SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Fransız devden yatırım sinyali

Geçen sene Türkiye’yi ‘rekabetçi’ modellerde yeni merkez seçtiklerini duyuran Citroen CEO’su Vincent Cobée, bu kere yatırım sinyali verdi. Cobée, “Ne vakit Türkiye’de 80 bin adetlere ulaşırız. O vakit üretim yapmayı düşünebiliriz. Bu hayal değil, gerçekleşecek olan doğal bir süreç” dedi. Markanın Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım ise 80 binli adetlere 2025 sonu prestijiyle ulaşmayı hedefliyor.

Fransız devden yatırım sinyali
Akacan The Mall
16.01.2023 07:27
0
A+
A-

Fransız devden yatırım sinyali
Geçen sene Türkiye’yi ‘rekabetçi’ modellerde yeni merkez seçtiklerini duyuran Citroen CEO’su Vincent Cobée, bu sefer yatırım sinyali verdi. Cobée, “Ne vakit Türkiye’de 80 bin adetlere ulaşırız. O vakit üretim yapmayı düşünebiliriz. Bu hayal değil, gerçekleşecek olan doğal bir süreç” dedi. Markanın Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım ise 80 binli adetlere 2025 sonu prestijiyle ulaşmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz yıl Türkiye’yi ‘rekabetçi’ modellerin merkezi ilan eden Fransız Citroen, uzun vadeli planları çerçevesinde Türkiye’de üretim yapma ihtimalini pahalandırıyor. Markanın davetlisi olarak katıldığımız, dünya lansmanı İstanbul’da yapılan C4 X’in üretildiği İspanya’nın Madrid kentindeki test sürüşü tertibinde sorularımızı yanıtlayan Citroen CEO’su Vincent Cobée, “Türkiye’de üretim olmasını çok isterim fakat şu an için planımız yok. Lakin, potansiyeli büyük ve bu yolda ilerleniyor. Bugün Fransa 300 bin adet satışla en büyük pazarımız. Bu pazarı 100’er bin adetlerle İtalya ve İspanya izliyor. İngiltere ve İspanya pazarları 80 binlerde. Ne vakit Türkiye’de yıllık 80 bin adetli satışlara ulaşırız, o vakit üretim yapmayı düşünebiliriz. Bu hayal değil, gerçekleşecek olan doğal bir süreç” dedi.

TRUVA ATI ‘C4 X’

Akacan The Mall

Markanın Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım da, 2022 yılında Türkiye pazarında 29 bin adetlik satışa ulaştıklarını hatırlatarak, “2023 yılı için 49 bin 250 adetlik satış öngörümüz var. Amacımız 2025 yılında bahsedilen 80 bin adetli sayılara ulaşmak” dedi. Bu ortada, Citroen’in Türkiye’yi 7’nci sıradan birinci 5 pazar içerisine yükseltme stratejisinde C4 X modeli kıymetli bir rol oynuyor. SUV, Sedan ve Fastback olmak üzere 3 farklı gövde tipinden çizgiler barındıran modeli 14 Avrupa ülkesinde yalnızca elektrikli olarak satacaklarını belirten Vincent Cobée, “Avrupa pazarında C4 X’in yüzde 60’ı elektrikli olur. İçten yanmalı motorların satışında ise Türkiye’nin, İspanya’yı geçerek birinci C4 X pazarımız olacağına inanıyorum” sözlerini kullandı.

TÜRKİYE ‘ZORUNLU’ BİR GAYE Mİ

Markaların bilhassa son aylarda Türkiye’de vites yükseltmelerindeki en kıymetli sebeplerden birisi de artık içten yanmalı motorlu araçları Avrupa’da satamayacak olmaları. Pekala, Avrupa’da katı emisyon kuralları nedeniyle içten yanmalı araç satan markalara önemli cezalar uygulanmasaydı, Türkiye yeniden birinci 5 pazar içerisine dahil edilmeye çalışılır mıydı? Bu soruyu yönelttiğim Cobée şu karşılığı verdi: “Avrupalı bir marka olarak Avrupa pazarında istediğim adetleri satmak isterim. Lakin, riskleri dağıtmam lazım. Münasebetiyle Citroen için memleketler arası pazarlarda büyümek de benim için değerli. Yalnızca Avrupa’ya koyarsam riskleri tek sepete koymuş olurum. O yüzden Brezilya, Arjantin ve Türkiye’de de büyümem gerek.”

OTOMOBİL ARTIK FİYATI AŞİKÂR OLMADAN SATILIYOR

Citroen, yeni C4 X’i akaryakıtlı, dizel ve yüzde 100 elektrikli olmak üzere 3 farklı motor seçeneğiyle Türkiye’de satışa çıkardı. Modelin akaryakıtlı motora sahip manuel vitesli versiyonu ve elektrikli versiyonu tek donanımla gelirken, başka versiyonlarında 3 farklı donanım seçeneği bulunuyor. Lansman fiyatları ise 722 bin TL’den başlayarak 979 bin 500 TL’ye kadar çıkıyor. Citroen Genel Müdürü Selen Alkım, C4 X’in Türkiye’ye gelen birinci 1000 adedinin fiyatı bile bilinmeden satıldığını söyleyerek, “2023 yılında 10 bin adet civarında C4 X satabilmeyi amaçlıyoruz fakat burada çok daha önemli bir potansiyel var. Tedarik alabilirsek yeni C4 X’ten 2023 yılında 15 bin adet kadar satabiliriz” dedi. Alkım’ın pazar öngörüleri ise şöyle: “2023 yılında Türkiye araba ve hafif ticari araç pazarının 780 bin adet düzeylerinde kapanacağını öngörüyoruz. Marka olarak bu yılki maksadımız 49 bin 250 adetlik satışa ulaşmak. Bunun üzerine 3 bin adet de Ami satışı gerçekleştirmek. Böylelikle yüzde 6.3’lük pazar hissesine ulaşacağımız düşünüyoruz.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.