SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

BigChefs’ten halka arz kararı

Bloomberg HT yayınına katılan BigChefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli, “Biz BigChefs olarak halka arza karar verdik, onay sürecindeyiz, bu sene içinde bekliyoruz” dedi.

BigChefs’ten halka arz kararı
Akacan The Mall
06.04.2023 17:21
0
A+
A-

BigChefs’ten halka arz kararı
Bloomberg HT yayınına katılan BigChefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli, “Biz BigChefs olarak halka arza karar verdik, onay sürecindeyiz, bu sene içinde bekliyoruz” dedi.

Artık hizmet sektöründe de sanayi ve enerji sektörü gibi halka arzların görüleceğini dile getiren BigChefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli katıldığı Bloomberg HT yayınında hizmet sektörüne, gıda fiyatlarına ve depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BigChefs olarak halka arza karar verdiklerini aktaran Cizreli, bu sene içinde şimdide onay sürecinde olduklarını dile getirerek, “Sektör çok kârlı bir sektör, önü çok açık ki Deloitte raporu da bunu gösteriyor. Artık hizmet sektörünü de sanayi ve enerji sektörü gibi halka arzlarda görüyor olacağız. Biz de sektörün de lideri olarak bu konuda bayrağı önden taşımak istiyoruz. Hizmet sektörünün de şeffaf, kurumsal ve halka açık bir şekilde karlı büyümesini devam ettireceğini öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

Akacan The Mall

Deloitte: Sektör büyüyecek

Deloitte’un raporuna dikkat çeken Cizreli, söz konusu raporun, sektörün önümüzdeki senede büyüyeceğini ortaya koyduğunu belirtti.

Raporda, sektörün 2023’ün 415 milyar TL ile kapatacağı öngörülürken 2026’ya kadar senelik yüzde 39.9 sektörün büyümesi tahmin ediliyor.

“Mönüye yapılan zam yüzde 120”

2022’de gıda fiyatlarında yüzde 140’lık bir artış olduğunu söyleyen Cizreli, “Aslında bu sadece gıda değil, enerji fiyatları da var bunun içinde, yani yüzde 185’lik bir artış da oldu enerji fiyatlarında. Tabi bunların hepsi bizim maliyetlerimizi etkileyen şeyler. Bizim mönüye yaptığımız zam 2022 yılı boyunca yüzde 120 oranında oldu” diye konuştu.

İleriye dönük satın alma, stoklama yani doğru bir tedarik zinciri yönetimiyle maliyetleri belli bir yerde tutmaya çalıştıklarını belirten Cizreli, özellikle tedarik zincirini verimli şekilde yönetebilmenin önemine dikkat çekti.

Afrika pazarına inanıyor

Yatırımlara ilişkin de bilgi veren Cizreli, Almanya ve Belçika pazarından sonra en son geçen hafta Afrika pazarında Libya’da restaurant açtıklarını dile getirdi.

“Afrika pazarına da çok inanıyoruz. Türkiye’de de en son Urfa’da yeni bir yer açtık. 2023’te de yine büyüme planlarımız doğrultusunda büyümeye devam edeceğiz” diyen Cizreli, deprem bölgesinde yapılananlara ilişkin de, “Ekibimizle ilk günden itibaren aslında biz bütün şefler olarak bölgeye indik, önce kumanyalar yapıp gönderdik İstanbul’dan TIR’larla. Tabi ilk refleksimiz mesleğimizden dolayı karın doyurmaktı. Artık kalıcı refah için de çalışıyoruz. TÜRYİD üyeleriyle birlikte Hatay’ın o Uzun Çarşı’yı tekrar ayağa kaldırmak için oradaki esnafı tekrar ayağa kaldırmak için orayı prefabrik bir yapıda yapmak üzere çalışmalara başladık. Bu haftasonu bitiyor, önümüzdeki haftasonu esnafımız oraya yerleşecek ve 71 tane Uzun Çarşı esnafı orada tekrar üretimlerine ve satışlarına başlayacak” dedi.

Cizreli, oradaki şeflerle birlikte oradaki gastronomik hafızayı yaşatmaları yönünde çabaladıklarını ifade ederek, “Çünkü şuna inanıyoruz, bu kalıcı refah çalışmalarını yaparsak, bölgede göç duracak, istihdam aratacak ve o bölge tekrar kalkınacak” ifadelerini dile getirdi.

Forbes Dergisi’nin “50 yaş üzeri 50 etkin kadın Lider” listesine bu yıl girme başarısını gösterdiğini aktaran Cizreli, artık dünyanın daha çok onarıcı ve çevik liderlere ihtiyacı var ve kadınlara büyük görevler ve roller düştüğünü sözlerine ekledi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.