SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Yeni öğrenciler TEKNOFEST’in yıldızlarıyla buluştu

Yeni öğrenciler TEKNOFEST’in yıldızlarıyla buluştuYıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ)’de 2022-2023 Akademik Yılı Açılışı için dün Davutpaşa Kampüsü …

Yeni öğrenciler TEKNOFEST’in yıldızlarıyla buluştu
Akacan The Mall
06.10.2022 10:52
0
A+
A-

Yeni öğrenciler TEKNOFEST’in yıldızlarıyla buluştu
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ)’de 2022-2023 Akademik Yılı Açılışı için dün Davutpaşa Kampüsü’nde yapılan merasimde yeni öğrenciler, 30 Ağustos-4 Eylül ortasında düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz’den 36 alanda 16 mükafatla dönen öğrencilerle buluştu. Oryantasyon sürecinde olan yenilere, üniversitenin öğrenci kulüpleri, inovasyon çalışmaları ve teknolojik imkanları tanıtıldı.

SADECE DERSE GİREREK ÜNİVERSİTELİ OLUNMAZ
Törene katılan Yıldız Teknik Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz öğrencilerin oluşturduğu stantları tek tek gezip TEKNOFEST’te başarılı olanları kutlarken yeni öğrencilere de ‘hoşgeldiniz’ dedi.

Prof. Dr. Tamer Yılmaz Drone X kadrosu standını inceledi.

Akacan The Mall

Yaptığı konuşmada üniversiteli olmanın yalnızca derse girip çıkıp, not tutmaktan ibaret olmadığını söyleyen rektör Yılmaz, “Yalnızca derse girerek üniversiteli olunmaz. Dersler bunun küçük bir kısmı. Asıl üniversite bu kulüpler ve TEKNOFEST gruplarıyla birlikte üretim ekosistemine katılmaktır. Sizi öne çıkaracak olan çalışmalarda bulunmanız, tecrübeyi yaşamanız, öğrendiklerinizi uygulamanız. Başarısız olmaktan korkmadan muvaffakiyete gerçek koşmanız sizi kıymetli kılan unsurdur” dedi.

TEKNOFEST’İN YILDIZLARINDAN MUVAFFAKİYET SIRRI
YTÜ’nün deneyimli öğrencileri TEKNOFEST’te elde ettikleri muvaffakiyetleri ve bunun sırrını yenilerle paylaşırken kulüp çalışmalarının yararlarını da şöyle anlattı:

Furkan Yalçın (Elektronik Haberleşme Kısmı 3’üncü sınıf öğrencisi): “Alternatif Güçlü Sistemler Kulübü (AESK) olarak bu yıl TEKNOFEST’te Sürü Robotlar müsabakasında birinci olduk. Birden fazla insansız hava aracının verilen misyon kapsamında otonom olarak senkronize hareketini sağlayan çalışmamızda en yüksek puanı topladık. Sürü robotlar askeri alanlarda kullanılabilmesinin yanı sıra yangın söndürme yahut afetlere müdahale üzere vazifelerde de kullanılabiliyor. Bu çalışmalarımızı yeni gelen arkadaşlarımızla paylaştık, onları davet ettik. Zira bu kulüplerde işin mutfağında çalışmış oluyorsunuz. Yerli üretime katkıda bulunacakları bilgileri burada pekiştirmeleri için yardımcı olmaya hazırız.”

Muhammet Esat Işık (Elektrik Mühendisliği 2’inci sınıf öğrencisi): “AESK’in elektrikli otonom araçlar alanındaki çalışmalarında misyon alıyorum. Efficiency Challenge Elektromobil Kategorisi Yerli Eser Birinciliği ve Efficiency Challenge Hidromobil Kategorisi Yerli Eser Birinciliği aldık. Bu muvaffakiyetin yeni gelen arkadaşlarımıza örnek olması için değerli olduğunu düşündüğümüz paylaşımlar yapıyoruz”

Davut Süleymanov (Elektronik Haberleşme 4’üncü sınıf): “Bu yıl kurulan Drone X grubunun kadro kaptanıyım. Şiddetli savaş ortamlarında kara kuvvetlerine otonom takviye verebilecek bir SİHA tasarladık ve bu araçla bronz madalya kazandık. Ürettiğimiz SİHA üzerinde beş adet bomba taşıma kapasitesine sahip. Tıpkı vakitte yardıma gereksinimi olan birliklere sıhhi materyal takviyesi sağlayabiliyor. Başka SİHA’ların uçması için özel müsaade gerekirken bu SİHA müsaadeye gerek duymadan askerler tarafından süratlice kurulup kullanılabilir. Bu kıymetli çalışmalarda yer almak için bu kulüplerde sorumluluk almayı istemek kâfi. Yeni arkadaşlarımıza neler yapabileceklerini göstermek ismine değerli bir etkinlik”

YENİLER SORDU ESKİLER ANLATTI
Üniversiteye yeni adım atan öğrenciler gezdikleri stantlarda, TEKNOFEST’te muvaffakiyet gösteren kadroların üyeleriyle uzun uzun konuşma fırsatı buldu. Ahenk sürecindeki öğrenciler aktiflikle ilgili müşahedelerini ve öğrendiklerini şöyle anlattı;
Defne Yıldız (Bilgisayar Mühendisliği 1’inci sınıf): Fark ettiğim kadarıyla toplumsal hayatımdan çok eksik kalmadan kulüplerde yer alarak kendimi geliştirebilirim. Farklı kısımlardan de arkadaşlar edinmek öğrenme sürecimi hızlandıracaktır. Mesela drone üretimi sırasında öğreneceklerimi kısmımda nasıl kullanabileceğimi bugün somut halde gördüm.

Mihriban Gökçe (Bilgisayar Mühendisliği 1’inci sınıf): Oryantasyon kapsamında gezdiğim stantlarda fark ettim ki daha evvel deneyemediğim hatta denemeyi hayal edemediğim şeyler için burada fırsat bulabilirim. Kendimi burada daha uygun tanıyabileceğimi düşünüyorum

İclal Metin (Mimarlık Kısmı Hazırlık öğrencisi): Öğrenci toplulukları ekseriyetle çok açıklayıcı konuştular bizimle. Astronomi ve havacılık alanındaki topluluklara katılacağım.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.