STERLIN
23,3844
DOLAR
19,0818
EURO
20,5667
ALTIN
1.212,06
BIST
5.031,98
SON DAKİKA
Tottenham’da Antonio Conte ile yollar ayrıldı
Eyüpspor’da İbrahim Üzülmez’den reaksiyon: “Herkes birbirinin sırtına basıyor”
Aramco, Çin’de rafineri ve petrokimya tesisi inşa edecek
Jorge Jesus için Brezilya Milli Takımı iddiası! Lizbon’da görüşme gerçekleşti…
Adana Demirspor, Gökhan Göktürk ile yolların ayrıldığını açıkladı
Çaykur Rizespor’dan Eyüpspor’a çelme
Bilgin: Gazi maaşlarını asgari ücret seviyesine çıkarıyoruz
Bakan Bilgin açıkladı… Gazi maaşları asgari ücret seviyesine çıkıyor
NATO’dan Putin’in nükleer hamlesine açıklama: Rusya’nın nükleer söylemi tehlikeli ve sorumsuzca
Depremzedelerin kaldığı çadır yangınından acı haber geldi – KIBRIS HABER
‘Kınalı’ 47’nci günde enkazdan sağ çıktı – KIBRIS HABER
Depremzedelerin kaldığı çadırda yangın: 2’si ağır 3 yaralı – KIBRIS HABER
Rusya’da yerleşim bölgesine İHA düştü: 2 yaralı
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan savaştaki son duruma ilişkin açıklama: Rusya kazanamayacağını gösteriyor
Putin’den flaş Çin açıklaması: Askeri ittifak oluşturmuyoruz
Fransa’dan teröristlere ‘onur nişanı’
Bakan Kurum’dan deprem konutlarının inşaatına ilişkin açıklama
Putin: Çin ile herhangi bir askeri ittifak oluşturmuyoruz
Resmi Gazete’de bugün (26.03.2023)
Spot piyasada elektrik fiyatları (26.03.2023)
Putin’den flaş nükleer buyruk… Pentagon’dan birinci açıklama geldi
Yatırımcıları 29 milyon dolar dolandırdı… ‘Kripto kralı’nı kaçırıp azap ettiler!
Zelzele bölgesine 15 bin televizyon
Dünya ‘konuşan’ köpekleri tartışıyor! Acıkınca ‘mama’ sıkılınca ‘oyun’ diyorlar… Komutla oyuncak getirmekten ne farkı var?
ABD’deki hortum felaketinde meyyit sayısı 26’ya yükseldi
İran’da 4,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki sarsıntı
YÖKDİL başladı
Japonya’da enflasyona karşı 15 milyar dolarlık takviye
Yunanistan’da gündem Erdoğan’ın mektubu: Türkiye’den dostluk atağı!
A Ulusal Kadro, Bursa’da

Dünyanın en büyük teknoloji fonundan rekor ziyan

Dünyanın en büyük teknoloji fonundan rekor zararDünyanın en büyük teknoloji fonu SoftBank Group teknoloji paylarında yaşanan global çaptaki …

Dünyanın en büyük teknoloji fonundan rekor ziyan
CyborNFT
08.08.2022 11:22
0
A+
A-

Dünyanın en büyük teknoloji fonundan rekor zarar
Dünyanın en büyük teknoloji fonu SoftBank Group teknoloji paylarında yaşanan global çaptaki düşüşün sürmesiyle Haziran’da biten çeyrekte 3,16 trilyon yenlik (23,4 milyar dolar) rekor ziyan açıkladı.

SoftBank Group, sahip olduğu Vision Fund’ın portföyündeki yatırımların teknoloji paylarında yaşanan global satış dalgasıyla aldığı darbe sonrası Haziran ayıyla biten mali çeyrekte 3,16 trilyon yenlik (23,4 milyar dolar) net ziyan açıkladı.

Vision Fund, bir evvelki çeyrekte 2,2 trilyon yenlik (16,3 milyar dolar) rekor ziyan açıklarken Haziran ayında biten çeyrekte bu rekorunu yenileyerek 2,33 trilyon yenlik (17,3 milyar dolar) ziyan açıkladı.

CyborNFT

Küresel pay fiyatlarındaki satış dalgası SoftBank’ın kritik varlıklarından Uber Technologies ve Coupang Inc. üzere payların değerlemelerininin de düşmesine neden oldu. Teknoloji yüklü paylar için bir barometre niteliğindeki Nasdaq 100 endeksinde 2008 finansal krizinden beri en berbat performansını sergileyerek yüzde 22’lik düşüş yaşandı.

Dünyanın en büyük teknoloji fonu olan Vision halka açık olmayan yüzlerce start-up şirketinde yüksek oranda paylara sahip. Lakin düşük teknoloji değerlemeleri SoftBank’ın portföyündeki halka arzları likiditeye çevirerek şirketin daha büyük yatırımlar yapmasına pürüz oldu.

SoftBank, 32 milyar dolara satın aldığı çip dizayncı ünitesi Arm Ltd. satın alımından birinci halka arz yoluyla getiri elde edebilmek için çiple ilgili pay senetlerinde yaşanan düşüşü atlatmaya çalışıyor.

Bloomberg News’in haberine nazaran TikTok’un Çinli çatı şirketi ByteDance’in payları özel pazarlarda geçen yıldan bu yana yüzde 25’ten fazla kıymet kaybederken, İsveçli artık al-sonra öde şirketi Klarna Bank AB’nin değerlemesi yakın vakitte yapılan bir fonlama tipinde yüzde 85 oranında düştü.

CyborNFT
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.