SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

BES iştirakçisi konut sahibi olacak

BES iştirakçisi konut sahibi olacakTSB Lideri Atilla Benli, kişisel emeklilik sistemi iştirakçilerinin konut sahibi olmalarını teşvik etmek için …

BES iştirakçisi konut sahibi olacak
Akacan The Mall
04.05.2022 07:38
0
A+
A-

BES iştirakçisi konut sahibi olacak
TSB Lideri Atilla Benli, kişisel emeklilik sistemi iştirakçilerinin konut sahibi olmalarını teşvik etmek için Konut BES uygulamasının planlandığını belirterek, yurtdışında yaşayanların da tasarruflarının kıymetlendirilmesi hedefiyle Yuvam BES uygulamasına yönelik mevzuat değişikliği yapılacağını söyledi.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Lideri Atilla Benli, Ferdî Emeklilik Sistemi (BES), iştirakçilerinin konut sahibi olabilmeleri için Konut BES uygulamasına geçileceğini söyledi. Benli, TSB İdare Konseyi üyeleri Ahmet Yaşar, Uğur Gülen, Taylan Türkölmez, Cemal Kişmir ile birlikte sigorta ve BES’teki yeni yol haritasını açıkladı.

Atilla Benli, BES’te, toplam iştirakçi sayısının 13.6 milyon şahsa ulaştığını, toplam fon büyüklüğünün de 285 milyar TL olduğunu belirterek, devletin sisteme verdiği dayanağın 28 milyar TL’ye çıktığını, 18 yaş altı çocukların sistemdeki fon büyüklüğünün devlet katkısı dahil 785 milyon TL’yi aştığını ve sistemdeki 18 yaş altı çocukların sayısının da 302 binin üzerine çıktığını kaydetti. Uzun vadeli tasarruflarda BES’in birinci tercih edilen eserlerden biri olduğuna kaydeden Benli, “Katılımcıların BES’te birikim yaparken konut sahibi olmalarının teşvik edilmesi emeliyle Konut BES, yurtdışında yerleşik bireyler ile şirketlerinin tasarruflarını ülkemizde değerlendirmelerini sağlayacak Yuvam BES uygulamasına ait mevzuat değişiklikleri planlanıyor” formunda konuştu.

Akacan The Mall

VİZYON 2024 PROJESİ

Atilla Benli, sigorta kesimindeki son gelişmelere de değinerek, 403 milyar TL’lik fon kapasitesine sahip sigorta dalının, iktisadın itici güçlerinden biri olduğunu ve Türkiye’nin uzun vadeli finansman gereksinimine değerli katkıda bulunduğunu vurguladı. Sigortalılık oranı dünya genelinde yüzde 7.4 iken, Türkiye’de yüzde 2.2 civarında olduğuna dikkat çeken Benli, “Bu oranı yükseltmek maksadıyla, ‘Vizyon 2024’ projesiyle yol haritamızı belirledik. Planlanan ıslahatların hayata geçirilmesiyle 2024’e kadar brüt prim üretimini 299 milyar TL’ye ulaştırmayı, sigortalılık oranını da yüzde 3.5’e çıkarmayı hedefliyoruz” formunda konuştu.

MALİYETLER ARTTI

Atilla Benli, trafik ve sıhhat sigortalarında artan maliyetlerin dala tesiri hakkında görüşlerini paylaşarak, bu hususta şu açıklamaları yaptı:
“Sağlık sigortalarında muayene fiyatları, ilaç fiyatları ve tıbbi materyal fiyatları üzere pek çok kalemdeki artış nedeniyle maliyetler yükseldi. Trafik sigortalarında ise, 2021 yılında maliyetlerde öngörülemeyen bir artış yaşandı ve 2022’de de devam ediyor. Trafik sigortalarında gelişmiş ülkelerde düzenleyici otoritelerce teşvik edilen ‘eşdeğer parça’ kullanımının bizde de teşvik edilmesi ve böylelikle maliyetlerin azaltılması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıyeten tazminat hesaplamalarında standardizasyonun sağlanması da değerli.”

‘661 MİLYON TL COVID-19 TAZMİNATI ÖDEDİK’

TSB Lideri Atilla Benli, son günlerin gündemdeki konusu olan kredili hayat sigortalarına da değinerek, bu mevzuda şu açıklamaları yaptı: “2021’de kredi ilişkili hayat sigortası ile 132 bin sigortalının, 1.6 milyar TL fiyatında kredi borcu sigorta şirketleri tarafından kapatıldı. Yalnızca Covid-19 temaslı vefatlar için ödenen tazminat meblağı 661 milyon TL olurken, bu fiyat hayat şirketlerinin toplam üstlendiği tazminatlarının yaklaşık yüzde 40’ını oluşturdu.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.