SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Hasarın tamamı Haziranda ödenecek

Kahramanmaraş’ı ziyaret eden Türkiye Sigorta Birliği İdare Şurası Üyeleri yaptıkları açıklamada haziran sonu prestijiyle tüm hasar ödemelerinin biteceğini söyledi. Bölgede sigortalılık oranının düşük olduğunu belirten dal temsilcileri, toplam sigortalı hasarın 76 milyar TL olduğunu vurguladı.

Hasarın tamamı Haziranda ödenecek
Akacan The Mall
17.04.2023 07:31
0
A+
A-

Hasarın tamamı Haziranda ödenecek
Kahramanmaraş’ı ziyaret eden Türkiye Sigorta Birliği İdare Şurası Üyeleri yaptıkları açıklamada haziran sonu prestijiyle tüm hasar ödemelerinin biteceğini söyledi. Bölgede sigortalılık oranının düşük olduğunu belirten dal temsilcileri, toplam sigortalı hasarın 76 milyar TL olduğunu vurguladı.

DEPREM bölgesinde toplam sigortalı hasar 76 milyar TL olurken, sigorta şirketleri hasarın 6 milyar TL’sini ödedi. Sarsıntının merkez üssü olan Kahramanmaraş’ı ziyaret eden Türkiye Sigorta Birliği (TSB) İdare Şurası, hem incelemelerde bulundu hem de gerçek dal temsilcileri ile bir ortaya gelerek problemlerini dinledi. Dal temsilcileri, yaptıkları açıklamada, sarsıntı bölgesinde sigortalılık oranlarının düşük olduğuna değinerek, topyekûn sigorta seferberliğine gereksinim olduğuna dikkat çekti.

SİGORTALILIK ORANI DÜŞÜK

Akacan The Mall

TSB Lideri Atilla Benli, zelzele bölgesinde 76 milyar TL’lik sigortalı hasar olduğunu, bunun da 6 milyar TL’sinin ödendiğini ve haziran sonu itibariyle tüm hasar ödemelerinin biteceğini açıkladı. Benli, açılan hasar evrak sayısının 70 bine yaklaştığını, bunun yarısının tamamlandığını belirterek, “Asıl sorun, bu bölgede sigortalılık oranının düşük olması. Kaskoda yüzde 17, konutta yüzde 20, ticari kesimde yüzde 50’lerde sigortalılık oranı var. Ortalamaya baktığımızda ise sarsıntı bölgesinde sigortalılık oranı yüzde 25’lerde. 76 milyar TL’nin üç dört katı fazla hasar olsaydı da dal bunu ödeyecek güçte. Bizim tek derdimiz, az sigortalılık oranı. Poliçe olduktan sonra bizim çözemeyeceğimiz bir sorun yok. Ancak poliçe olmayıp yahut poliçe eksik olup, yanlış sigorta teminatlarıyla yaptırılan poliçelerde sonradan risk gerçekleştiğinde külfetler yaşıyoruz” dedi.

KASKO HASARI 5 MİLYAR TL

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, zelzele bölgesinde yaşanan en büyük sorunun eksik sigortadan kaynaklandığına dikkat çekerek, “Sigorta eksik teminatla yapıldığı vakit tazminat ödemesi de tıpkı oranda eksik yapılıyor. DASK poliçelerinde gerçek metrekarelerin altında yapılan poliçeleri gördük. Sigortalılarımız aslında âlâ bir eser aldığını düşünürken tahminen kestirim ettiğinin altında eserler aldıklarını gördüler. Aslında bu sarsıntının ortaya çıkardığı bu türlü durumlar oldu” dedi.

Maher Holding Sigorta Kümesi Lideri Ahmet Yaşar, zelzele bölgesindeki kasko sigortalarına değinerek, Türkiye genelinde yüzde 25’ler civarında olan sigortalılık oranının zelzele bölgesinde yüzde 17’lerde olduğunu, 3 milyon 150 bin aracın yalnızca 439 bini kaskolu olduğunu kaydetti. Toplam 76 milyar TL’lik sigortalı hasarın içinde 5 milyar TL’sinin kasko sigortalarından kaynaklandığına dikkat çeken Yaşar, “Şu ana kadar da 600 milyon TL civarındaki bir sayısı sigorta şirketleri ödemiş durumda” dedi.

BNP Paribas Cardif CEO’su Cemal Kişmir, zelzele bölgesinde toplam 3 milyon 800 bin adet hayat ve ferdi kaza poliçesi bulunduğunu, bunların da yüzde 80’inin banka temaslı sigortalar olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Alınan kredilerinden ötürü yapılan hayat sigortaları burada çok büyük bir teminat tutuyor ve şu anda hasarlar ödeniyor. Dal yaklaşık 300 milyarlık TL’lik bir teminat vermiş durumda. Bize gelen sayılara baktığımızda şu ana kadar yaklaşık 26-27 bin tane hasar başvurusu yapılmış. Toplam teminat fiyatına bakıldığında ise 1 milyar TL civarında. Vefat sayısının artması ile bu sayı daha da üst gidecektir. Sigorta bölümü 500 milyarlık tazminat ödemek üzere ve bunun üçte birini ödedi.”

BES’TEN AYRILMADILAR

Allianz Ömür ve Emeklilik Genel Müdürü Taylan Türkölmez, ise konuşmasında ferdî emeklilik sistemine değindi. Sarsıntı bölgesinde toplamda 1.3 milyona yakın BES iştirakçisi ve toplamda da 30 milyar TL’ye yakın fon büyüklüğü olduğuna dikkat çeken Türkölmez, şu açıklamaları yaptı: “Deprem nedeniyle iştirakçilerin sistemden çıkış oranlarına baktığımızda farklı bir tablo ile karşılaştık. Zelzele bölgesindeki sistemden ayrılma oranı Türkiye ortalamasının çok altında. Yani iştirakçiler, BES planlarına başvurmamış; birikimlerimi alıp da ben bunu kullanayım dememiş, bozdurmamış.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.