SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

‘Fırıncı öğrenciler’ günde 10 bin ekmek üretecek

‘Fırıncı öğrenciler’ günde 10 bin ekmek üretecekMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 81 vilayette başlatılan meslek liselerine ekmek fabrikası …

‘Fırıncı öğrenciler’ günde 10 bin ekmek üretecek
Akacan The Mall
16.09.2022 11:37
0
A+
A-

‘Fırıncı öğrenciler’ günde 10 bin ekmek üretecek
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 81 vilayette başlatılan meslek liselerine ekmek fabrikası suramı projesi kapsamında Ağrı’nın Eleştirk ilçesindeki, Eleşkirt Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesine ekmek fabrikası kuruldu. Usta öğreticiler ve öğretmenlerin nezaretinde 400 mevcutlu okulda yaklaşık 80 öğrencinin çalıştığı ekmek fabrikasında üretilen ekmek, poğaça ve öteki unlu mamuller, kent genelinde taşımalı eğitim yapan okul ve yurtlarda kalan öğrenciler için kullanılacak.

 

Okulda kurulan ekmek fabrikasının eğitim-öğretim yılının açılması ile başladığını söyleyen Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, öğrencilerin çalıştığı ekmek fabrikasında, vardiya yöntemine geçildiği takdirde günlük 50 bin ekmek üretim kapasitesine ulaşılabileceğini belirtti. Birinci etapta günlük 7 bin ekmeğin üretildiğini ve bu sayının ilerleyen günlerde 10 bine çıkacağını tabir eden Kökrek, hayata geçirilen proje ile emelin öğrencilere üretim kültürünü aşılamak olduğunu söyledi. Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın 81 vilayette hayata geçirmeyi düşündüğü proje kapsamında Eleşkirt Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başlattıklarını kaydeden Kökrek, “Burada kurduğumuz ekmek fırını, vardiya metoduna geçildiği takdirde günlük 50 bin adet ekmek üretim kapasitesine sahip bir fırın. Şu anda birinci başlangıç olduğu için günlük 7 bin ekmek üretiyoruz. Lakin önümüzdeki günlerde kapasitesini arttıracağız. Bu okullarımızda tahsil gören öğrencilerimiz üreterek okuyorlar. Üreterek yetişiyorlar. Bu projede buna birebir vakitte katkı sağlayacak. Öğrencilerimiz mezun olduklarında burada üretim yaptıkları için aldıkları diplomalarla çok rahat iş bulabilecek ya da kendi işlerini kurabileceklerdir. Bu fırınlarda öğrencilerimiz çalışıyor ve öğrencilerimiz üretim yapıyor. Bunun yanında taban fiyatın üçte biri kadar fiyatta alıyorlar. Malum pandemi nedeniyle dünya bir besin krizi ile karşı karşıya kaldı. Bizde üretimin kıymetini bir kere daha gördük ve öğrencilerimize üretme kültürünü aşılamayı kendimize bir gaye kıldık. Şu anda vilayetimizde taşımalı ve pansiyonlu öğrencilerimizin ekmek gereksinimini kendimiz hijyenik bir biçimde karşılayacak durumdayız. Vilayetimizdeki öteki meslek liselerimiz de de uygun olan alanlarda bu projeyi yaygınlaştırmayı da amaçlıyoruz. Ayrıyeten farklı alanlarda da üretime dair projelerimiz var. İlerleyen vakitlerde da bunları başlatacağız” diye konuştu.

Akacan The Mall

İYİ BİR FIRINCI OLACAĞIM
Okullarında kurulan ekmek fabrikasında çalışıp tıpkı vakitte para kazanan 9’ncu sınıf öğrencisi Hamza Sina üretim yapmaktan ötürü memnun olduklarını lisana getirerek, “Bu mesleği sevdik. Bura da arkadaşlarımızın muhtaçlığı olan ekmekleri üretiyoruz. Maksadım yeterli bir fırıncı olmak ve âlâ bir şirket kurmak. Fırın kurulduktan sonra öğretmenlerimiz ve ustalarımızdan kısa müddette ekmek imalini öğrendik. Su, un, maya ve çeşitli materyaller kullanarak ekmek ve öteki unlu mamulleri yapıyoruz. Güzel hoş bir meslek. Hepimiz işimizi severek yapıyoruz” dedi.

OKULUN TEK KIZ ÖĞRENCİSİ 
Okulun tek kız öğrencisi olan ve fırında çalışan 10ncu sınıf öğrencisi Başak Yelkovan ise Okulun tek kız öğrenci. Bende erkek arkadaşlarım üzere bu işi severek yapıyorum. Bende ilerde güzel bir şef olup, restoran açmayı düşünüyorum. Burada kısa vakitte ekmeğin nasıl yapıldığını öğrendik. Hocalarımız ve şeflerimiz çok düzgünler. Burada hem kendi ekmeğimizi üretip hem de kendi paramızı kazanmak çok hoş bir his. Derslerimiz ve hocalarımız baya düzgün. Eğleniyoruz üretim yapıyoruz. Ayrıyeten öğrenci iken para kazanmak da hoş. Bu durum gelecekte bizleri daha âlâ bir formda de taşıyacaktır. Zira çok rahat kurabileceğiz işimizi” diye konuştu.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.