SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

4 öğrenciye, 2’si profesör 11 eğitimci 

Batman Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü’nde bu yıl verilmeyle başlanan yüzde 100 İngilizce eğitimle geleceğin petrol ve doğal gaz mühendisleri yetişiyor. Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, kısma alınacak öğrenci sayısını sonlu tuttuklarını belirterek, Bu sene 4 öğrencimiz dahil oldu. Biz bunun önümüzdeki yıllarda 10 ve 15’i bulmasını amaçlıyoruz. Sayımızı çok fazla bilerek yükseltmiyoruz. Sayı hudutlu ve az olunca öğrencilerimize çok nitelikli eğitim veriyoruz. 2 profesör, 2 doçent, 5 hekim öğretim üyesi olmak üzere toplamda 9 öğretim üyesi ve 2 araştırma görevlimiz ile öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz dedi.

4 öğrenciye, 2’si profesör 11 eğitimci 
Akacan The Mall
02.01.2023 13:36
0
A+
A-

4 öğrenciye, 2’si profesör 11 eğitimci 
Batman Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü’nde bu yıl verilmeyle başlanan yüzde 100 İngilizce eğitimle geleceğin petrol ve doğal gaz mühendisleri yetişiyor. Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, kısma alınacak öğrenci sayısını hudutlu tuttuklarını belirterek, Bu sene 4 öğrencimiz dahil oldu. Biz bunun önümüzdeki yıllarda 10 ve 15’i bulmasını amaçlıyoruz. Sayımızı çok fazla bilerek yükseltmiyoruz. Sayı sonlu ve az olunca öğrencilerimize çok nitelikli eğitim veriyoruz. 2 profesör, 2 doçent, 5 hekim öğretim üyesi olmak üzere toplamda 9 öğretim üyesi ve 2 araştırma görevlimiz ile öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz dedi.

Batman Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Kısmında Türkçe verilen dersler, bu sene Yükseköğretim Heyeti onayıyla yüzde 100 İngilizce verilmeye başlandı. Bu yıl 4 öğrencinin kabul edildiği kısımda 2’si profesör, 2si doçent, 5i hekim öğretim üyesi, 2si de araştırma vazifelisi olmak üzere 11 eğitimci öğrencileri geleceğe hazırlamaya başladı. Öğrenciler, alacakları eğitimle, sismik araştırmalarla petrolün nerede bulunacağını, nasıl çıkarılacağını, çıkarıldıktan sonra ne üzere süreçler yapılacağını, nakliye sürecini hem üniversitede hem de alanda öğrenerek, mezun olduktan sonra ulusal ve memleketler arası firmalara tecrübeli olarak başvurabilecek.

ÖĞRENCİ SAYIMIZI SONLU SAYIDA TUTUYORUZ
Üniversite Rektör Prof. Dr. İdris Demir, YÖK’ün onayı, takviyesi ve kabulüyle eğitimi yüzde 100 İngilizceye dönüştürdüklerini belirterek, Yüzde 100 İngilizce programımıza da 4 öğrencimiz dahil oldu. Biz bunun önümüzdeki yıllarda 10 ve 15’i bulmasını amaçlıyoruz. Sayımızı çok fazla bilerek yükseltmiyoruz. Sayı sonlu ve az olunca öğrencilerimize çok nitelikli eğitim veriyoruz. Teorik bilginin yanı sıra petrolün çıktığı Batı Raman Dağında Türkiye Petrolleri Anonim Paydaşlığı (TPAO) ve TÜPRAŞ’ın etkin olarak çalışmalarını yürüttüğü Batman’da 2 profesör, 2 doçent, 5 hekim öğretim üyesi olmak üzere toplamda 9 öğretim üyesi ve 2 araştırma görevlimiz ile öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz” diye konuştu.

Akacan The Mall

‘ÖĞRENCİLERİMİZ MİLLETLERARASI FİRMALARDA ÇALIŞMA İMKANINA SAHİP OLACAK’
Verilen İngilizce eğitim ile öğrencilerin alacakları diplomaların milletlerarası alanda geçerli ve tesirli olduğunu tabir eden Demir, Ülkemizin gereksinimlerini Batman Üniversitesi koordinesinde yalnızca devletimizin, ülkemizin hizmetine değil, ülkemizle memleketler arası ölçekte işbirliği gerçekleştiren Azerbaycan, Katar, Romanya, Libya, Kıbrıs üzere Türkiye’nin memleketler arası platformlarda birlikte koordineli hareket ettiği ittifaktaki üyelerinin nitelikli petrol ve doğal gaz mühendisi gereksinimlerini karşılamaya yönelik çalışmalarımızı yapmanın onurunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz şimdi mezun olmadan burada gördükleri teorik ve uygulamalı eğitimler sayesinde kesime hazır olarak girecekler. Öğrencilerimiz şu anda almış oldukları eğitimde 2 anabilim kısmında petrol sürece ve petrol arama tarama faaliyetleri yürütmekte. Öğrencilerimiz görmüş oldukları eğitimde sismik araştırmalarla dağda, bayırda petrolün nerede aranıp bulunacağını, yerin altında bulunduktan sonra yerin üstüne nasıl çıkarılacağını, çıkarıldıktan sonra nasıl nakliye edileceğini teorik ve sistematik olarak görüp, inceleme fırsatına sahip oluyorlar. Keza bunun yanı sıra petrol sürece, rafineri eserlerini ayrıştırma, metanon, dizel yakıt, uçak yakıtı, akaryakıt, motorin, asfalt üzere yakıtlara ayırmayı hem burada hem de üniversitemizin öteki petrokimya kısımlarında alacakları seçmeli derslerle öğrenebilme fırsatına sahip oluyorlar. Global çapta faaliyet gösteren farklı farklı firmalarda bilhassa petrolün üretildiği Orta Doğu coğrafyasına yakın, bölgeyi bilen, bölgenin dinamiklerini bilen, milletlerarası lisanı konuşan uzman mühendisler olarak birçok farklı memleketler arası kurum, kuruluş ve firmalarda iş bulabilme imkanına sahip olacaklardır tabirlerini kullandı.

BU KISMI TERCİH ETMEK BÜYÜK AVANTAJ
Bölümün öğrencisi Hatice Sezer de birincilikle yerleştiğini lisana getirerek, şunları söyledi:

Batman bir petrol kenti. Ben de Batmanlıyım. Batman’ın petrol kenti olmasını bir avantaja çevirip, petrol ve doğal gaz mühendisliğini tercih ettim. Öbür vilayetlere de puanım yetiyordu lakin Batman’ı tercih ettim ve birincilikle yerleştim. Batman’da bu kısmı tercih etmek çok büyük bir avantaj zira direkt petrol alanı. İş çalışma alanları var. Kısımdan mezun olduktan sonra bu edindiğim bilgileri deneyimleyebileceğim bir staj alanı var. Meslek ile ilgili maksadım birinci evvel mezun olduktan sonra 3-4 yıl kadar alanda çalışmak. Daha sonra da yüksek lisans yapmayı düşünüyorum.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.