SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Musk’ın Twitter’ı nasıl olacak? Çalışanlar sordu, o anlattı…

Musk’ın Twitter’ı nasıl olacak? Çalışanlar sordu, o anlattı…Twitter’ı 44 milyar dolara satın alması beklenen Elon Musk, söyledikleri ve …

Musk’ın Twitter’ı nasıl olacak? Çalışanlar sordu, o anlattı…
Akacan The Mall
20.06.2022 14:09
0
A+
A-

Musk’ın Twitter’ı nasıl olacak? Çalışanlar sordu, o anlattı…
Twitter’ı 44 milyar dolara satın alması beklenen Elon Musk, söyledikleri ve söylemedikleriyle Twitter çalışanları için büyük bir soru işareti oluşturuyordu. Pekala yeni Twitter’ı neler bekliyor? Twitter çalışanları laflarını esirgemeden her şeyi Musk’a sordu, ünlü milyarder de hayalindeki projeyi dünyaya ilan etti…

Tesla, Space X ve Neuralink üzere teknoloji şirketlerinin üst yöneticisi Elon Musk, Twitter çalışanlarıyla yaptığı toplantıda, Twitter’ın idaresini devraldığı takdirde atacağı adımları anlattı.

Nisan ayında Twitter’ı 44 milyar dolara satın almak için teklif veren daha sonra Mayıs ayında Twitter mutabakatının süreksiz olarak askıya alındığını duyuran Musk, birinci kere şirketin çalışanlarına hitaben bir toplantı düzenledi. (Söz konusu askıya alma “Uygunsuz (Spam) ve uydurma hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5’inden fazlasına denk geldiği kaygısıyla gerçekleşti.)

Akacan The Mall

Geçtiğimiz hafta toplumsal medya platformu çalışanlarıyla yapılan ve bir saat süren çevrimiçi toplantıda, merak edilen soruları yanıtlayan Musk, tanınan toplumsal medya uygulaması için atacağı adımları tek tek sıraladı.

Video konferans aracılığıyla toplantıya katılan ve 8 bin Twitter çalışanına hitap eden Musk, toplumsal medya uygulamasının mevcut kullanıcı sayısının 4 katına çıkartmayı düşündüğünü ve Twitter’ın 1 milyar kullanıcıya ulaşması için Çinli toplumsal medya platformları WeChat ve TikTok üzere olması gerektiğini lisana getirdi.

MUSK’IN BİRİNCİ TOPLANTI GÜNDEMİ UZAYLILAR OLDU!

Aylardır alıyor mu alacak mı derken, askıya alınan muahededen bu yana Musk’ın Twitter’a yönelik planları yılan kıssasına sönmüştü. Bu açıdan, bir kat daha kıymet kazanan toplantı gündeminde Musk, çeşitli mevzuları gündeme getirdi.

İfade özgürlüğü üzerine kıymetle duran Musk, uzaktan çalışma, muhtemel işten çıkarmalar ve gelir modellerine ait planlarını anlatırken, şirketin harcadığından daha fazlasını kazanması gerektiğine ve yüz yüze çalışmanın kendisi için değerli olduğuna değindi.

 

Toplantının en beklenmedik başlığı ise Musk’ın dünya dışı hayat formları hakkında başlattığı sohbetti.

İşte, Twitter çalışanları tarafından “kafa karıştırıcı” ve “eğlenceli” olarak nitelendirilen toplantının merak edilenleri…

ŞİRKET SATIŞI GERÇEKLEŞECEK Mİ?

Moderatörlüğünü Twitter’ın Baş Pazarlama Sorumlusu Leslie Berland’ın yaptığı toplantıda, birinci kelamı alan Musk, Twitter’ı ağır formda kullandığını bu nedenle sevdiğini ve şirketi satın almak istediğini tekrarladı. Ancak toplantıya ait gözden kaçmayan en değerli bahis şirketin satışına ait rastgele bir ayrıntının toplantıda masaya yatırılmamasıydı.

Çalışanlar tarafından yöneltilen sorular ortasında ön plana çıkan temel konular, Musk’ın ileriye yönelik planları, platformun yapısına ait muhtemel değişiklikler ve söz özgürlüğüydü.

Ama bilhassa çalışanların satın alma durumu gündeme geldiğinden beri en çok merak ettiği ve kaygıyla bekledikleri mevzuların başında işten çıkarmalar bulunuyordu. Twitter çalışanları hususa ait belirsizliğin açıklığa kavuşturulması için bu başlığı öncelikli olarak masaya yatırmak istedi.

İŞTEN ÇIKARMALAR OLACAK MI?

Olası işten çıkartmalara ait merak edilen tüm soruları yanıtlayan Musk, şirket masraflarının gelirlerinden fazla olduğuna dikkat çekti.

 “Şu anda maliyetler, geliri aşıyor. Bu mükemmel bir durum değil. İşçi sayısının bir noktada rasyonelleştirilmesi ve gelirlerin masraflardan bir ölçü artış göstermesini bekliyoruz” diyen Musk sürdürülebilir bir şirket hedeflediklerine vurgu yaparak, “Aksi takdirde, Twitter büyüyemez yahut ayakta kalamaz” tabirini kullandı.

Şirketin sağlıklı bir formda işlemesine hiçbir ziyan getirmeyeceğini söyleyen Musk ayrıyeten şunları ekledi:

“İşten çıkartmalarda şirkete ‘önemli katkı sağlayan’ şahısları etkilenmeyecek. Bu çalışanlar için ‘endişelenecek hiçbir şey olmamalı.’”

Gözden Kaçmasın

Gittikçe daha fazla çift yatakları ayırmayı seçiyor… Birlikte uyumak mı, başka uyumak mı?
#SAĞLIK#UYKU

BİR SORUDAN FAZLASI | ‘Dün gece horladım mı?’
#BİRSORUDANFAZLASİ#HORLAMA

“Birisi şirket için faydalı şeyler yapıyorsa, o vakit bu harika… Ama, şirketi ileriye taşımak için katkı sunmuyorlarsa neden bu şirketteler” diyen Musk, kendisi için çalışan beşerlerle ilgili, “Eğer işlerini yapıyorlarsa onları hakikaten seviyorum; yok işlerini yapmıyorlarsa bundan hiç hoşlanmıyorum” sözünü kullandı.

Musk, çalışanlarla ilgili beklentisine ait durumun kendisi için bu derecede kolay olduğunun altını çizdi.  

GELİRİ ARTIRMAK İÇİN MUSK NE ÖNERİYOR? 

Şirket satışının süreksiz olarak askıya alınması, Musk’ın şirket idaresine dair tenkitlerde bulunması ve Twitter’ın mevcut sıkıntılarına ait paylaştığı tenkitler satışın gerçekleşmeyebileceği konusunda birçok spekülasyona neden olmuştu.

Toplantıda Twitter’ı ne kadar sevdiğini açıkça belirten Musk, gelirleri arttırmak için düşündüğü planları anlatmaya koyuldu.

Platformun mümkün olduğunca eğlenceli olmasını istediğini söyleyen Musk, Twitter reklamlarına ait yaptığı değerlendirmede, tanınan görüntü platformlarında çıkan reklamlarda karşılaşılan “dolandırıcılık” gayeli yayınlanan reklamlara yer verilmemesi gerektiğini, “gerçek ve âlâ ürünlerin” tanıtılmasını hedeflediğini söyledi.

Toplantıya katılanların tebessüm etmesine neden olan şahsî bir tecrübesini anlatan Musk, tanınan görüntü platformunda gördüğü bir reklamı satın almak istediğini ve dolandırıldığını açıkladı.

‘TWİTTER ONSUZ YAŞAYAMAYACAĞINIZ KADAR CAZİP OLMALI’

Twitter için düşündüğü yeni satın alma modeline ait planlarını açıklayan PayPal’ın kurucularından olan Musk, dijital ödeme sistemlerinin Twitter’a entegre edilmesini planladığını söyledi.

Bu sayede insanların kripto paraları alışverişlerde daha faal kullanmasının da önünün açılacağına değinen Musk, “Bu kullanıcı sayısının süratle artmasına neden olacak. Haberler, cümbüş ve sanal alışverişler üç kritik başlığı oluşturuyor” sözünü kullandı.

Musk ayrıyeten Twitter için en kıymetli gayesini açıklarken, “Onsuz yaşayamayacağınız kadar cazip olmalı” diye ekledi.

MUSK’IN EN BÜYÜK KAYGISI NE?

Twitter’ın satışını adeta bir kör düğüme dönüştüren “spam ve uydurma hesapların” varlığına ait Musk kanılarını çalışanlar önünde açık açık tabir etti.

Şirketi satın almak istediği günden bu yana, bahsin büyük bir sorun halini aldığını söyleyen Musk, Twitter ile 44 milyar dolarlık satın alma muahedesini tamamlamak için spam hesaplar hakkında, “şirketin kendisine daha derinlikli bir bilgilendirme yapılmasını” istediğini söyledi.

Spam hesapların platformun yıllardır uğraştığı en büyük sorun olduğuna değinen Musk, reklam verenlerin parayı nereye harcayacaklarını belirlemek için toplumsal medya platformları tarafından sağlanan kullanıcı sayısına güvendiklerini, spam hesapların da para kazanılabilir kullanıcı sayısını ön görme konusunda önemli belirsizlikler doğurduğuna değindi.

Bu mevzudaki çekincelerini anlatan Musk, Twitter konusunda “Muhtemelen en büyük tasam bu” sözünü kullandı.

Spam ve geçersiz hesapların abonelik gelirlerinin yanı sıra reklam gelirlerini etkileyeceğini söyleyen Musk, “Temel sıkıntı, sistemdeki resmi kullanıcı sayılarının saptanmasıyla ilgili” dedi.

İÇERİK ÜRETİCİLERİNİN TWITTER’DA PARA KAZANMASINI PLÂNLIYOR

Musk’ın kurduğu modelde Twitter, motamot YouTube üzere içerik üreticilerinin para kazanabileceği bir alan olabileceği üzerinde duruluyor.

Bu mevzuya ait toplantıda detay vermeyen Musk, yalnızca YouTube üzerinden örnekler sıralayarak bir karşılaştırma yapmakla yetindi. İçerik oluşturucuların Twitter’ı bir orta yüz olarak kullandığını ve takipçilerini YouTube’a yönlendirdiklerini belirten Musk, “İçerik oluşturucular, YouTube görüntülerine trafik çekmek için Twitter’ı kullanmayı tercih ediyorlar. Bunu tek bir platformda yapmalarını sağlamalıyız” önerisinde bulundu.

Gözden Kaçmasın

BİR SORUDAN FAZLASI | Beni huzurevine mi göndereceksin?
#YAŞLI BAKIMI#HUZUREVİ

BİR SORUDAN FAZLASI | Bize anne baba demeyecek misin?
#ANNE BABA#KAYINVALİDE

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ TARİFİNİN HUDUDU NE? 

Twitter için olmazsa olmaz bahis başlıklarının başında söz özgürlükleri yer alıyor. Kendisini “mutlak tabir özgürlüğü savunucusu” olarak tanımlayan Musk ise, toplumsal medya platformundaki taciz edici ve yasadışı içerikler konusunda ne yapılacağının açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Milyarder teknoloji yöneticisi, Twitter’ın “yasaların sonları içinde kalması” gerektiğinin altını kalın kalın çizdi ve kişi sayısını arttırmak için sorunlu gündemlerle anılmak istemediklerini belirtti.

Sorunlu ve yıpratıcı başlıklardan uzak bir Twitter görmek isteyen Musk, “Twitter’ı olabildiğince alımlı hale getirmek kıymetli. Bu da, insanları rahatsız edici içeriklerden olabildiğince uzak tutmakta yatıyor” sözünü kullandı.

‘TİKTOK DAHA EĞLENCELİ’

Sıkıcı bir toplumsal medya platformunun günümüzde pek cazip olmadığını söyleyen Musk, TikTok örneğini vererek yeni devirde “renkli” bir platform görmek istediğini açıkladı.

“Ben de bir TikTok kullanıcısı oldum. Twitter’ın da buradaki üzere içeriklere sahip olması gerekiyor” diyen Musk, Çinli toplumsal medya platformunun mükemmel bir iş çıkarttığını söyledi ve devam etti:

“TikTok’un birtakım görüntülerini saldırgan buluyorum fakat sıkıcı değiller. Bu nedenle ben de, Twitter’ın sıkıcı içerik sunmasını istemiyorum.”

Gözden Kaçmasın

Uğur Şahin’den alt varyant uyarısı
#KORONAVİRÜS#UĞUR ŞAHİN

‘TWİTTER’I DÜNYANIN YÜZDE 50’Sİ İÇİN CAZİP HALE GETİRECEĞİM’

Toplantıda Twitter’ın mevcut kullanıcı oranları üzerinde de duruldu. Global ölçekte 230 milyon etkin kullanıcının uygulamayı her gün en az bir sefer kullandığı biliniyor. Musk, bu oranların kâfi olmadığını ve Twitter’ın daha yaygın bir kullanıcı ağına sahip olması gerektiğine değindi.

Tabloyu global ölçekte değerlendirdiğini söyleyen Musk, “Twitter, mevcut haliyle küçük bir işletme modelini andırıyor. O denli ki, dünya üzerinde 8 milyar insan var ve 7,8 milyar insan Twitter kullanmıyor” tabirini kullandı ve kelamlarına şu halde devam etti:

“Twitter’ın daha fazla insan tarafından erişilebilir olması ve daha fazla insan tarafından yararlı kullanılması mümkün; platformun değerli bir potansiyeli var.”

Musk, Twitter’ı satın alması durumunda en az bir milyar insanın Twitter kullanacağını ve dünya nüfusunun yüzde 50’si için Twitter’ı cazip bir platform haline getireceğini söylemekten de geri durmadı.

ÇALIŞANLAR OFİSE DÖNECEK Mİ?

Twitter çalışanları için Musk’ın liderlik stili ile kurum kültürünün çatışacağından kaygı duyuyordu. Hibrit modele geçen Twitter çalışanları Musk devrinde yüz yüze çalışıp çalışmayacaklarını merak ediyordu.

Özellikle, kısa mühlet evvel Musk’ın Tesla çalışanlarının haftada en az 40 saat ofiste görünmesi yahut öteki bir iş bulmasını istemesi Twitter çalışanları için kaygı kaynağıydı.

Gözden Kaçmasın

Londra’nın en gizemli cinayeti nasıl ortaya çıktı? Delilleri teker teker inceledi ve…
#ROBERTO CALVİ#ANGELA GALLOP

Hakim ve heyet üyelerinden gizlenen gerçek! Müthiş bir cinayet ve 36 yıl sonra gelen adalet…
#YENİ ZELANDA#ALAN HALL

Toplantı sırasında, otomobil yapmanın Twitter’daki iş çeşidinden farklı olduğunu söyleyen Musk, Tesla’da da kimi yazılımcıların uzaktan çalışmaya devam ettiğini açıkladı. Ama, tercihen yüz yüze çalışmanın daha verimli bir usul olduğuna inandığını da ekledi.

Evden çalışmanın getirdiği aksiliklere değinen Musk, “Öyle ki, artık beşerler kendi mesai arkadaşlarını sokakta görse tanıyamıyor. Sokakta yürüdüğünüzde meslektaşınız yanından geçtiğinde onu tanıyamıyorsanız burada bir sorun var demektir” ifadesini kullandı ve ekledi:

“Şahsen ben yüz yüze çalışmayı önemsiyorum; bu daha yeterli ve daha verimli.”

CEO OLACAK MI?

Toplantıda en merak edilen sorulardan biri da Musk’ın şirketi satın alması durumunda, toplumsal medya platformunun “Üst Yöneticilik” vazifesini kendisinin yapıp yapmayacağıydı.

Şirketin el değiştirmesi sonrasında mevcut CEO Parag Agrawal’ın vazifesinde kalıp kalmayacağı birçok spekülasyona neden olmuştu. Mevzuya ait soruları yanıtlayan Musk, unvanlara o kadar da takılmadığını söyledi.

Tesla’daki tecrübesine vurgu yapan Musk, CEO unvanını resmi olarak “Techno King” ile değiştirdiğini söylemesi toplantıya renk kattı. Musk ayrıyeten, “Çıkan eserin süratli ve yeterli formda geliştiğinden emin olmak istiyorum. Unvan umurumda değil ancak insanların beni dinlemesini çok önemsiyorum” dedi.

TOPLANTILARIN DEVAMI GELECEK

Toplantının sonuna doğur toplantının devamının olup olmayacağı merak konusuydu. O denli ki, Twitter çalışanları daha konuşamadıkları pek çok başlık olduğunu söyleyince Musk, “Kesinlikle toplantıların devamından memnuniyet duyarım” açıklamasını yaptı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.