SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

“Çin’de sıfır Kovid için geri dönülmez nokta geçilmiş olabilir”

“Çin’de sıfır Kovid için geri dönülmez nokta geçilmiş olabilir”Avustralyalı banka Macquarie’nin Çin Başekonomisti Larry Hu Çin’de artan Kovid …

“Çin’de sıfır Kovid için geri dönülmez nokta geçilmiş olabilir”
Akacan The Mall
23.11.2022 12:38
0
A+
A-

“Çin’de sıfır Kovid için geri dönülmez nokta geçilmiş olabilir”
Avustralyalı banka Macquarie’nin Çin Başekonomisti Larry Hu Çin’de artan Kovid olay sayıları nedeniyle hükümetin sert kapanma tedbirlerine dönmeden sıfır Kovid’e ulaşmasının epey zorlaştığını belirtti.

Avustralya bankası Macquarie’nin Çin Başekonomisti Larry Hu, Çin anakarasında artan Kovid hadiselerinin, hükümetin sert tecrit uygulamalarına geri dönmeden sıfır Kovid’e ulaşmasını zorlaştırdığını söyledi.

CNBC’nin Wind Information datalarından yaptığı hesaplamalara nazaran son birkaç gün içinde günlük hadise sayısı 28 bin üzerine çıktı. Bu sayı Şanghay’da Nisan’da uygulanan sıkı tecrit uygulamasına neden olan olay sayılarına yakın.

Akacan The Mall

Veriler Çin anakarasında birkaç hadise görülen son periyodun Haziran ayında Şangay’ın kısıtlamaları hafifletmesinden kısa bir müddet sonra görüldüğünü gösteriyor.

Son yaşanan Kovid dalgası güneydeki Guangzhou kentini, başşehir Pekin’i ve Çin’in birçok merkezi bölgesini vurarak yetkililerin bu ay ticari ve toplumsal faaliyetleri kısıtlamaları artırmasına neden olmuştu.

“Geri dönülmez nokta çoktan geçilmiş olabilir”

Salı günü yayınlanan bir raporda, “Şanghay üslubu yeni bir sıkı tecrit uygulaması olmadan Çin’in tekrar sıfır Kovid’e ulaşması pek muhtemel olmadığından, geri dönülmez noktayı çoktan geçmiş olabilir” diyen Hu, “Şu anda yetkililerin yapabileceği şey, mevcut Kovid denetimlerini sıkılaştırarak virüsün yayılmasını yavaşlatmak, yani eğriyi düzleştirmek” tabirlerini kullandı.

Yetkililerin önümüzdeki 6-9 ay içinde yine açılmaya hazırlandığına işaretlere değinen Hu, bu ay hükümet siyasetinde ve propagandasında küçük değişikliklere işaret etti. Fakat, yine açılmaya giden yolun, pek çok ileri-geri adımı içerdiğini vurguladı.

Piyasalar, Çin’in katı sıfır Kovid siyasetinden ne vakit ayrılacağı hakkında haftalardır iddia yürütüyor. Denetimler, Şangay kapalıyken büyümeyi zahmetle sürdüren ve yılın birinci üç çeyreğinde sadece yüzde 3’lük bir büyüme kaydeden iktisat üzerinde baskı oluşturdu.

Çin iktisadının yüzde 20’si kapanmalardan etkilendi

Nomura’nın Çin Baş Ekonomisti Ting Lu, şirketin modeline atıfta bulunarak, GSYİH açısından Çin iktisadının yaklaşık yüzde 20’sinin Pazartesi günü itibariyle Kovid denetimlerinden olumsuz etkilendiğini ve bu sayının Nisan ayında Şanghay’ın kapanması sırasında kaydedilen yüzde 21,2’lik yüksek düzeye yaklaştığını söyledi.

Lu, bu hafta yayımladığı farklı bir raporda, “Pekin son vakitlerde tekrar açılma isteğinin erken belirtilerini gösterdi ve birtakım ince ayar tedbirleri aldı, fakat tekrar açılma rahatsız edici uzun bir süreç olabilir” dedi.

Lu, Vietnam’ın geçen yıl sonbahardan bu yana Kovid kısıtlamalarını gevşetmesinin Çin’in önündeki yola ışık tutabileceğini söyledi. Deneyimli ekonomist Güneydoğu Asya ülkesinin GSYİH’sı toparlanırken “eksen sonrasında enfeksiyonlarda ani bir artış” görmediğini kaydetti.

Çin’de yetkililer son periyotta bulaş sayılarını denetim altında tutmaya çalışırken Kovid tedbirlerini daha amaca yönelik hale getirmeye çalışmak üzere şiddetli bir vazifeyle karşı karşıya kaldı.

Karantina tedbirlerinden etkilenenlerins sayısı 412 milyona ulaştı

Nomura’nın iddialarına nazaran, Pazartesi günü itibariyle Çin anakarasındaki karantina tedbirlerinden yaklaşık 412 milyon kişi etkilendi. Raporda, bu sayının evvelki hafta 340 milyon civarında olduğu belirtildi.

Nomura analistleri, birçok tecrit yahut denetimin kamuya duyurulmadan uygulandığına dikkat çekerken, “Birçok mobilite göstergelerinden derlediğimiz datalara nazaran Çongçing’in şu anda Çin’deki en şiddetli mahallî kilitlenmeyi yaşadığına inanıyoruz” sözlerini kullandı.

Pekin’deki Kovid denetimleri de Salı gününden beri sıkılaştırıldı. Yetkililer daha sık virüs testi yapılması gerektiğini duyurdu ve daha fazla restoranın mağaza içi yemek yemeyi askıya almasını emretti. Büyük parklar ve alışveriş merkezleri kapatılırken bazır konut sitelerinde kapanma uygulandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.