SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Endüstriciler seferberliğe ortak oldu

Türkiye, son yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olarak gösterilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki zelzelelerin açtığı yaraları sarmak için seferber oldu.

Endüstriciler seferberliğe ortak oldu
Akacan The Mall
13.02.2023 11:10
0
A+
A-

Sanayiciler seferberliğe ortak oldu
Türkiye, son yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olarak gösterilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki sarsıntıların açtığı yaraları sarmak için seferber oldu.

Sanayicilerin oluşturduğu yardım koridorunda, ehemmiyet sırasına nazaran gereç ve ekipmanlar sarsıntı bölgesine ulaştırılıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uyumunda yürütülen faaliyetlerde, AFAD ve Türk Kızılay’ın gereksinim listeleri dikkate alınıyor. Arama kurtarma çalışmalarının akabinde bölgedeki en kıymetli gereksinimlerin başında barınma, ısınma ve şahsî paklık gelirken, endüstriciler yardımlarında bu alanlara ağırlaşıyor.

Depremin çabucak akabinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda faaliyete geçirilen kriz merkezi, 24 saat aslıyla organize sanayi bölgeleri idareleri, endüstriciler ve ’lerden gelen yardımları koordine ederek, yardım kuruluşları aracılıyla muhtaçlık sahipleriyle buluşturuyor. Zelzeleden sağ olarak kurtulan afetzedelerin barınma önceliğini birinci günde öngören Kriz merkezi; çadır, konteyner üzere süreksiz barınma imkanı sağlayan gereçlerin bölgeye inançlı ve süratli bir biçimde sevki için çalışmalar yürütüyor. Endüstricilerden sağlanan eserler, kriz masasının uyumunda ayarlanan TIR’larla bölgelere gönderiliyor. Gereçlerin öncelik sıralamasında AFAD ve Türk Kızılay yönlendirmeleri ve bakanlıklar ortasındaki uyum temel alınıyor.

Akacan The Mall

BİR MİLYONUN ÜZERİNDE BATTANİYE ZELZELE BÖLGESİNE SEVK EDİLDİ

Çadır ve konteyner üreticileriyle irtibata geçen kriz merkezi, Türkiye’nin dört bir yanındaki sanayi kuruluşlarından gereçleri bölgeye gönderiyor. Ayrıyeten, çadır ve konteyner üretimi yapmayan lakin bunlar ile keçe ve metal üzere materyalleri üretebilecek kapasiteye sahip endüstriciler de bu alana yönlendiriliyor. Barınma gereksinimine paralel olarak çetin kış kurallarının yaşandığı bölgede ısınma da kıymetli bir yardım kalemi olarak birinci günden bu yana listenin başında yer alıyor. Depremzedeleri soğuktan korumak emeliyle elektrikli ısıtıcılar, jeneratör, battaniye, uyku tulumu üzere gereçlere olan gereksinimler da karşılanıyor. Kriz merkezi bu çerçevede, binlerce ısıtıcı, jeneratör ve aydınlatma ekipmanlarını da bölgeye ulaştırıyor. Kriz merkezinin uyumuyla bir milyonun üzerinde battaniye zelzele bölgesine sevk edildi. -7, -10, -11 ve -20 derecelerde afetzedeleri koruyacak kışlık uyku tulumları, bölgede kurulan depolar aracılığıyla, başta çadır-konteyner kentler olmak üzere öteki depremzede vatandaşlara dağıtılıyor.

KARAVANA DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ TIR VE KONTEYNERLER BÖLGEYE ULAŞTIRILDI

Afetzedelerin barınma ve ısınmanın yanı sıra ferdî paklık ve hijyen muhtaçlıkları da dikkat çekiyor. Sanayicilerin takviyeleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kriz masasının tertibiyle bölgeye içinde mutfak ve tuvaletlerin de bulunduğu ofis tipi konteynerler kurulmaya başlandı. Karavana dönüştürülmüş TIR ve konteynerler de bölgeye ulaştırıldı. Afetzedelerin paklık ve hijyen gereksinimlerinin giderilmesi maksadıyla taşınabilir prefabrik banyo ve tuvaletler de birinci günden itibaren afetten etkilenen bölgelere sevk edilmeye başlandı. Tüm bunların yanı sıra sabun, beden temizleme havluları, ıslak mendiller, hijyenik ped, şampuan, dezenfektan, çocuk ve yaşlı bezi, mama, paketli hazır besinler ve taşınabilir mutfaklar üzere acil yardım eser ve gereçleri de bölgeye tertipli aralıklarla gönderiliyor.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ’NDEN 24 SAAT MESAİ

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile kriz masası uyumunda yürütülen çalışmalarda, OSB’lerin üretim çizgileri afetzedelerin barınma ve ısınma muhtaçlıkları için tahsis edildi. Her türlü konteyner ve çadır, soba ve öbür ısıtıcı gereç teminleri için Türkiye’nin dört bir yanındaki OSB’ler, zelzelenin birinci anlarından itibaren 7 gün 24 saat temeline nazaran çalışmaya başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kriz masasının, OSB’ler ile kuruluşlar ortasında oluşturduğu yardım köprüsü sayesinde, 7 günde birçok afet noktasına kritik kıymete sahip gereç ulaştı. 10 bine yakın jeneratörün büyük kısmı bölgeye dağıtılırken, endüstricilerden temin edilen 90 bini aşkın ısıtıcı da peyderpey gereksinim sahiplerine ulaştırılıyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.