SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselerde Yeni Eğitim Sisteminin Dizaynını Açıkladı

Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselerde Yeni Eğitim Sisteminin Dizaynını Açıkladı Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ortaöğretim Tasarımı Tanıtım …

Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselerde Yeni Eğitim Sisteminin Dizaynını Açıkladı
Akacan The Mall
04.04.2022 00:52
0
A+
A-

Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselerde Yeni Eğitim Sisteminin Dizaynını Açıkladı
Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ortaöğretim Tasarımı Tanıtım Toplantısı’nda “Yüzlerce öğretmenimizin, yüzlerce öğrencimizin, akademisyenlerin, dünyadaki bakalorya uzmanlarının, memleketler arası birtakım uzmanların takviyesiyle bütün bunları birleştirerek bir yere varmaya çalıştık” dedi.

Ortaöğretim Tasarımı Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk liselerde yeni eğitim sisteminde iştirakin altını çizerek “Yüzlerce öğretmenimizin, yüzlerce öğrencimizin, akademisyenlerin, dünyadaki bakalorya uzmanlarının, memleketler arası birtakım uzmanların dayanağıyla bütün bunları birleştirerek bir yere varmaya çalıştık” sözleriyle liselerde yeni eğitim sisteminin dizaynına dair açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Ziya Selçuk’un açıklamalarından satır başları:

“KATILIMI ÇOK ÖNEMSEDİK”

Akacan The Mall

Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde yeni eğitim sisteminin ayrıntılarını açıkladı. Selçuk, “Katılımı çok önemsedik. Bu bir akademik tasarım değil tek başına. Zira bu yalnızca tecrübelere bağlı bir tasarım değil. Zira bu yalnızca şahsî bir bakış açısına sahip bir tasarım değil. Yüzlerce öğretmenimizin, yüzlerce öğrencimizin, akademisyenlerin, dünyadaki bakalorya uzmanlarının, milletlerarası birtakım uzmanların dayanağıyla bütün bunları birleştirerek bir yere varmaya çalıştık. Zira yalnızca benim ve arkadaşlarımın deneyimleri yetmez bu işe. Toplumun tamamının paydaşlarının görüşlerini dikkat alındığı bir bakış açısına muhtaçlığımız var. Ve biz bir deneme tahtası ile ilgilenmiyoruz. Biz bilimsel metotlarla tekniklere neyi nasıl yapabilirizin peşinde bulunuyoruz.” dedi.

Kelamlarına devam eden Selçuk, “Değerli arkadaşlar neden bu türlü bir şey yapıyoruz? Vaktin ruhu bunu yapmamızı istiyor. Bugün ilkokula başlayan çocuklar 2040’lara hakikat iş hayatına atılacaklar. Ve biz ilkokulda neler yapıyoruz diye sorduğumuzda bunun yanıtını vermek zorundayız.” sözlerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZI 2030-35’LERE HAZIRLIYORUZ”

Ortaöğretim Tasarımı Tanıtım Toplantısı’nda liselerde yeni eğitim sisteminin dizaynını açıklayan Ziya Selçuk, “Biz bugün ortaokulda, lisede olan çocuklarımızı 2030-35’lere hazırlıyoruz. O günün dünyasına hazırlamak için elbette vaktin ruhuna uymak durumundayız ve bunun için ne gerekiyorsa da tasarlıyoruz. Tabi bütün bunları ulusal kimlik, ulusal ideal içerisinde ele almak zorundayız. Zira eğitim, kozmik olmakla bir arada lokal pahaları de içinde barındırması ve bu topakların bucoğrafyanın beli bedel sistemlerini içinde tutması gereken bir kurumdur. O sebeple bunu mili bir kimlik davası çerçevesinde ele alma zaruretmiz var. Biz çocuklarımıza bir özgeçmişten bahsetmiyoruz. Çocuklarımıza bir özgelecek yazmaktan kelam ediyoruz. ‘Çocuklar sizin özgeçmişiniz nedir’ dediğimizde, ortaya çıkacak şeyle ‘Kendiniz için nasıl bir özgelecek istersiniz’ sorusunun yanıtı elbette farklıdır.” dedi.

“FARKLI BİR ÇAĞ GELİYOR”

Kelamlarına devam eden Selçuk “Biz öğretmenlere de sorduk. Öğretmenler de elbete sorular sordu. Onlar da diyor ki ‘Öğrenciler yıl içinde bu kadar ders alarak öğrendiklerini içselleştiremiyor. Bunun tahlili yok mu?’ Biraz evvel dedik ki ‘Öğrencilerimizi neye hazırlıyoruz?’ Neye hazırlıyoruz sorusu o kadar kritik ki ve busoruyla o kadar ilişkili ki önümüzde bir çağ var. Ve inanılmaz farklı bir çağ geliyor 2040’lara gerçek. Nedir bu çağın özelliği? ‘Tekillik çağı’ dediğimiz bir çağ geliyor. Yani biyolojik olanla fizikî molanı ve dijital olanı tıpkı vücutta bütünlemeyi hedefleyen yeni bir çağ geliyor. Yani beynimize yazılım yüklemenin kelam konusu olduğu, yani bedenimizde, damarlarımızda yüzlerce nano robotun dolaştığı öteki bir çağa yanlışsız gidiyoruz. Üretim sistemlerinin tümüyle dönüşüğünde öteki bir çağa yanlışsız gidiyoruz. O vakit Türkiye eğitime yalnızca sınıfta yapılan bir iş alarak çerçeveleyemez. Eğitim iktisadın ve demokrasinin ayrılmaz bir kurumsal modülüdür. O sebeple yaptığımız eğitimin iktisatla kontağını son derece önemsiyoruz.” dedi.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.