık Öğretmen Meslek Kanunuyla ilgili öteki haklar ve meslek sistemiyle ilgili düzenlemeler inşallah 2023 ve 2024 yılında yeni eklerle devam edecek. Bizim kederimiz öğretmenimizin daima yanında olmak, onun şartlarını düzgünleştirmek, çok daha sağlıklı ortamlarda çalışmasını sağlamak. Bizim öteki hiçbir kederimiz yok.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.