SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Can kaybı 1600’ü aştı… Suriye’den Batı’ya: Yardım gönderin yaptırımları kaldırın

Türkiye ile birlikte sarsıntının önemli tahribata yol açtığı Suriye’de can kaybı 1600’ü geçti. Şam idaresi, Batı ülkelerine davet yaparak, yaptırımların kaldırılması ve yardım sağlanmasını istedi. 

Can kaybı 1600’ü aştı… Suriye’den Batı’ya: Yardım gönderin yaptırımları kaldırın
Akacan The Mall
08.02.2023 07:36
0
A+
A-

Can kaybı 1600’ü aştı… Suriye’den Batı’ya: Yardım gönderin yaptırımları kaldırın
Türkiye ile birlikte zelzelenin önemli tahribata yol açtığı Suriye’de can kaybı 1600’ü geçti. Şam idaresi, Batı ülkelerine davet yaparak, yaptırımların kaldırılması ve yardım sağlanmasını istedi. 

MERKEZ üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki sarsıntılarda, Suriye’nin çeşitli bölgelerinde ölenlerin sayısı 1602’ye, yaralananların sayısı 3 bin 649’a çıktı. Suriye’de sarsıntılardan etkilenen İdlib, Halep, Hama, Lazkiye ve Tartus vilayetlerinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

YAS İLAN EDİLDİ

Akacan The Mall

Esad rejiminin haber ajansı SANA’nın haberine nazaran sarsıntıda Halep, Lazkiye, Hama ve Tartus vilayetlerinde rejim denetimindeki bölgelerde 812 kişi hayatını kaybetti, 1449 kişi yaralandı. Suriye’nin kuzeyinde muhaliflerin denetimindeki bölgelerde de çok sayıda bina yıkıldı yahut hasar gördü. Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde faaliyet gösteren Beyaz Miğferler kurtarma kümesi, Twitter’dan yaptığı açıklamada Suriye’nin kuzeybatısındaki muhaliflerin elindeki bölgelerde 790’dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve 2200’den fazla kişinin yaralandığını duyurdu. Bu ortada muhalif Suriye Süreksiz Hükümeti de, ülkenin kuzeyinde zelzele bölgelerinde yas ilan ederek, eğitime 11 Şubat’a kadar orta verildiğini duyurdu. 

İLAÇ, ÇADIR VE GIDA

Suriye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Bassam Sabbagh, BM ve tüm üye devletleri yardıma çağırdı. Şam idaresinin yardımları koordine etmeye hazır olduğunu söyleyen Sabbagh, “Tüm Suriyeliler ve bütün Suriye toprakları için” ilaç, çadır ve besin istedi. Fransız haber ajansı AFP’ye nazaran Suriye Kızılayı, Batı ülkelerine yaptırımları kaldırarak, yardım sağlamaları tarafında davet yaptı.

 İRAN VE IRAK’TAN MALZEME

Bu ortada Suriye devlet medyası SANA’nın bildirdiğine nazaran dün sabah Irak ve İran’dan besin, ilaç ve battaniye de dahil olmak üzere yardım taşıyan uçaklar, Suriye’deki Şam Milletlerarası Havalimanı’na ulaştı. İran 45 ton, Irak ise 70 ton yardım materyali gönderdi. AFP’nin aktardığına nazaran Birleşmiş Milletler, geçen ocak ayında yaptığı açıklamada Suriye’de en az 2.9 milyon kişinin açlık riskiyle karşı karşıya olduğunu, 12 milyon kişinin ise bir sonraki öğünü nasıl elde edeceğini bilmediğini belirtmişti.

DEAŞLILAR KAÇTI

Öte yandan Türkiye sonuna yakın Rajo kasabasında çoğunlukla terör örgütü DEAŞ mensuplarının bulunduğu bir hapishanede çıkan isyan sonrasında en az 20 terör şüphelisinin kaçtığı bildirildi.

MUCİZE BEBEK ENKAZDA DOĞDU

DEPREMDEN etkilenen Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin kentinde mucize bir kurtarma gerçekleşti. Enkaz altında doğum yapan bir bayanın bebeği sağ olarak kurtarıldı. Annesine göbek bağıyla bağlı halde bulunan yeni doğan bebeğin bir klinikte tedavi altına alındığı ve sıhhat durumunun uygun olduğu bildirilirken, anne ise hayatını yitirdi.

ULUSLARARASI STK’LAR KAMPANYA BAŞLATTI

ULUSLARARASI sivil toplum kuruluşları Türkiye ve Suriye’nin kuzeyinde tesirli olan sarsıntı felaketi sonrasında yardım kampanyaları başlattı. Amerikalı ünlü televizyon programcısı Ellen De Generes, zelzele felaketiyle ilgili ABD merkezli Global Güçlendirme Misyonu’nun (GEM) bağış kampanyasını paylaşarak duyurdu. GEM, bağışların yaklaşık 3.5 milyon dolara ulaştığını vurguladı. 

‘YÜZYILIN DEPREMİ’ 

Fransa merkezli Nobel Barış Mükafatı almış bir sivil toplum kuruluşu olan Hudut Tanımayan Hekimler (MSF) ise bölgede artan gereksinimlere takviye vermek için bağış kampanyasını başlattı. MSF, İdlib’de yaşayan bir çalışanının zelzelede hayatını kaybettiğini belirtti.111 ülkede 75 yıldır hizmet veren sivil yardım kuruluşu DEVA, Türkiye ve Suriye’de yaşanan ‘son 100 yılın en şiddetli sarsıntı felaketinde’ depremzedelerin dondurucu soğuklarla da uğraş ettiğini vurgulayarak kampanyasını duyurdu. Yardım kampanyası başlatan başka kuruluşlar ortasında, OXFAM, UNICEF, Save the Children, British Red Cross ve Islamic Relief yer aldı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.