SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

TİM ve ihracatçı birliklere yönelik yasa teklifi Meclis’te

TİM ve ihracatçı birliklere yönelik yasa teklifi Meclis’teAk Parti, Türkiye İhracatçılar Meclisi ile ihracatçılar birliklerinin kuruluş ve …

TİM ve ihracatçı birliklere yönelik yasa teklifi Meclis’te
Akacan The Mall
30.04.2022 00:02
0
A+
A-

TİM ve ihracatçı birliklere yönelik yasa teklifi Meclis’te
Ak Parti, Türkiye İhracatçılar Meclisi ile ihracatçılar birliklerinin kuruluş ve vazifeleri hakkında değişiklik öngören yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu

İhracatçı birliklerinin ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) genel sekreter ve genel sekreter yardımcılıklarına 30 gün içinde atama yapılmaması halinde Ticaret Bakanlığınca resen atama yapılabilecek.

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Misyonları Hakkında Kanun ile Kimi Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklife nazaran, Türkiye’de gerçekleştirilen fuarların düzenlendiği iç alanlarda yapılan ilan ve reklamlar vergiden muaf tutulacak.

Akacan The Mall

Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan özgür bölgelerde üstyapıların kullanımının aktifleştirilmesine katkı sağlanması, atıl kalmasının önüne geçilmesi ve yeni yatırımcı taleplerinin karşılanabilmesine imkan sağlanacak. Bu kapsamda faaliyet ruhsatı iptal edilen ya da mühleti dolan kiracı kullanıcıların üstyapıda bulunan mallarının tahliyesi için 1 aydan az 6 aydan fazla olmamak üzere mühlet verilecek. Bu mühlet sonunda tahliyesi gerçekleşmeyen mallar idarece tasfiye edilecek.

İhracatçı birliklerinin genel heyetlerince; iflas eden, ölen, ticareti terk eden yahut son 5 yılda ihracat yapmayan üyelerin yasal takipte olanlar dahil borçları ve bu borçların gecikme artırımları terkin edilebilecek. Böylelikle hem mevcut borçlar hem de ileride oluşabilecek benzeri mahiyetteki borçlarla ilgili yaşanacak düşüncelerin önüne geçilecek.

İhracatçı birlikleri ve TİM’in genel sekreter yahut genel sekreter yardımcılıklarına 30 gün içinde Ticaret Bakanlığının olumlu görüşü alınarak atama yapılamaması halinde atama Bakanlıkça resen yapılabilecek.

Hesap yılı sonunda birliklerin yedek akçelerine aktarılan meblağın Ticaret Bakanlığınca belirlenen meblağı, İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi’nin sermayesine eklenmek üzere sermaye taahhüdü ödemesi olarak aktarılacak. Böylelikle şirkete ek gelir sağlanarak daima güçlü bir finansal yapı içerisinde olması, kendini yenileyen bir sermaye yapısı oluşturulması, ihracatçılara daima ve aktif biçimde hizmet verilmesi amaçlanıyor.

– İstanbul’daki birtakım Hazine taşınmazları TİM’e tahsis edilecek

İstanbul Bahçelievler Yenibosna Mahallesi’nde bulunan ve Ticaret Bakanlığına tahsisli lakin TİM ve birlikler tarafından kullanılan Hazine taşınmazları, Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca kuruluş hedeflerinde kullanılmak üzere TİM ve birliklere bedelsiz olarak tahsis edilecek. Taşınmazların TİM ve birlikler tarafından düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten evvelki kullanımları için rastgele bir bedel alınmayacak. Tahakkuk ettirilen ecrimisil alacakları hangi evrede olursa olsun terkin edilecek, tahsil edilmiş ecrimisil bedelleri ise iade edilmeyecek.

Kamu Nezareti, Muhasebe ve Kontrol Standartları Kurumu, belirlediği işletmeler ve kuruluşlar için uygulamada birliği ve sürdürülebilirliğe ait raporlamaların memleketler arası alanda geçerliliğini sağlamak maksadıyla memleketler arası standartlarla uyumlu olacak biçimde Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartlarını belirlemeye ve yayımlamaya yetkili olacak. Muhakkak alanları düzenlemek ve denetlemek üzere kanunla kurulan kurum ve konseyler, Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartlarına uygun olmak kuralıyla kendi alanları için geçerli olacak standartlarla ilgili olarak detaya ait düzenlemeler yapabilecek.

– Helal Akreditasyon Kurumuna yönelik düzenleme

Teklifle, Helal Akreditasyon Kurumu ile İlgili Kimi Düzenlemeler Hakkında Kanun’un kuruluş, vazife ve yetkilerini düzenleyen unsuruna de yeni fıkra ekleniyor. Buna nazaran, Türkiye’de helal uygunluk kıymetlendirme faaliyeti gönüllülük temeline dayanacak. Bununla birlikte piyasaya arz edilecek ve Helal Akreditasyon Kurumunun akreditasyon hizmeti verdiği uygunluk kıymetlendirme alanlarına mevzu eserlere ve hizmetlere yönelik helal uygunluk değerlendirmesi yapacak kuruluşların Helal Akreditasyon Kurumunca yahut Helal Akreditasyon Kurumunun taraf olduğu ikili yahut çok taraflı karşılıklı tanıma muahedeleri kapsamında öteki ülkelerce yetkili kılınmış kurumlarca helal akreditasyonu zarurî olacak. İhraç edilecek eserlerin ve hizmetlerin alıcı ülke pazarlarının talepleri ve ilgili ülke teknik düzenlemeleri kapsamında yürütülen helal uygunluk kıymetlendirme faaliyetleri hakkında, helal uygunluk değerlendirmeye mevzu eser ve hizmetlerin yurt içi piyasaya arz edilmemesi kaydıyla bu düzenleme uygulanmayacak. Bu düzenleme kanun teklifinin yayımı tarihinden 1 yıl sonra yürürlüğe girecek.

Teklife nazaran, kanun kararlarına karşıt olarak helal akreditasyon faaliyetinde bulunan ve helal akreditasyon kontrollerinden geçmeden, akredite statüsü taşımadan helal uygunluk kıymetlendirme faaliyeti yürüten kuruluşlara uygulanacak idari para cezaları da düzenleniyor. Buna nazaran, Helal Akreditasyon Kurumu ile İlgili Birtakım Düzenlemeler Hakkında Kanun’unun kuruluş, misyon ve yetkilerini düzenleyen unsuruna ters hareket edenlere ve ters olarak akredite olmaksızın helal uygunluk kıymetlendirme hizmeti veren kuruluşlara Helal Akreditasyon Kurumu İdare Heyeti tarafından 100 bin Türk lirasından 1 milyon Türk lirasına kadar idari para cezası uygulanacak. Bu düzenleme kararlarına nazaran verilen idari yaptırım kararlarına karşı İdari Yargılama Yöntemi Kanunu kararlarına nazaran idari yargı yoluna başvurulabilecek.

Bu düzenleme kanun teklifinin yayımı tarihinden 1 yıl sonra yürürlüğe girecek.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.