SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

41’inci meşale Bandırma’da yandı

41’inci meşale Bandırma’da yandıBalıkesir’in Bandırma İlçesinde Türk Eğitim Derneği’nin (TED) 41’inci kolejinin kuruluşu merasimle …

41’inci meşale Bandırma’da yandı
Akacan The Mall
10.09.2022 10:37
0
A+
A-

41’inci meşale Bandırma’da yandı
Balıkesir’in Bandırma İlçesinde Türk Eğitim Derneği’nin (TED) 41’inci kolejinin kuruluşu merasimle gerçekleştirildi. Merasime, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Lideri Yücel Yılmaz, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Erdek Kaymakamı Atakan Atasoy, Bandırma Belediye Lideri Tolga Tosun, TED Genel Lideri Selçuk Pehlivanoğlu, Bandırma Koleji Kurucusu Murat Ercili ile çok sayıda davetli ve veli katıldı.

Açılışta konuşan Selçuk Pehlivanoğlu, “Bize sorumluluklar verilmiş, bu hoş vatanın kurduğu eğitim alanındaki birinci sivil toplum örgütü olma sorumlulukları verilmiş. Evvel bize denmiş ki bu milletin evlatları misyoner okullarının elinde 1920’lerde Türkiye’nin tamamında 28 tane lise var, 500’ün üzerinde misyoner okulu var fakat evlatlarımızın oraya gitmemesi için nitelikli eğitim vermeniz gerekli demişler. Yabancı lisanda eğitim vermekten korkmadan fakat ulusal şuurdan uzaklaşmadan eğitim vermekten bahsediyorum. Onun içindir ki birinci misyonumuz ülkenin her tarafına meşalemizi taşımak olmuş. İkinci olarak bize demişler ki yalnızca imkanı olan insanları değil, imkanı olmayan insanları düşünmek zorundasınız. Zira sokakta simit satanın çocuğunun gözündeki pırıltı kendi öz evlatlarımıza adaletli yakınlıkta olmazsa bu ülkenin, bu milletin refah içindeki geleceğinden bahsedemeyiz. Onun içindir ki biz hem okullarımızda burslar hem de genel merkez olarak bursalar veriyoruz ve ilkokuldan aldığımız mali imkanı olmayan öğrencilerimizi üniversitenin sonuna kadar okutuyoruz. Allah’ıma şükürler olsun ki bugün 4 bin evladımıza el uzatıyoruz. Bunların yaklaşık yüzde 35-40 tıp kazanıyor, bir o kadarı mühendislik kazanıyor ancak her şeyden kıymetlisi bu vatan insan kazanıyor, bunu unutmayalım. Ben her vakit ulusal kanallarda söylüyorum; Şayet merhum babam ilkokulda oradan kalkıp Ankara’daki Kızılay Şefkat Yurdunda kalmasaydı, elindeki yemek karnesiyle Hergele Meydanı’na her gün yemek yemek için yürümese ben burada değildim. Hasebiyle benim çocuğum kadar milletin çocuklarına bedel vermezsek hatta onlara fazla bedel vermezsek, onlara sahip çıkmazsak bu ülkenin geleceğinden bahsedemeyiz. Natürel ki şartlı vatanını, toprağını, insanını seven bir yetiştirebilmek. İnsanları varlıklı yoksul diye ayırmadan, nerede doğdu nerede oturuyor diye ayrıştırmadan, annesinin babasının giysi şekli nasıl diye parçalamadan fakat kıymetlerine bağlı, prensiplerle donatılmış bireyler yetiştirmekten bahsediyorum” dedi. 

4 BİN EVLADIMIZA EL UZATIYORUZ
Kaynakların gerçek kullanılmasına vurgu yapan Pehlivanoğlu, “Bugün Türk Eğitim Derneği olarak Ulusal Eğitim Bakanlığımızla köy okullarındaki yaklaşık 650 köy öğretmeniyleyiz. Bayan köy öğretmenlerine, akademik toplumsal dayanak programı uyguluyoruz. Bugün Ulusal Eğitim Bakanlığımızla bir arada başarısız okulları başarılı yapmak için önemli ölçüde projeler gerçekleştiriyoruz. Biz zira bu prensibin birinci sivil toplum örgütüyüz. Allah nasip ederse dokunmadık çocuk bırakmamaya çalışıyoruz. Burada velililerimiz varsa çocuklarımızın giydiği her kıyafetten kazandığımız son kuruşuna kadar her şeyi bu ülkenin imkanı olmayan çocuklarına harcıyoruz ve helal olsun diyoruz. Asıl üçüncü sorunumuz; eğitimdeki toplumsal adalettir. Maalesef ülkemizde, bu hoş vatanda hala en büyük toplumsal adaletsizliği eğitimde yaşıyoruz. Testle tost ortasına sıkıştırılmış, zihinsel bir soykırımla ezbere muhatap tutulmuş, bir jenerasyon yetiştirmeye çalışıyoruz fakat unuttuğumuz bir ayrıntı var. 21’nci yüzyılda hiçbir savaş silahla yapılmıyor, zihinle yapılıyor. Bir tane Nobel almış bedelimiz ve değerimiz yerine 1000 tane olması gerektiğini unutmamalıyız. Devletimiz en büyük kaynağı eğitime harcıyor lakin çıktıyı âlâ pahalandırmak zorundayız. Kaynaklarımızı yanlışsız kullanmak mecburiyetindeyiz. Evlatlarımızı kurslara mahkum değil, okullara bağlı, öğretmenlerin değerli olduğu, okulun değerli olduğu bir yapıya kavuşturmak mecburiyetindeyiz. Hayatlarının dönüşüm noktalarını iki tane imtihanı geçmeye adamak mecburiyetinde bırakılan, annelerin kolunda kalmış tek bileziği satmak mecburiyetinde bırakılmayan eğitim sistemlerine gereksinimimiz var. Ben ulusal kanallarda da söylüyorum. Eğitim alanında dikkat etmemiz gereken şey binlerce sıkıntımız yok. Eğitim olsun, sistem olsun kâfi. Eğitime gereksinimimiz var, sisteme muhtaçlığımız var. Zira unutmayalım ki bu milletin evlatları bize emanettir. Kaynağa harcadığımız kadar çıktıya muhtaç olduğumuzu unutmayalım. Eğitimde toplumsal adaleti sağlamak için imkanı olmayan çocuklarımızı nitelikli eğitmemiz gerekir. Türk Eğitim Derneğindeki eğitim sistemi şudur; bize nazaran bedelleri olmayan bir toplum yaşamaz. Nedir kıymet? İnancı ve kültürü olmayan bir toplum yaşamaz. Bize nazaran cumhuriyet kazanımlarıyla donatılmamış bir toplumda varlık bulamaz. Bu nedir? züppe olmadan aydın olmaktır. Çağdaşlığı yakalayıp, bedellerinde ilkelerinle ileriye yürümektir” diye konuştu.

Akacan The Mall

TUKSAL: KARARLIYIZ, İNANÇLIYIZ
TED Bandırma Koleji Kurucu Vekili Ayben Ercili Tuksal da konuşmasında eğitimin kıymetine işaret ederek şunları söyledi: Beşerler için vakit çok kıymetlidir. Bu pahalı vaktinizi bize ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. Sizleri okulumuzda görmekten çok memnunuz. Bugün birlikte yürüyeceğimiz bu yolda birinci adımı atmanın verdiği heyecanı sizlerle paylaşmak istiyorum. Geleceğin Mimarları Pahalı öğretmenlerimiz, gözlerinizdeki umut ışıkları ile sizlere emanet edilen, bu küçük kalplerin hayata hazırlanmasında en büyük rehber sizler olacaksınız. Bizim vazifemiz deyarınlarımız için bugünün küçük yüreklerini en âlâ formda yetiştirmek ve bilgiyle donatmaktır. Varlığınız bizim en büyük gücümüzdür. Siz hayal edeceksiniz biz hayalinizdeki maksada giden yolu inşa edeceğiz. Hepimiz, hoş vatanımızın güçlü, yenidünya nizamına ayak uydurmuş,muasır medeniyet çizgisini aşmış ve her alanda büyük ülkeler ile rekabet edebilecek noktaya gelmiş bir durumda olmasını istiyor, bunun için uğraş ediyoruz. Türk Eğitim Derneği’nin 41’inci meşalesini taşımaktan onur duyuyoruz. TED meşalesini ülkemize yakışır halde derneğimizin önderliğinde taşıyacağımıza kelam veriyoruz. İddialıyız, kararlıyız, inançlıyız, biz TED’liyiz. Gelecek bizim, gelecek hepimizin. Umutlarımız çocuklarımızla yeşerecek.

Vali Şıldak, Lider Yılmaz, Kaymakam Aksakal ve Belediye Lideri Tolga Tosun da açılışta birer konuşma yaparak güzel olması dileklerinde bulundu. Açılış kurdelesinin kesilmesinin akabinde protokol üyeleri okulda öğrencilere sunulan sınıfları gezerek eğitim, öğretim konusunda yetkililerden bilgi aldı.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.