SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

T.C. Büyükelçiliği, Türkiye’den gelen öğrencilerin yurt ihtiyacını gidermek için Gazimağusa’da bina kiraladı! – KIBRIS HABER

T.C. Büyükelçiliği, Türkiye’den gelen öğrencilerin yurt ihtiyacını gidermek için Gazimağusa’da bina kiraladı! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
10.10.2023 17:43
0
A+
A-

Feyzioğlu: “KKTC’deki yurt ihtiyacını gidermek için kararlı adımlarla yola çıktık”.

Kamacıoğlu: “Ülke eğitimi için bir damla dahi katkı sağlamışsam bundan büyük bir onur ve mutluluk duyarım”.

Lefkoşa, 10 Ekim 23 (TAK): Eğitim için Türkiye Cumhuriyeti’nden KKTC’ye gelen öğrencilerin yurt ihtiyacının karşılanması için T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği ile Kamtek şirketi arasında protokol imzalandı.

Protokole göre, Gazimağusa’da, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin içinde bulunan bina 802 öğrencinin yurdu olacak. Öğrencilerin kasım ortasında binaya yerleştirilmesi hedefleniyor.

Akacan The Mall

TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu konuyla ilgili açıklamasında, gençlerin yurt ihtiyaçlarını karşılamak için gerek Kıbrıs Vakıflar İdaresi, gerekse hükümetten tahsis ettikleri arsalara Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarıyla binalar yapacaklarını belirterek, sorunun hızlıca çözülebilmesi için mevcut binaları kiralayacaklarını belirtti.

Büyükelçi Feyzioğlu, KKTC’deki iş insanlarına da çağrı yaparak, “Yurt olmaya elverişli binalarınız varsa gerekli inceleme ve değerlendirmeden sonra, imkanlarımız doğrultusunda buraları gençlerin hizmetine sunmaya hazırız” dedi.

TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nde gerçekleşen yurt protokolüyle ilgili imza töreninde TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kamtek LTD. Direktörü Ali Kamacıoğlu, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Spor Koordinatörü Mithat Tekçam ile KEİ Kıbrıs Koordinatörü Ömer Cihan bulundu.

-Feyzioğlu

İlk sözü alan TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KKTC’ye Türkiye Cumhuriyeti’nden ve dünyanın birçok ülkesinden öğrenci geldiğini, ancak son yıllarda çeşitli sebeplerle Türkiye’den gelen öğrenci sayısında düşüş yaşandığını söyledi.

Feyzioğlu, bu düşüşle ilgili ilk sıradaki sebebin yurt ihtiyacının karşılanmasındaki eksiklik olduğunu söyleyerek, “KKTC’deki yurt ihtiyacını gidermek için kararlı adımlarla yola çıktık” dedi.

Gençlerin yurt ihtiyaçlarını karşılamak için gerek Kıbrıs Vakıflar İdaresi gerekse hükümetten tahsis ettikleri arsalara Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarıyla binalar yapacaklarını belirten Metin Feyzioğl,  konuyla doğrudan ilgilenen TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sorunun hızlıca çözülebilmesi için KKTC’deki mevcut yurtlardan da kiralama yoluna gidilmesi yönünde talimatı olduğunu belirtti.

Ali Kamacıoğlu ile imzalanan protokol uyarınca 802 öğrenciye kısa sürede içinde yurt imkanı sağlanacağını kaydeden Feyzioğlu, kasım ortası gibi öğrencilerin yurda yerleşebileceğini söyledi.

Önemli bir yatırımı Türkiye Cumhuriyeti’nin kaynaklarıyla gençlerin hizmetine sunan, Kamtek LTD. Direktörü Ali Kamacıoğlu’na teşekkür eden Metin Feyzioğlu, konuyu yakından takip eden TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, TC Gençlik ve Spor Bakanı  Osman Aşkın Bak, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile TC Lefkoşa Büyükelçiliği Spor Koordinatörü Tekçam ve KEİ Kıbrıs Koordinatörü  Cihan’a teşekkürlerini iletti.

Bu davranışın örnek olmasını da dileyen Büyükelçi Feyzioğlu “Yurt olmaya elverişli binalarınız varsa gerekli inceleme ve değerlendirmeden sonra imkanlarımız doğrultusunda buraları gençlerin hizmetine sunmaya hazırız” diyerek ülkedeki iş insanlarına çağrı yaptı.

-Kamacıoğlu,

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanlığı görevini de yürüten Kamtek LTD. Direktörü Ali Kamacıoğlu, ülke eğitimi için bir damla dahi katkı sağlamışsa bundan büyük bir onur ve mutluluk duyacağını ifade etti.

Kamacıoğlu, hiç düşünmeden, hesap yapmadan ülke gençliğine fayda sağlamak için adım attığını da  belirterek, KKTC’deki üniversitelerin ilk yıllarda olduğu gibi Türkiye’den gelen öğrenci sayısını yüzde 60-70’lere çıkarmasını da temenni etti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.