SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Avrupa’da gaz kaygısı büyüyor: Karneye bağlanabilir

Avrupa’da gaz kaygısı büyüyor: Karneye bağlanabilirRusya’nın Avrupa’ya yolladığı doğalgazı kısmasıyla birlikte geçtiğimiz hafta yüzde 43 yükselen …

Avrupa’da gaz kaygısı büyüyor: Karneye bağlanabilir
Akacan The Mall
20.06.2022 13:53
0
A+
A-

Avrupa’da gaz kaygısı büyüyor: Karneye bağlanabilir
Rusya’nın Avrupa’ya yolladığı doğalgazı kısmasıyla birlikte geçtiğimiz hafta yüzde 43 yükselen gösterge gaz fiyatları bu haftaya da yüzde 8 yükselişle başladı. Rusya’nın gaz savaşını körüklemesi Avrupa’da gaz dağıtımının belirli limitler dahilinde…

Rusya’nın geçtiğimiz hafta Avrupa’ya yolladığı doğalgazı büyük oranda kesmesi sonrası yüzde 43’lük bir ralli yapan doğalgaz fiyatları yükselmeye devam ediyor. Rusya’nın tedarikte yaptığı yüksek kesintiler Avrupa ülkelerini kırmızı alarma geçirirken sonlu dağıtım ihtimalinin artmasına neden oldu.

Kuzey Akım boru sınırından iletilen doğalgazın yüzde 40 civarında kalmasıyla birlikte gösterege gaz fiyatları yüzde 8 yükseldi.

Akacan The Mall

Gazprom CEO’su Alexey Miller boru sınırlarının çalışması için elzem olduğunu söylediği gaz türbinleriyle ilgili yeni bir gelişme olmadığını hasebiyle tedarikin düşük düzeyde devam edeceği ihtarında bulundu.

Bu durumun Avrupa’da en önemli tüketici ülkeleri kış ayları için tuttuğu rezervlerden kullanım yapmak zorunda bıraktığı belirtiliyor.

Avrupa’nın en büyük alıcılarından Almanya, İtalya, Fransa’ya yollanan gaz ölçüsünde önemli kesintilere gidilmesi sonrası Avrupa Kurulu Rusya’yı enerjiyi şantaj gayeli kullanmakla suçladı.

“Rusya gazı kasıtlı kısıyor”

Rusya’nın gaz kesintilerine giderek Avrupa üzerindeki tesirini artırmaya çalıştığı sıralarda Kiev’i ziyaret eden Alman ve İtalyan önderler Moskova’yı tedariki kasıtlı formda kısmakla suçladı.

Almanya İktisat Bakanı Robert Habeck hususla ilgili,“Tedarik güvenliği şu anda itimat altına alındı. Fakat durum ciddiyetini koruyor” derken Alman hükümetinin vatandaşlarına tüketimlerini kısma daveti yaptığı ve ülkede ışıkların açık tutulması için kömür santrallerine daha fazla bağlı kalacağı belirtiliyor.

Avrupa bir müddettir öteki kaynaklardan daha fazla tedarik sağlayabilmek için dünya genelinde arayışına devam ediyor ve oluşabilecek açıklar için sıvılaştırılmış doğal gaz ithalatını artırmaya çalışıyor.

Ancak Teksas’taki Freeport LNG tesisindek yaşanan yangının tesisteki problemleri uzatması kıtanın açık verdiği ölçüsü sağlamak için bel bağladığı nakliyatların azalmasına neden oldu. Bununla birlikte Avrupa ülkeleri global piyasanın da sıkıştığı bir vakitte Asyalı alıcılarla rekabet etmek zorunda kaldılar.

“Tekrar eden bu piyasa gerilimi kısa vadede Rus gazından vazgeçmenin ne kadar güç olacağına dair bir ihtar niteliğinde” yorumunu yapan danışmanlık firması Timera Energy, “Avrupa’nın Rus boru sınırlarından gelen doğalgaza bağımlılığını azaltması için Asya ve Güney Amerika’dan alıcılarla LNG için artan oranda rekabete girmesi gerekiyor. Bu da geçtiğimiz hafta gördüğümüz üzere daha yüksek fiyatlar manasına geliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Kesintiler devam ederse İtalya acil durum planını devreye alabilir

Avrupa’nın en büyük alıcılarından İtalyan Eni SpA, Pazartesi günü yapılacak tedariki kısmen konfirme edebildi. Bloomberg’e konuşan mevzuya yakın kaynaklara nazaran Rusya’nın tedarikte kesintiye devam etmesi halinde İtalya firmalara güç tüketimini kısmalarını istemenin de dahil olduğu tedbirleri içeren acil durum planını bu haftadan itibaren devreye alabilir.

Avrupa’nın en büyük Rus gazı alıcısı olan Uniper SE’nin geçtiğimiz hafta sipariş ettiği ölçüden yüzde 60 daha az doğalgaz tedarik edebildiği belirtilirken Fransa’da Engie SA ve Avusturya’da OMG AG’nin de kesintilerden önemli halde ziyan gördüğü bedellendiriliyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.