SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Kurum, arsa ve iş yeri müracaatları hakkında görüntü ileti yayımladı

Bakan Kurum, arsa ve iş yeri müracaatları hakkında görüntü bildiri yayımladıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İlk …

Bakan Kurum, arsa ve iş yeri müracaatları hakkında görüntü ileti yayımladı
Akacan The Mall
11.10.2022 12:07
0
A+
A-

Bakan Kurum, arsa ve iş yeri müracaatları hakkında görüntü bildiri yayımladı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İlk Meskenim Birinci İşyerim Projesi” kapsamında 1 milyon konut yeri ve 10 bin işyeri için müracaat ayrıntılarını anlattığı toplumsal medya hesabından görüntü bildiri olarak paylaştı. Bakan Kurum, görüntü bildirisinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam yapılan Kabine Toplantısı sonrasında konut yeri ve iş yeri ile ilgili ayrıntıları milletin konutundan paylaştığını hatırlatarak, “Konut emelli yerlerimize üzerinden şimdi 24 saat bile geçmemesine karşın milletimiz çok büyük bir teveccüh gösteriyor… 81 vilayetimizde yerlerin yüzde 40’ını kent merkezlerinde, yüzde 60’ını ilçelerde olacak halde belirledik… Vatandaşımız hem konuta hem de konut gayeli yere müracaat yapabilir. Her ikisinin de kurasına katılabilir. Şayet ikisi birden çıkarsa birini tercih ederek konut sahibi olabilir…” dedi. Bakan Kurum bildirisinde, “Hamdolsun; şu ana dek E-devlet üzerinden 7.2 milyon vatandaşımız toplumsal konuta başvurdu. Gerekli evrakı beyan eden 4.5 milyon vatand

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İlk Meskenim Birinci İşyerim Projesi” kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin işyeri için müracaat ayrıntılarını toplumsal medya hesabından görüntü ileti olarak paylaştı.

Video bildirisine, “85 milyon vatandaşımız için Cumhuriyet tarihinin en büyük toplumsal konut projesini başlatan Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum” tabirlerini kullanarak başlayan Bakan Kurum, şöyle devam etti:

Akacan The Mall

“Milletimiz tarafından büyük bir teveccüh ve ilgiye mazhar olan 250 bin toplumsal konut kampanyamızın akabinde artık de arsa kampanyamız ile ilgili muştuyu, kabine toplantısının akabinde, Sayın Cumhurbaşkanımız milletin konutundan paylaştılar. Hamdolsun; şu ana dek E-devlet üzerinden 7.2 milyon vatandaşımız toplumsal konuta başvurdu. Gerekli evrakı beyan eden 4.5 milyon vatandaşımızın da müracaat süreçlerini tamamladık. Konut maksatlı yerlerimize da üzerinden şimdi 24 saat bile geçmemesine karşın milletimiz çok büyük bir teveccüh gösteriyor. Milletimiz; konut müracaatlarında olduğu üzere arsa müracaatlarında da bu projeyi sahiplendiğini, benimsediğini, devletine ve Sayın Cumhurbaşkanımıza olan inancını bir kere daha gösterdi.” 

“81 VİLAYETİMİZDE EMLAKIN YÜZDE 40’INI KENT MERKEZLERİNDE, YÜZDE 60’INI İLÇELERDE OLACAK BİÇİMDE BELİRLEDİK”

Bakan Murat Kurum, 1 milyon konut hedefli yerin dağılımını vilayetlere ve ilçelere nazaran yaptıklarını belirterek,“81 vilayetimizde emlakın yüzde 40’ını kent merkezlerinde, yüzde 60’ını ilçelerde olacak formda belirledik. Milletimizin istifadesine sunacağımız toplam 1 milyon konut gayeli yerimizin kimi vilayetlerdeki dağılımını da paylaşmak isterim. 50 bin İstanbul’da, 100 bin Ankara’da, 25 bin İzmir’de, 45 bin Gaziantep’te, 55 bin Konya’da, 25 bin Kayseri’de, 30 bin Diyarbakır’da, 28 bin Eskişehir’de, 26 bin 700 Van’da, 23 bin Antalya’da olmak üzere 81 vilayetimizde; 1 milyon konut maksatlı yerimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” halinde konuştu.

“VATANDAŞIMIZ HEM KONUTA HEM DE KONUT EMELLİ YERE MÜRACAAT YAPABİLİR”

Bakan Kurum, vatandaşların arzuladıkları yuvalarını faizsiz bir halde, sabit ve uygun ödeme şartlarıyla; altyapısı tamamlanmış, imar planı hazırlanmış yerlerde inşa edebileceklerini söz etti.Gerekli teknik ve hukuksal dayanakları Bakanlık ve Toplu Konut Yönetimi Başkanlığı (TOKİ) olarak istisnasız her vatandaşa sunulacağını söyleyen Bakan Kurum, “Vatandaşımız hem konuta hem de konut gayeli yere müracaat yapabilir. Her ikisinin de kurasına katılabilir. Şayet ikisi birden çıkarsa birini tercih ederek mesken sahibi olabilir” dedi.

“ARALIK AYI İTİBARİYLE PLANLARI ONAYLANAN VİLAYETLERDE VE İLÇELERDEKİ EMLAKIN TAPULARINI VATANDAŞLARIMIZA İNŞALLAH TESLİM EDECEĞİZ”

Kura ile vatandaşlara verilecek yerleri iki kümeye ayırdıklarını tabir eden Bakan Murat Kurum, “İlk kümede 350 ila 500 metrekarelik alanlardan oluşan müstakil parsel formundaki emlak, ikinci kümede müşterek parseller bulunuyor. Tekrar müşterek parsellerde hak sahiplerinin çoğunluk sağlamaları durumunda TOKİ Başkanlığımız buradaki konutları yapma konusunda da her türlü proje takviyesini verecek. Bu parsellerde inşa edilecek binalar taban artı 4-5 katı geçmeyecek. Müstakil parsellerde ise hak sahipleri belirlenen proje doğrultusunda meskenlerini inşa edebilecekler. İnşallah; en geç iki yılda yerlerin altyapısını tamamlayarak eksiklerini gidereceğiz. Aralık ayı itibariyle planları onaylanan vilayetlerde ve ilçelerde hak sahipleri belirli olan emlakın tapularını vatandaşlarımıza inşallah teslim edeceğiz. Müstakil parsel kümesindeki yerlerimiz 192 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla ve 1604 liradan başlayan sabit ödemelerle, 10 yıl vadeyle faizsiz halde ödenebilecek. Müşterek parsellerin ödemesi ise, 112 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla ve 937 liradan başlayan taksitlerle yeniden 10 yıl vadeyle, faizsiz ve sabit ödemelerle yapılabilecek” formunda konuştu. 

“SOSYAL KONUTLARIMIZIN BİRİNCİ TEMELLERİNİ ANKARA’DA, CUMHURİYETİMİZİN BAŞŞEHRİNDE ATACAĞIZ” 

Sosyal konutların temellerinin 25 Ekim’de atılacağını hatırlatan Bakan Kurum, “İnşallah toplumsal konutlarımızın birinci temellerini Ankara’da, Cumhuriyetimizin başşehrinde atacağız. Bu manada;25 Ekim’de, Ankara, Afyon, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak olmak üzere 17 vilayette 5.000 konutun temellerini Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, milletimizle birlikte atacağız” dedi.

“SANAYİ İŞ YERLERİMİZİN DE TEMELLERİNİ, 2022 YILI BİTMEDEN ATACAĞIZ”

Bakan Kurum, 50 bin iş yeri için ise birinci etapta Ankara’dan Adana’ya, Erzurum’dan Diyarbakır’a, Kastamonu’dan Konya’ya 28 vilayette toplamda; 50 ile 200 metrekare büyüklüğünde 10 bin yeni işyerinin hizmete sunulacağını tabir ederek, “Bu işyerlerimizi de, 350 bin liradan başlayan fiyatlar ve 2 bin 633 liradan başlayan taksitlerle; 120 ay vadeyle sanayicimize, genç girişimcilerimize sunacağız. İnşallah sanayi iş yerlerimizin de temellerini 2022 yılı bitmeden atacağız. Bu iş yerlerimiz; ülkemizin yatırımına, üretimine, endüstrisine, istihdamına, 10 binlerce yeni ek istihdam sağlayacak” dedi.

“YATIRIM ÖLÇÜSÜ 900 MİLYAR LİRA OLAN TOPLUMSAL KONUT ATILIMIMIZIN, ÖBÜR DALLARIMIZI DE TETİKLEYEREK; 2 TRİLYON LİRADAN FAZLA EKONOMİK HAREKETLİLİĞE VESİLE OLACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUZ”

Bakan Kurum, 2003 yılı başından itibaren üretilen toplumsal konut sayısının 2 milyona, öbür projelerle birlikte devlet olarak üretilen konutlarda oturan vatandaş sayısının da 10 milyonun üzerine çıkarılacağını vurgulayarak, “Yatırım ölçüsü 900 milyar lira olan toplumsal konut atılımımızın, öteki dallarımızı de tetikleyerek; 2 trilyon liradan fazla ekonomik hareketliliğe vesile olacağına yürekten inanıyoruz. Ben milletimizin talepleri doğrultusunda hazırlanan ‘Milletin projesi Birinci Konutum, Birinci İş Yerim Toplumsal Konut Hamlemizin’ her bir hak sahibi vatandaşımız için, ülkemiz ve milletimiz için iyi, uğurlu olmasını diliyorum.” sözlerine yer verdi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.