SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Karaismailoğlu duyurdu… Zigana Tüneli’nin bu yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor

Bakan Karaismailoğlu duyurdu… Zigana Tüneli’nin bu yıl sonunda tamamlanması hedefleniyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni …

Bakan Karaismailoğlu duyurdu… Zigana Tüneli’nin bu yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor
Akacan The Mall
04.05.2022 07:38
0
A+
A-

Bakan Karaismailoğlu duyurdu… Zigana Tüneli’nin bu yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni Zigana Tüneli projesinin süratli bir halde devam ettiğini belirterek, “14,5 kilometre çift tüp tünel inşaatı ve birlikte temas yolu ile projemiz toplamda 15 kilometreyi geçecek. Bu yılın sonunda tamamlamayı hedeflediğimiz projemizin hizmete girmesiyle birlikte, mevcut yol tam 8 kilometre daha kısalacak” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Trabzon Vilayet Başkanlığı’nca düzenlenen bayramlaşma merasimine katıldı. Hamamizade İhsan Beyefendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen bayramlaşma merasimine Bakan Karaismailoğlu’nun yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Lideri Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Vilayet Lideri Sezgin Mumcu, partililer ve vatandaşlar konuştu.

“İSTANBUL HAVALİMANI’NDAN CUMA GÜNÜ 195 BİN YOLCU SEYAHAT ETTİ”

Akacan The Mall

Bayramlaşma merasimi öncesi bir konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 14 Mayıs’ta Rize-Artvin havalimanını Cumhurbaşkanı’nın iştiraki ile açacaklarını belirterek, “Ülkemizin ulaşım ve haberleşme yatırımları için son yirmi yılda, 1 trilyon 337 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Cumhurbaşkanı’mızın önderliğindeki hükümetlerimiz devrinde bölünmüş karayolu uzunluğunu 4,5 kat artırarak 28 bin 650 kilometreye çıkardık. Tünellerimizi 50 kilometreden alıp, tam 13 kat artırarak 651 kilometreye çıkardık. Köprü ve viyadüklerimizi 729 kilometreye çıkardık. Havayollarını halkın yolu yaptık. Havalimanlarımızı 26’dan 57’ye yükselttik. 61’e çıkaracağız. Dünyanın 129 ülkesindeki, tam 337 noktaya uçuyoruz. Geçen yıl yolcu sayısıyla İstanbul Havalimanımız, Avrupa da birinci oldu. Hani şu kimse uçmaz dedikleri İstanbul Havalimanı. Pandemiye karşın 30 Nisan’da rekor kırarak toplam bin 301 uçuş İstanbul Havalimanından gerçekleştirildi. Yalnızca Cuma günü 195 bin 640 yolcu seyahat etti. 30 Nisan Cuma günü Trabzon Havalimanı da 90 tane uçuşa konut sahipliği yaptı. Yeni havalimanımızla ilgili çalışmalarımız öteki taraftan devam ediyor” dedi.

“TÜRKSAT6A’YI 2023 YILI İÇERİSİNDE UZAYA GÖNDERECEĞİZ”

Uydu ve uzay çalışmalarını hızlandırdıklarını lisana getiren Bakan Karaismailoğlu, “Tersane sayımızı 37’den 84’e, liman sayımızı da 149’dan 217’ye çıkardık. Mavi Vatan’da da kelam sahibiyiz. Uzayda izi olmayanın karada gücü perçinlenmez kelamıyla ile uydu-uzay çalışmalarımızı hızlandırdık. Türksat5A ve Türksat5B uydumuzu 2021 yılında uzaya fırlattık. Birebir yıl 2 tane yeni kuşak haberleşme uydusunu uzaya gönderen ender ülkelerden olduk. Yerli ve ulusal haberleşme uydumuz Türksat6A’yı 2023 yılı içerisinde uzaya göndereceğiz. Siber alanda büyümeler gerçekleştirdik. Genişbant abone sayımızı 20 binden, 87,5 milyona ulaştırdık. Taşınabilir abone sayımızı 28 milyondan alıp 87 milyona ulaştırdık.  Ülkemize kazandırdığımız yollarımızla, çok daha rahat, süratli ve konforlu seyahatler yapıyoruz. İşletme performansını artıran kesintisiz trafik akışıyla, yollarımızda, seyahat müddetinde yıllık, 7 milyar saat tasarruf elde ettik. Akaryakıttan yılda 1 milyar litre tasarruf sağlıyoruz. Bunların sonucu olarak; yıllık toplam 85 milyar liralık tasarruf sağlıyoruz. Yaptığımız tasarruflarla birlikte, emisyon salınımını da yıllık 5 milyon ton azalmalar sağladık. Bunun yanında; yatırımlarımız sayesinde, yol güvenliği artarken, trafik kazalarında yüzde 80’e varan azalmalar oldu. Bu da her yıl 9 bin 500 vatandaşımızın hayatının kurtarılması demektir” formunda konuştu.

“ZİGANA TÜNELİ’NİN BU YIL SONUNDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR”

Trabzon’un ulaşım ve bağlantı yatırımları için 28 milyar liraya yakın yatırım yapıldığını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “Bizler çalıştıkça, bizler ürettikçe, bizler irade ortaya koydukça; muhalefet partileri komplekse kapılıyor. O komplekslerini kapatmak için de kibirlerini kabartıyorlar. Toplandıkları masalar etrafında milletin kaygısı yok, kendi sıkıntıları var. Türkiye için yaptıklarımızı görmek istemeyenler, projelerimizi anlatsak da anlamayanlar, Türkiye için kurduğumuz hayalin farkında olmayanlar lakin iftira atarlar. Onlar iftira atmaya, projeleri karalamaya devam etsin. Bizler milletimizle Türkiye’yi geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı’mızın önderliğinde ülke genelinde bu kadar değerli muvaffakiyet ve tasarruflara imza atarken, doğal ki Trabzon’umuz da ulaşım ve haberleşme yatırımlarımızdan önemli oranda nasibini alıyor. Bugüne kadar Trabzon’un ulaşım ve bağlantı yatırımları için 28 milyar liraya yakın yatırım yaptık. Ülkemizin ve dünyanın en kıymetli projelerinden olan Zigana Tüneli projemiz süratli bir biçimde devam ediyor. 14,5 kilometre çift tüp tünel inşaatı ve birlikte irtibat yolu ile projemiz toplamda 15 kilometreyi geçecek. Bu yılın sonunda tamamlamayı hedeflediğimiz projemizin hizmete girmesiyle birlikte, mevcut yol tam 8 kilometre daha kısalacak. Seyahat müddetleri de ağır tonajlı araçlarda 60 dakika, arabalarda de 30 dakika kısalacak” diye konuştu.

“PROJE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Yasal Bulvarı projesinde yüzde 70’lik kısmın tamamlandığına dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, “Trabzon’da imali devam eden en kıymetli karayolu projelerinden biride Yasal Bulvarı. Toplam 28 kilometrelik projede yüzde 70’lik bir ilerleme sağladık. Şimdiye kadar 15 kilometrelik kısmı tamamlayıp hizmete açtığımız projemizi bu yıl içerisinde bitirmek için hummalı bir çalışmamız var. Trabzon Güney Etraf Yolu’nun birinci etabı Akçakale-Akyazı ortasında; proje çalışmalarımız devam ediyor. Devam eden pek çok projemizde bu yıl çok olumlu gelişmeler olacak yakından takip ediyoruz. Akçaabat Düzköy, Of Çaykara, Araklı Dağbaşı yollarındaki son ihaleleri de bu ay yapıyoruz. Yaz periyodunda de çok kıymetli gelişmeler olacak. Milletimiz bizi 20 yıldır sunduğumuz hizmetlerle, tuttuğumuz sözlerle, Cumhurbaşkanı’mızın liderliğindeki dik duruşumuzla, onurlu siyasetimizle tanıdı. Halkımızın muhtaçlığı neyi gerektiriyorsa, oraya yatırımı ulaştırırız. Yaptığımız her bir yol, tıpkı akarsu üzere, geçtiği yerlerin üretimini, istihdamını, ticaretini, eğitim ve kültürünü canlandırmaktadır. Geçit vermeyen dağları tünellerle, derin vadileri de viyadüklerle aşarak halkımızın hizmetine koşuyoruz. Yaptığımız, yollarla havalimanlarıyla, liman ve tersanelerimizle bölgemizi cazibe merkezi hâline getirdik. Milletimiz için yaptıklarımızı, yapacaklarımızın teminatı olarak görüyoruz. Durmak yok, yola devam diyoruz” sözlerini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.