SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Eğitim için 7 günde 7 kıtada 7 maraton koştu

Çocuklara eğitim bursu sağlamak için 7 kıtada, 7 maraton koşma gayesiyle yola çıkan Ahmet Uysal, World Marathon Challenge’a katılan birinci Türk oldu. Uysal’ın Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) çatısı altında 7 bin çocuğa eğitim bursu sağlamak maksadıyla katıldığı tertibin birinci beş koşusu tamamlanmıştı ki 6 Şubat sarsıntısı meydana geldi. Fakat Türkiye’den gelen felaket haberleri onu yolundan döndürmedi, Ahmet Uysal son iki koşusunu gözyaşlarıyla tamamladı ve toplanan bağışların rotası da depremzede çocuklara çevrildi.

Eğitim için 7 günde 7 kıtada 7 maraton koştu
Akacan The Mall
28.03.2023 12:06
0
A+
A-

Eğitim için 7 günde 7 kıtada 7 maraton koştu
Çocuklara eğitim bursu sağlamak için 7 kıtada, 7 maraton koşma gayesiyle yola çıkan Ahmet Uysal, World Marathon Challenge’a katılan birinci Türk oldu. Uysal’ın Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) çatısı altında 7 bin çocuğa eğitim bursu sağlamak emeliyle katıldığı tertibin birinci beş koşusu tamamlanmıştı ki 6 Şubat zelzelesi meydana geldi. Fakat Türkiye’den gelen felaket haberleri onu yolundan döndürmedi, Ahmet Uysal son iki koşusunu gözyaşlarıyla tamamladı ve toplanan bağışların rotası da depremzede çocuklara çevrildi.

 

Ahmet Uysal TEGV ile başlattığı bağış kampanyası için 29 Ocak günü Türkiye’den yola çıkmıştı. Gayesi 7 günde 7 kıtada 7 maraton koşup çocukların eğitimi için bağış toplamaktı. 31 Ocak’ta Antarktika’da birinci maratonu eksi 30 derecede, suratı saatte 90 kilometreyi bulan rüzgâra karşı koştu. Daha sonra sırasıyla Güney Afrika, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya koşularını tamamladı. Uysal 6’ncı koşu için Brezilya’nın Fortaleza kentindeyken Türkiye’de yaşanan zelzelenin haberini aldı. O gün Brezilya’da ve sonraki gün ABD’de yapılan son iki koşuyu aklında Türkiye’de yaşanan büyük felaket gözyaşları içinde tamamladı.

Akacan The Mall

BİTİŞ ÇİZGİSİNDE GÖZ YAŞLARIMI TUTAMADIM
Fiziksel olarak şiddetli koşullarla çaba ederek çocukların eğitimi için 7 kıtada maraton koşan Ahmet Uysal, sarsıntı nedeniyle büyük hüzünle tamamladığı maratonları şöyle anlattı:
“Türkiye’de 6 Şubat günü saat 04:17’de birinci sarsıntı olduğunda benim Brezilya’daki 6’ncı maratona başlamamama çok az vakit kalmıştı. Afetten birkaç saat sonra haberdar oldum. Bir şok geçirdim fakat kâfi haber akışına da sahip değildim. Koluma siyah bant takarak başladığım koşuda aklımda sarsıntı ve karmaşık hislerim vardı. Üstelik bir de dizimde ağrı vardı ve ağrı kesicilerle koşuyordum. Bitiş çizgisine geldiğimde dizlerimin üstüne çöktüm, kızımla manzaralı konuştum ve ağlama krizine girdim. Dizimin ağrısına kalbimin ağrısı karıştı, tekrar de daima gülmeye, gülümsemeye çalıştım. Sonuçta bu koşu çocuklar için, umut için, hayallerimiz içindi.

DEPREM 6’NCI RAUNTTA BENİ YERE SERDİ
Ben koşarken ikinci büyük zelzele yaşanmış. Bu haber beni ruhsal açıdan 6’ncı rauntta nakavt olan bir boksör üzere yere serdi. Son koşu için çabucak toparlanıp Miami’ye yanlışsız yola çıkmalıydım. Bir otel tuvaletinde yüzümü yıkadım. Otobüste beklerken haberlerde yıkımın çok büyük olduğunu gördüm. Lakin çabucak toparlanmak zorundaydım.

KOŞARKEN AKLIMDA DEPREMZEDE ÇOCUKLAR VARDI
Koşu benim için daima kendimle baş başa kaldığım bir düşünme alanı oldu. Sarsıntıdan haberdar olduğum son iki koşuda da aklımda daima ‘ben artık depremzede çocuklar için koşuyorum’ kanısı vardı. Hatta güya zelzele bölgesine koşuyormuş üzere bir pay kapıldım. Daha evvelki sarsıntılarda TEGV’in yaptıkları aklıma geldi. Bu da bana itici güç oldu.

BAĞIŞLAR ‘ATEŞ BÖCEKLERİNE’ IŞIK OLDU
Uysal, sarsıntı sonrası planlamanın değiştiğini, toplanan paranın TEGV’in zelzele bölgesindeki çocuklara eğitim dayanağı sağlayan taşınabilir ünitelerine aktarılacağını söyledi ve şöyle devam etti; “7 bin çocuğun eğitim masraflarını karşılama niyetiyle yola çıktık. Kampanya çok uygun gitti 2,1 milyon liralık maksadımızı aşarak 2,2 milyon lira bağış topladık. Bağışları gereksinime nazaran farklı vilayetlerdeki çocuklarımız için kullanacaktık. Zelzele sonrası TEGV İdare Heyeti kararıyla elimizdeki özgür kaynakların tümü sarsıntı bölgesine yönlendirildi. Münasebetiyle bu bağış da depremzede çocukların eğitimlerini desteklemek hedefiyle TEGV’in taşınabilir eğitim oluşumu ‘ateş böcekleri’ne aktarıldı.

ATEŞ BÖCEKLERİ 99 SARSINTISINDAN SONRA KURULDU
TIR’larla taşınabilir eğitim hizmeti sunan ateş böcekleri 99 zelzelesinden sonra ortaya çıkmış bir proje. Konteyner ve çadır kent üzere yapılara hizmet götürmek için kurulmuş bir sistem ve hala Türkiye’nin farklı vilayetlerini gezerek eğitim hizmeti götürüyor. Yaşanan bu sarsıntının akabinde da çabucak harekete geçtiler. Bölgede şu an12 ateş böceği var ayrıyeten 12 adedinin de üretimine başlandı.

DEPREM BÖLGESİNDEN UMUTLA DÖNDÜM
“Maraton sonrası, yaşadığım diz sakatlığı nedeniyle 3 hafta düzgün yürüyemedim. Güzelleşir iyileşmez Adana, Hatay ve Osmaniye’deki ateş böceklerinde ve TEGV tahsil ünitelerinde çocuklarla buluştum. Acımız ölçülemeyecek kadar çok lakin döndüğümde içimde umut vardı. Büyük bir insanlık hareketi olduğuna ve çocuklar için dayanak seferberliğinin varlığına şahit oldum.”

GÜÇ VEREN MEKTUPLAR
“Deprem öncesi 5 maratona bakarsak her şey çok yolunda gidiyordu. TEGV bana bir sürpriz yaparak 7 başka TEGV tahsil ünitesinden çocukların yazdığı 7 farklı mektup verdi. O mektupları her koşudan evvel okudum. Beni çok duygulandırlar ve itici güç oldular.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.