SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Merkel’den aylar sonra bir ilk! Putin ile ilgili flaş kelamlar: Pişman değilim….

Merkel’den aylar sonra bir ilk! Putin ile ilgili flaş kelamlar: Pişman değilim….Almanya eski şansölyesi Angela Merkel misyonu bıraktıktan uzun …

Merkel’den aylar sonra bir ilk! Putin ile ilgili flaş kelamlar: Pişman değilim….
Akacan The Mall
08.06.2022 11:07
0
A+
A-

Merkel’den aylar sonra bir ilk! Putin ile ilgili flaş kelamlar: Pişman değilim….
Almanya eski şansölyesi Angela Merkel misyonu bıraktıktan uzun bir orta sonra birinci sefer kameralar karşısın geçti ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Merkel kendisine ve ülkesine yöneltilen Ukrayna tenkitlerine çok konuşulacak karşılıklar verdi.

Geçtiğimiz yıl aralık ayında vazifesi bıraktıktan sonra 13 Şubat’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin dışında ortalıkta görünmeyen Almanya’nın eski Başbakanı Angela Merkel birinci sefer kameralar önünde kapsamlı açıklamalar yaptı.

Berliner Ensemble Tiyatrosunda düzenlenen bir oturuma katılan Merkel, Der Spiegel gazetecisi Alexander Osang’ın sorularını yanıtlandırdı. Merkel’in vazifesi bıraktıktan sonraki birinci haftalarını anlattığı oturumda mevzu kaçınılmaz olarak Ukrayna’daki savaşa ve Almanya’nın Kremlin’e gösterdiği kelamda müsamahanın Putin’i cesaretlendirip cesaretlendirmediğine geldi.

Akacan The Mall

Merkel daha evvel de Alman Sendikalar Birliği’nin (DGB) eski Lideri Reiner Hoffmann’ın veda merasiminde kısa bir açıklama yapmış ve “Rusya tarafından atağa uğrayan, kendisini savunma hakkına sahip olan Ukrayna’nın yanındayım” demişti.

“PİŞMAN DEĞİLİM”

Merkel iktidarda bulunduğu müddet boyunca Putin rejimi ile olan alakaları yönetme halinden pişmanlık duymadığını söyledi.

Putin ile diyaloğu hakkında  alışılmadık derecede açık konuşan Merkel, “O adamla konuşmanın bir manası yok deseydim kendimi çok makûs hissederdim. Bunun iş yaramaması büyük trajedi lakin denediğim için kendimi suçlayamıyorum” dedi.

NATO TENKİTLERİNE YANIT: PUTİN’İ DAHA FAZLA KIŞKIRTMAK İSTEMEDİM

2008 yılında düzenlenen NATO doruğunda Ukrayna ve Gürcistan’ın üyeliğine karşı çıktığı için pişman olup olmadığı sorulan eski başbakan, Ukrayna’yı o vakit oligarkların yönettiğine dikkat çekerek, “Ukrayna o vakitler bizim bildiğimiz Ukrayna değildi. Ülke çok bölünmüş bir durumdaydı, Tymoshenko ve Yushchenko üzere roformist güçler bile birbirine çok zıttı” dedi.

“Rusya tarafından baktığımızda ise alınacak bu karar açık bir savaş ilanıydı” Merkel, Rus önder bakış açısını paylaşmasa bile onun nasıl düşündüğünü bildiğini ve Putin’i daha fazla kışkırtmak istemediğini söyledi. 

UKRAYNA’YA VAKİT KAZANDIRDIK

Ukrayna’nın artık oligarklar tarafından yönetilmediğine vurgu yapan Merkel Ukrayna önderi Volodymyr Zelenski’nin savaş vaktindeki liderliğini övdü ve onun artık yeni bir Ukrayna’yı temsil ettiğini söyledi.

Kendisine gelen tenkitleri de ‘Ukrayna’ya vakit kazandırdıklarını tez ederek’ cevaplayan Merkel, “Bir gün içerisinde NATO’ya üye olamazsınız, bu bir süreç ve bu süreçte Putin’in âlâ olmayan bir şeyler yapacağını biliyordum. Biz Ukrayna’ya artık olduğu ülkeye dönüşmesi için vakit kazandırdık.” sözlerini kullandı.

PUTİN İLE TIPKI GÖRÜŞÜ PAYLAŞMIYORUM LAKİN….

Sovyetler Birliği’nin çöküşünün yarattığı jeopolitik sıkıntıların 16 yıllık iktidarı boyunca hissettiğini söyleyen eski başbakan “Soğuk savaşı düzgün bir biçimde sona erdirmek mümkün değildi. Rusya sorunu her vakit kaldı.” dedi.

Merkel misyondaki son bir kaç haftası içinde katıldığı G20 doruğunda işgal mümkünlüğünü ciddiye almaya başladığını belirtti ve şunları söyledi;

“Roma’da düzenlenen G20 doruğunda kimi ipuçları vardı. Bunun hakkında çok konuştuk ve Putin’in Minsk sürecini bitirdiğini anladım. Yaşananlar Rusya ismine çok büyük bir yanılgı. Avrupa’da barış içinde yaşamamıza müsaade veren tüm milletlerarası hukuk kurallarından objektif bir kopuş.

Şunu açıkça belirtmek isterim ki Putin ile tıpkı görüşü paylaşmıyorum lakin Ukrayna’daki savaşı engelleyebilecek bir güvenlik mimarisi oluşturmayı başaramadık. Bunu da düşünmemiz gerekiyor.”

“PUTİN’İN TİCARET YOLUYLA DEĞİŞEBİLECEĞİNE İNANMADIM”

Merkel, liderliği altındaki Almanya’nın ‘Rusya’nın batı ile ticari bağlarını genişleterek demokratikleştirilebileceği yanılsamasına kapıldığı’ tenkitlerini de reddetti ve Putin’in ticaret yoluyla değiştirilebileceğine inanmadım lakin siyasi işbirliği imkansızsa, Moskova ile en azından kimi ekonomik temaslara sahip olmanın mantıklı olduğuna inandım” dedi.

İSTİKRARI SAĞLAYAN FİGÜR

Merkel, dört periyot şansölye olarak misyon yaptıktan sonra geçtiğimiz yıl siyaseti bıraktı. Ukrayna’daki savaş kimilerinin mirasını yine değerlendirmesine yol açsa da, Merkel Avrupa’da istikrarı sağlayan bir figür olarak görülüyor.

OLAF SCHOLZ’DAN UKRAYNA AÇIKLAMASI

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, dün Rusya Ukrayna savaşına ait yaptığı açıklamada, “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırganlığı karşısında muhtaçlığımız olan birlikte hareket etmemizin değerini bir defa daha göstermiştir. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırganlığı göz önüne alındığında, değerli bir dönüm noktası yaşıyoruz. Rusya hudut kurallarını ihlal ederek işgal teşebbüsünde bulundu. Rusya’nın saldırganlığı karşısında Avrupa ve NATO ülkeleri topraklarını korumak için yeni stratejiler ve güvenliğimizi birlikte sağlama konusunu tekrar ele almalıyız. NATO’nun bir modülü olarak birliğe kakımızı arttırmaya kararlıyız. Rusya’nın bu savaşı kazanamaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Rusya’nın savaşı bitirmesi gerekiyor. Ukrayna’daki birliklerini geri çekmesini talep ediyoruz” tabirlerini kullandı

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.