SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Özer birinci sefer duyurdu… İngilizce ve Arapça’da yeni periyot

Bakan Özer birinci sefer duyurdu… İngilizce ve Arapça’da yeni dönemMilli Eğitim Bakanlığı TRT dayanağıyla 2022-2023 eğitim öğretim yılından …

Bakan Özer birinci sefer duyurdu… İngilizce ve Arapça’da yeni periyot
Akacan The Mall
27.06.2022 12:22
0
A+
A-

Bakan Özer birinci sefer duyurdu… İngilizce ve Arapça’da yeni dönem
Milli Eğitim Bakanlığı TRT dayanağıyla 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren İngilizce ve Arapça destekleme ve yetiştirme kursları açacak. Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İngilizce Öğretimi ve Yaz Okulları İngilizce Kurslarına Yönelik bakanlığıyla Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ortasında yapılan iş birliği protokolü imza merasiminde yaptığı konuşmada, lisan tahsilinin öğrencilere yeni ve farklı metotlarla sunularak daha kolay hale getirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

 

Bakan Özer, düzenlenen imza merasiminde şöyle konuştu:

Akacan The Mall

YABANCI LİSAN EĞİTİMİYLE İLGİLİ ÇOK KIYMETLİ BİR İŞ BİRLİĞİNE ADIM ATIYORUZ
“Bu protokol Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın tüm paydaşlarla bir ortada birlikte hareket etmesinin ne kadar bereketli olduğunu göstermesi bakımından çok manidar. Bakın biz son vakitlerde aslında eğitimdeki paradigmayı değiştirmeye başladık. İşte bugün yabancı lisanda çok kıymetli bir müktesebatı olan ve Türkiye’yi yalnızca içeride bilgilendirme manasında değil, dünyanın tüm noktalarında erişebildiği tüm noktalarda, tüm yabancı lisanlarla, Türkiye’nin bildirisini dünyaya ileten, bu manada çok kıymetli bir vazifesi ifa eden TRT’mizle yabancı lisan eğitimiyle ilgili çok değerli bir iş birliğine adım atıyoruz. Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak yük verdiğimiz şey bilhassa bu yeni periyotta lisan eğitimi. Hepinizin malumu olduğu üzere takviye yetiştirme kurslarına Türkçe, matematik ve fen bilimlerinde öğrencilerimize takviye veriyoruz. İşte bu yabancı lisanla ilgili başlatmış olduğumuz bu seferberliği, yaz okulunu 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren destekleme yetiştirme kurslarıyla birlikte tekrar şekillendireceğiz. 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren Türkçe, matematik ve fen bilimlerine ek olarak birinci sefer İngilizce ve Arapçadan da destekleme yetiştirme kurslarını açacağız. Orada da tekrar TRT Genel Müdürlüğümüz iş birliği yaparak içerikleri oluşturacağız.

SADECE YABANCI LİSAN YOK, ÜÇ LİSAN VAR
Sadece yabancı lisan yok. Üç lisan var. Bir, ana lisan Türkçe. Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak birinci kere dört marifette Türkçe öğretimiyle ilgili çok değerli adımlar attık. Ve şu ana kadar Türkiye’de Türkçeyle ilgili yalnızca okuduğunu manaya eğitimi verilirken artık biz İngilizcede olduğu üzere okuma, yazma, konuşma ve dinleme melekelerini güçlendirecek biçimde ölçmeler yapmaya, ölçme yapınca eğitimi de buna nazaran dizayn etmeyle ilgili bir besleme düzeneğini inşa ettik. Ben bu bahiste çok büyük emek veren ölçme kıymetlendirme ve imtihan hizmetleri genel müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Zira bu birinci sefer oluyor. İkinci adımımız matematik. Matematik de bir lisan aslında. İşte yıllardan beri eğitim sistemimizde bir biçimde sorun olarak algılanan, aslında hiç sorun olmayan, matematik eğitimini, matematik lisan eğitimini, matematikle günlük ömür ortasında rasyonel bağlantıyı güçlendiren ve dünyayı etrafında okuyan gençleri yetişeceğimiz ve burada en değerli enstrüman olarak matematiği kullanan kuşakları yetiştirmek için hepinizin malumu olduğu üzere matematik seferberliğini başlattık. Ve birinci defa bu sene yaz okullarında, matematikle ilgili, 4’üncü sınıflardan 12’nci sınıflara kadar yaz okulunu devreye soktuk. Buradaki emelimiz artık klasik matematik öğretimi yaklaşımlarının ötesinde çocuklarımızın hayattaki matematik kodlarını okuyabilme, bilgileri okuyabilme, yorumlayabilme ve oradan geri besleme yaparak ömrünü tekrar şekillendirme melekelerini güçlendirmek.

İNGİLİZCEYİ BİRİNCİ SEFER YENİ BİR YAKLAŞIMLA UYGULAYACAĞIZ

Yabancı lisan eğitimi de yıllardan beri eğitim sistemimizde bizim bir biçimde aslında çok başarılı olduğumuz okullar olmasına karşın yaygın bir halde tüm okullarımızda başarıyı yakalayamadığınız alanlardan bir tanesi. Bu emelle Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak bu devir İngilizce eğitiminden başlayarak İngilizceyi ana odağımıza koyarak ve İngilizceyi bir grammer üretimin ötesine geçirerek onu günlük hayat kodlarıyla, günlük hayatımla kullanacak ve yaz okullarında bir ders anlatımı halinde değil, yeni metodolojileri, yeni yaklaşımları, eğitimin içerisine derece değişik halde yeni bir yaklaşımla birinci kere uygulayacağız. İşte burada istedik ki ülkemizin en güçlü, bu alanda müktesebatı olan çok kıymetli bir kurumuyla iş birliği yapalım. Onlarla birlikte içerik üretelim. TRT’mizin oluşturmuş olduğu belgeselleri, tüm dokümanları da bu yaz okullarında birinci sefer kullanmaya başlayalım. TRT bizim eğitimdeki en kıymetli paydaşımız. Yalnızca bu süreçte değil bu Mart 2020’de tüm dünyanın beklenmedik bir biçimde yüzleşmiş olduğu COVID- 19 salgını sürecinde de bizim en değerli yol arkadaşımız TRT oldu. Türkiye’de Ulusal Eğitim Bakanlığının süratli bir biçimde platformlarını devreye sokmada dijital platformlara erişimin olmadığı yerlerde televizyon kanallarıyla, süreçlerin desteklenmesinde nitekim bizim en kıymetli paylaşımınız TRT Genel Müdürlüğü oldu. İnşallah bu iş birliğiyle artık Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak da TRT’deki tüm takımla birlikte biz de metodolojilerimizi, yeni yaklaşımlarımızı geliştirme, güncelleme ve karşılıklı olarak geliştirme imkanımız olacak.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.