SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Altın Fed iletilerine karşın pozisyonunu koruyor

Altın Fed bildirilerine karşın pozisyonunu koruyorAltın, gelecek Fed toplantısında daha büyük bir faiz artışına kesin gözüyle bakılmasına karşın …

Altın Fed iletilerine karşın pozisyonunu koruyor
Akacan The Mall
21.04.2022 09:51
0
A+
A-

Altın Fed bildirilerine karşın pozisyonunu koruyor
Altın, gelecek Fed toplantısında daha büyük bir faiz artışına kesin gözüyle bakılmasına karşın yatırımcıların jeopolitik belirsizlikler ve enflasyonun düşmeyeceğine dair kaygıları nedeniyle düzeyini müdafaaya devam ediyor.

Altın, yatırımcıların artan tahvil getirileri ve güçlenen doları göz gerisi ederek politik ve ekonomik risklere odaklanmasıyla bu yıl yüzde yedinin üzerinde paha kazanarak direncini muhafazaya devam ediyor.

Klasik getiriler ve para ünitelerindeki gelişmeler altının bedelinin üzerinde olduğuna işaret ederken, inançlı varlıklara olan talep güçlü kalmaya devam ediyor.

Akacan The Mall

Bunun esas nedenlerinden birinin altın yatırımcılarının Fed’in son 40 yıldır görülen en yüksek enflasyonu iktisada ziyan vermeden düşüremeyeceğine inanması olduğu düşünülüyor. Bu yatırımcılar için altın artan fiyatlar ve düşük büyümeye karşı uygun bir paha muhafaza aracı olarak öne çıkıyor.

“Altın ağır formda Fed’in başarısızlığını fiyatlıyor”

“Altın, Fed’in gerçek faizleri artırırken iktisatta yumuşak bir iniş gerçekleştirme yeteneğini sorguluyor” diyen Macquarie Group Metal Stratejileri Yöneticisi Marcus Garvey, “Altının, Fed’in başarısızlığını ağır formda fiyatladığını söyleyebilirsiniz” değerlendirmesinde bulundu.

UBS Group Analisti Joni Teves de artan gerçek faizler için daha az telaşlı olan yatırımcıların Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası artan jeopolitik belirsizlikler nedeniyle stratejik olarak portföylerini çeşitlendirdiklerini vurguluyor.

Çatışmalar artarsa altına talep artabilir

Global ekonomik görünüm, Ukrayna savaşı ve Çin’in Kovid-19 kaynaklı yeni kapanmalar yaşaması nedeniyle bozulan güçlü ekonomik toparlanma nedeniyle zayıflamaya başladı. Hali hazırda büyüme kestirimleri üzerinde baskı kuran çatışmaların tekrar alevlenmesinin altının cazibesini tekrar artırabileceği düşünülüyor.

Rusya’ya uygulanan yaptırımların altında çok daha büyük bir değişime neden olabileceğini düşünenler de var. Credit Suisse’in tesirli analistlerinden Zoltan Pozsar, Rusya Merkez Bankası’nın sahip olduğu rezervlerin yarısına el konmasının altının çok daha değerli bir rol oynayacağı yeni bir mali paradigmayla sonuçlanabileceğine dikkat çekti.

Rusya Merkez Bankası alternatif varlık birikimine yöneliyor

“Mevcut fiyatların enflasyon ve artan getirilerden daha çok ortaya çıkan jeopolitik riskler ve Rusya Merkez Bankası’nın alternatif varlıklar biriktirmeye yönelmesiyle alakası var” diyen Asia Pacific Global Piyasalar Stratejisti David Chao, “Altının daha yüksek düzeylerde olmamasına daha çok şaşırdım” sözlerini kullandı.

Birebir vakitte Batı ülkelerinin dünyanın ikinci en büyük altın üreticisi olan Rusya’dan gelen altınları kara listeye almasının da fiyatlar üzerinde önemli bir tesiri olacağı düşünülüyor.

Yeniden de birçok takipçi için altının rallisinin biteceğine dair birçok işaret mevcut. Enflasyondan arındırışmış hazine tahvilleri Çarşamba günü birinci defa olumluya dönerken dolar da 2020 Haziran’dan bu yana en yüksek düzeylerden süreç görerek altını yabancı yatırımcılar için daha değerli hale getirdi.

Fed toplantısı bir sonraki büyük test olacak

Altının bir sonraki büyük testi iki hafta sonra yapılacak olan ve enflasyonun dizginlenmesi için sert bir adımın beklendiği Fed toplantısı olacak. Yatırımcılar Fed yetkililerinin toplantıda daha evvelkilerden daha büyük bir faiz artışı yapacaklarına kesin gözüyle bakıyorlar.

“Fiyat baskılarının tepe noktasına ulaştığına dair birtakım erken işaretler görmekle birlikte iktisadın direncini koruduğunu görüyoruz” diyen Julius Baer Group Analisti Carsten Menke, “Ukrayna’daki savaşın daha da kötüleşmeyeceğini varsayarsak inançlı liman arayanların altına olan talebi düşmeye başlamalı” tabirlerini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.