SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Sigorta bölümü, 76 milyar lira sarsıntı hasarı ödemesi yapacak

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Lideri ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, sigorta bölümünün 76 milyar lira zelzele hasarı ödemesi yapacağını belirterek, “Sigorta dalının haziran sonu prestijiyle ticariler dahil yüzde 95 oranında tüm…

Sigorta bölümü, 76 milyar lira sarsıntı hasarı ödemesi yapacak
Akacan The Mall
05.04.2023 12:22
0
A+
A-

Sigorta dalı, 76 milyar lira sarsıntı hasarı ödemesi yapacak
Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Lideri ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, sigorta kesiminin 76 milyar lira sarsıntı hasarı ödemesi yapacağını belirterek, “Sigorta dalının haziran sonu prestijiyle ticariler dahil yüzde 95 oranında tüm…

Benli, AA’ya Kahramanmaraş merkezli sarsıntıların akabinde bölgede çalışmalara başladıklarını söyledi.

Afetin yaşandığı kentlerde sigorta oranının yüzde 17-20’lerde, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) sigorta oranının ise yüzde 49 olduğunu aktaran Benli, şöyle devam etti:

Akacan The Mall

“Türkiye genelinde daha yüksek oranlı olan bölgeler var. Alışılmış sigortalılık oranı, Türkiye üzere bir ülke için kâfi değil. Sarsıntı sonrası toplam 66 bin hasar evrakı var. Bu belgelerle ilgili kesimimiz çok süratli bir formda tedbirlerini aldı. Hasar operasyonlarını bitirip önemli bir ödeme yaptı. Birinci tespitte özel bölüm sigortalılarına toplamda 76 milyar lira hasar ödemesi olduğunu hesapladık. Bunun yaklaşık 2,5-3 milyarı da ödenmiş durumda.”

Benli, hayat sigortalarıyla ilgili bilgilerin Sigorta Bilgi Merkezinden bölümle paylaşılacağını, insanların müracaat yapmasına gerek kalmayacağını belirterek, “Hayat sigortalarıyla ilgili de yaklaşık 1 milyar lira ödememiz olacak. Sigorta Bilgi Merkezi verileri topluca indireceği için ihbara gerek kalmayacak. 44 bin kişinin verisinden bahsediliyor. Bu bireylerin bilgileri sigorta şirketlerinin bilgileriyle birleştirilip ilgili lehtar ve varislere ödenmeye hazır bir halde bekliyor olacak. Sigorta şirketlerimiz hazır, ihbarları beklemeden ödeyecek biçimde art tarafta süreçlerimizi yapıyoruz.” diye konuştu.

“Hem doğal afet hem de konut ve kasko sigortalarında yüzde 4-5 artış var”

Deprem bölgesindeki hasarlı araçların durumundan da bahseden Benli, “Deprem bölgesinden tanınamayacak derecede araçlar var. Bunları da plakalarından, şase numaralarından ilgili eksper arkadaşlarımız, hasar elemanlarımız alanda tespit edip direkt evraklarımızı açıyoruz ve sigortalımıza ulaşıp ödemeye çalışıyoruz. Bunun dışında direkt ihbarlar da var. Orada da bayağı ilerledik. Türkiye Sigorta olarak nisan sonu prestijiyle hasar operasyonlarımızı ve evraklarımızı tamamlamayı hedefledik. Sigorta kesiminin haziran sonu prestijiyle ticariler dahil yüzde 95 oranında tüm hasarların ödemesini yapacak hale geleceğini iddia ediyoruz.” sözlerini kullandı.

Benli, sarsıntı sonrası süreçte sigortaya ilgilinin afet bölgesi ve Türkiye genelinde arttığına işaret ederek, şunları kaydetti:

“Şu anda sarsıntı öncesine nazaran hem doğal afet hem de konut ve kasko sigortalarında yüzde 4-5 artış var. Harikulâde hal sonrasında hayat olağana döndüğünde bu bölgede bu sayı daha da artacaktır. Bu sayılar Türkiye geneline de yansıdı. Orada da yüzde 3-4 artış var. Doğal bu kâfi değil. Türkiye üzere bir ülkede yüzde 20-30 sigortalılık oranları düşük. Doğal afet sigortası esasen zarurî bir sigorta, yüzde 100 olması lazım. Fakat isteğe bağlı konut sigortası, kasko, iş yeri paketleri, kar kaybı, iş durma üzere tüm sigorta oranları için de yüzde 50’nin üzerine çıkmamız lazım. Yüzde 50’nin altındaki oran, Türkiye üzere bir ülke için sahiden sigortalılık manasında başarısızlık. Gelişmiş ülkeler, bilhassa doğal afet sigortalarında, doğal afetin getirdiği zararın yüzde 45’ini sigorta kesimi karşılıyor. Bizim ülkemizde bu yüzde 3-5’lerde. Bu devletin üzerine daha fazla yük kalması, vatandaşın bu türlü bir afet sonrası ekonomik hayatına geçişte çok büyük zorluklar çekmesine neden oluyor.”

Türkiye Sigorta’nın zelzele sonrası faaliyetleri

Benli, Türkiye Sigorta olarak sarsıntı sonrası acil hareket planı doğrultusunda kriz masasını topladıklarını lisana getirerek, “Önce bölgedeki arkadaşlarımıza ulaştık ve takviyede bulunduk. Onları inançlı bir yere yerleştirdik. Daha sonra birinci olarak AFAD ve Kızılay ile uyumlu olarak onlara acil durumlar için 5 milyon nakit, 5 milyon civarında da gayri nakdi yardımımız oldu. Türkiye Sigorta ailesi olarak seferber olup 4 tırlık da yardım toplayıp zelzele bölgesine gönderdik. Sonrasında Tek Yürek kampanyasında Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik şirketlerimiz olarak 2 milyar lira dayanakta bulunduk. Bu bölgede faaliyet gösteren acentelerimiz için de tedbirlerimizi aldık. Çabucak afet yardımlarımızı gönderdik. Sonrasında da işlerine devam edebilmeleri için kolaylıklar sağladık.” formunda konuştu.

Depremzedelerin tek tuşla hasar merkezlerine ulaşmaları için ihbar kanallarını çoğalttıklarını anlatan Benli, “Banka kanallarımızda süratli hasar hizmeti vermek için süreçlerimizi oluşturduk. Taşınabilir hasar merkezlerimizle hasar operasyonu için bölgeye arkadaşlarımızı gönderdik. Meskenin Yuvam Olsun kampanyası çerçevesinde hayırsever vatandaşların bağışladıkları meskenleri için Türkiye Sigorta olarak bina ve eşya sigortalarını bedelsiz olarak yapalım dedik. Şu an Meskenim Yuvam Olsun kampanyasının sigortasını da Türkiye Sigorta olarak bedelsiz yapıyoruz.” tabirlerini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.