SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Galatasaray Üniversitesi 30 yaşında

Galatasaray Üniversitesi 30 yaşındaGalatasaray Üniversitesi’nin kuruluşunun 30’uncu yılı, üniversitenin dünü bugünü ve yarınını temsil eden …

Galatasaray Üniversitesi 30 yaşında
Akacan The Mall
25.11.2022 15:52
0
A+
A-

Galatasaray Üniversitesi 30 yaşında
Galatasaray Üniversitesi’nin kuruluşunun 30’uncu yılı, üniversitenin dünü bugünü ve yarınını temsil eden konuşmacıların yer aldığı bir etkinlikle kutlandı.

Galatasaray Üniversitesi Ortaköy yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Fransa Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Prof. Sylvie Retailleau, Fransa eski Başbakanı Alain Juppé, Galatasaray Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ertuğrul Karsak, Paris Pantheon-Sorbonne Üniversitesi rektörü Prof. Christine Neau-Leduc birer konuşma yaptı.

FRANSA’YLA YÜKSEKÖĞRETİM İŞ BİRLİĞİ
İki ülke arasındaki eğitim iş birliğine dikkat çeken YÖK Başkanı Özvar; “Fransa Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Sayın Sylvie Retailleau ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. İki ülke arasında bilim dolayısıyla kurulan ortaklıkları güçlendirecek bazı adımları atma konusunda da mutabakata vardık. Bu kapsamda, Galatasaray Üniversitesi’nde istihdam edilen Fransız okutman sayısının artırılmasını önemsiyoruz. Aynı şekilde, Fransa’da bir ilahiyat fakültesi kurulmasına da önem vermekte olduğumuzu ve bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu üstlenmekten kaçınmadığımızı da ifade etmek isterim” dedi.

Akacan The Mall

BİLİM İNSANLARININ SORUMLULUĞU DÜNYAYI DEĞİŞTİRMEKTİR
Etkinlikte söz alan Fransa Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Prof. Sylvie Retailleau ise sözlerine İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenleri anarak başladı ve şunları söyledi;
“Böyle bir dönemde bir kez daha üniversitelerin öneminin altını çizmek istiyorum çünkü üniversite paylaşımın sembolüdür, fikirlerin demokratik şekilde tartışılmasının merkezidir. Bizim öğrenmemizi sağlayacak her şey üniversitede bulunur. Karmaşık ortamlarda karar verme yetimizi bu kurumlardan almaktayız. Bugünün araştırmacıları şunu bilmelidir ki sorumlulukları bilimsel çalışmalar ve araştırmalarla dünyayı değiştirmektir.”

GALATASARAY İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLETİŞİM KANALIDIR
Galatasaray Üniversitesi’nin iki ülke arasında köprü görevi gördüğünü dile getiren Fransız bakan sözlerine şöyle devam etti:
“Galatasaray Üniversitesi Türk-Fransız iş birliğinin önemini simgesel olarak temsil ediyor. Bu anlamda 30 yıllık geçmişinde başardıkları beni çok mutlu etti. Ülkenin en prestij öğretim kurumlarından biri oldu. Galatasaray üniversitesi iki kültür arasında bir iletişim kanalıdır ve burada akademik özgürlüğe saygı duyan bir iş birliği sürdürüyoruz. Bilgiyi sınırlar ötesinde paylaşmanın hayati bir önemi olduğunu düşünüyorum. Galatasaray Üniversitesi’nin Fransızca eğitim veriyor olması dil ve çok kültürlülük için kıymetli ve Fransa da buna çok değer veriyor.”

FRANSA TÜRKİYE DOSTLUĞUNA İNANIYORUM
Fransa Anayasa Konseyi Üyesi ve Fransa eski Başbakanı Alain Juppé ise konuşmasında şu cümlelere yer verdi;
“Dönemin Türkiye Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve yine o yılların Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterand arasında iki ülkeyi temsilen 1992 yılında imzalanan bir anlaşmayla Galatasaray Üniversitesi kuruldu. Fransa Türkiye ilişkilerinin önemine inanıyorum ancak dostluğuna daha fazla inanıyorum. Galatasaray Üniversitesi önemli bir prestij sahibi. Sayın rektör Prof. Dr. Karsak üniversitenin performansını rekabete açık bir şekilde artırdı. Galatasaray, Türkiye’deki en iyi üniversiteler arasında yer alıyor. Burada öğrenciler Fransızca dışında başka dilleri de öğreniyorlar. Fransız şirketleri için de son derece değerli bir ilişki bu. Üniversitelerin bağımsızlığı ve insanların serbest düşünme becerileri geliştirebilmeleri son derece önemli.”

REKTÖRLER EĞİTİMDE KÖKLÜ İLİŞKİLERE DİKKAT ÇEKTİ
30’uncu kuruluş yılı etkinliğinde Galatasaray Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ertuğrul Karsak ve Paris Pantheon Sorbonne Rektörü Prof. Christine Neau-Leduc de söz aldı. Rektör Prof. Dr. Karsak konuşmasında; “Galatasaray Üniversitesinin kuruluşuna katkısı olanlar yükseköğrenim için ileri görüşlülerdi ve zamanın ruhunu okumayı biliyorlardı. Eğitimin kalitesini yükseğe taşımayı hedeflediler bu iddiaları aslında Galatasaray Lisesi’nden bu yana süren eğitim iş birliği geleneğinden kök alıyordu. Kurucularının görüşlerini sürdüren Galatasaray Üniversitesi kendi gelenekleri içinde aynı köklere bağlı olmaya devam ediyor. Üniversitemiz ülkenin en iyi öğrencilerini uzmanlık alanları ve kalitesiyle çekebilmektedir” dedi.

Paris Pantheon Sorbonne Üniversitesi rektörü Prof. Christine Neau-Leduc ise; “Galatasaray Üniversitesi geleneği olan kabul görmüş ve üst düzey bir üniversite. Türk meslektaşlarımızla güçlü sürdürülebilir bağlarımızın temsilcisi. Bütün bu bağlar öğrencilere yönelik önemli ve güçlü etkinlikler yürütmemizi sağladı. Biz burada hep beraber çok daha fazla yıl dönümleri kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.