SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

IMF, ABD’nin büyüme varsayımlarını düşürdü

IMF, ABD’nin büyüme kestirimlerini düşürdüUluslararası Para Fonu (IMF), ABD iktisadının bu yıla ait büyüme beklentisini yüzde 3,7’den yüzde 2,9’a …

IMF, ABD’nin büyüme varsayımlarını düşürdü
Akacan The Mall
25.06.2022 08:37
0
A+
A-

IMF, ABD’nin büyüme kestirimlerini düşürdü
Uluslararası Para Fonu (IMF), ABD iktisadının bu yıla ait büyüme beklentisini yüzde 3,7’den yüzde 2,9’a ve 2023 için iddiasını yüzde 2,3’ten yüzde 1,7’ye indirdi.

IMF’den yapılan açıklamada, ABD iktisadına ait 4. husus konsültasyonu kapsamındaki kontrolün öncü bulguları paylaşıldı.

Uluslararası Para Fonu (IMF), ABD iktisadının bu yıla ait büyüme beklentisini yüzde 3,7’den yüzde 2,9’a ve 2023 için kestirimini yüzde 2,3’ten yüzde 1,7’ye indirdi.

Akacan The Mall

ABD iktisadının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şokundan güçlü bir toparlanma kaydettiği belirtilen açıklamada, son derece esnek bir iktisadın avantajlarıyla birlikte gibisi görülmemiş siyaset teşvikinin olumlu tesirleri olduğu aktarıldı.
Açıklamada, tedarik zinciri mahzurlarının beklenenden daha kalıcı olduğuna işaret edilerek, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ve Çin’in Kovid-19 salgınına karşı aldığı karantina tedbirlerinin yeni telaşlara neden olduğu kaydedildi.

“Resesyondan kıl hissesi kurtulmasını bekliyoruz”

Enflasyondaki geniş tabanlı artışın hem ABD hem de global iktisat için sistemik riskler oluşturan bir gerçeklik haline geldiği belirtilen açıklamada, on yıldan fazla müddettir maksadın altında seyreden enflasyonun akabinde artan güç fiyatları ve devam eden global arz kesintilerinin enflasyonda değerli bir hızlanmaya yol açtığı söz edildi.

Açıklamada, bir resesyona neden olmadan fiyat ve fiyat artışını hızla yavaşlatmanın siyaset önceliği olması gerektiği vurgulandı.

IMF’nin açıklamasında, “ABD iktisadının 2022-2023’te yavaşlamasını lakin resesyondan kıl hissesi kurtulmasını bekliyoruz.” değerlendirmesi yer aldı.

ABD iktisadının bu yıl yüzde 2,9 büyümesinin beklendiği belirtilen açıklamada, ülke iktisadının gelecek yıl yüzde 1,7, 2024’te 0,8, 2025’te yüzde 1,7 ve 2026’da yüzde 2,1 büyümesinin öngörüldüğü bildirildi.

IMF, Nisan’da yayımladığı Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nda, ABD iktisadının 2022’de yüzde 3,7 ve 2023’te yüzde 2,3 büyüyeceği iddiasında bulunmuştu.

Enflasyon varsayımlarına de yer verilen açıklamada, ABD’de enflasyonun bu yıl yüzde 5,4, 2023’te yüzde 2, 2024’te yüzde 1,8, 2025’te yüzde 1,8 ve 2026’da yüzde 1,9 olmasının beklendiği aktarıldı.

“Hızlı toparlanmanın yan tesirleri oldu”

IMF Lideri Kristalina Georgieva, ABD’nin 4. husus konsültasyonuna ait düzenlenen basın toplantısında, ABD Merkez Bankası (Fed) Lideri Jerome Powell ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile bir dizi görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kovid-19 krizi sırasında ABD’de sağlanan gibisi görülmemiş mali ve nakdî dayanağın olumlu tesirlerine işaret eden Georgieva, bunların olumlu sonuçlarının global iktisattaki toparlanmayı da desteklediğine dikkati çekti.

Georgieva, “Ancak süratli toparlanmanın istenmeyen yan tesirleri oldu. En değerlisi, fiyat ve fiyat enflasyonunda değerli bir hızlanma oldu. Bu baskılar artık geniş tabanlı ve güç ile besin fiyatlarındaki artışların çok ötesine geçiyor.” dedi.

“Fed hakikat yolda”

Georgieva, enflasyonla gayretin ABD idaresinin birinci önceliği olduğunu belirterek, Yellen ve Powell ile yaptığı görüşmelerin enflasyonu düşürme taahhütleri konusunda hiçbir kuşkuya yer bırakmadığını aktardı.

Enflasyona karşı Fed’in çok daha sıkı bir siyaset duruşu izleme niyetinin sinyalini vererek reaksiyon verdiğini anımsatan Georgieva, “Fed’in işaret ettiği siyaset faizi seyrinin, federal fon oranını süratle yüzde 3,5 ila 4’e çıkarmanın, enflasyonu düşürmek için yanlışsız siyaset olduğuna inanıyoruz.” dedi. Georgieva, Fed’in bilançosunu küçültme kararını da desteklediklerini kaydetti.
Fed Lideri Georgieva, “Fed’in enflasyonu düşürmede tesirli olacağından, bilgilere bağlı kalacağından ve şartlar değiştikçe siyasetin nereye gideceğini açıkça bildireceğinden eminiz. Bu yalnızca ABD için değil, dünya iktisadı için de kıymetli.” diye konuştu.

“Beş yıldır uygulanan tarifelerin geri alınması faydalı olur”

Amerikan iktisadında resesyon kaygılarına değinen Georgieva, “ABD’nin resesyondan kaçınması için dar bir alan olduğunun şuurundayız. Mevcut durumun belirsizliğini de kabul etmeliyiz.” dedi.

Georgieva, iktisadın salgından toparlanmaya ve Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ile Çin’deki karantina tedbirleri üzere değerli şokların ekonomiyi sarsmaya devam ettiğini anlattı.
ABD idaresinin istihdam yaratmaya, arzı artırmaya ve fakirleri desteklemeye yardımcı olacak vergi, harcama ve göçmenlik siyasetindeki değişiklikleri savunmaya devam etmesi gerektiğini düşündüklerini kaydeden Georgieva, idarenin siyaset gayeleri ortasında düşük karbon iktisadına süratli bir geçişi kolaylaştıracak kıymetli siyasetlerin da yer aldığını ve bu maddelerin bir an evvel onaylanmasını umduklarını söz etti.

Georgieva, görüşmeleri sırasında ABD’li yetkililerin açık, şeffaf ve kurallara dayalı bir milletlerarası ticaret sistemine olan bağlılıklarını bildirdiklerini belirterek, “Bu bağlamda, bilhassa enflasyonun yüksek olduğu ve tedarik zincirlerinin gergin olduğu bir devirde, son 5 yılda uygulamaya konan tarifelerin geri alınmasının açık faydalarını görebiliyoruz.” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.