SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Zelenski: “En zor durum Bahmut’ta silah desteğine ihtiyacımız var”

Polonya’da temaslarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, çatışmalarda şu anda en zor durumun Bahmut’da yaşandığını söyleyerek, “Silah desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Zelenski: “En zor durum Bahmut’ta silah desteğine ihtiyacımız var”
Akacan The Mall
05.04.2023 17:21
0
A+
A-

Zelenski: “En zor durum Bahmut’ta silah desteğine ihtiyacımız var”
Polonya’da temaslarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, çatışmalarda şu anda en zor durumun Bahmut’da yaşandığını söyleyerek, “Silah desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, temaslarda bulunmak üzere Polonya’nın başkenti Varşova’ya geldi. Zelenski, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi törenle karşılandı. Zelenski’ye iki ülke ilişkilerinin derinleştirilmesine yaptığı katkılar, güvenlik faaliyetleri ve insan haklarını savunmadaki kararlılığından dolayı Cumhurbaşkanı Andrzej Duda tarafından ülkenin en yüksek nişanı olan Beyaz Kartal Nişanı (Order Bialego Orla) takdim edildi. Duda ve Zelenski’nin gerçekleştirdiği baş başa görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmeye geçildi. Görüşmelerde güvenlik, ekonomik iş birliği, iki ülkenin ortak geçmişine ilişkin tarihsel sorunların yanı sıra Ukrayna’nın Polonya’dan askeri teçhizat satın alması, Polonyalı firmaların Ukrayna’nın yeniden inşasında yer alması, Ukrayna tahılının Polonya üzerinden Afrika ve Ortadoğu’ya ihracatı konuları ele alındı. Görüşmelerin ardından iki devlet başkanı kameraların karşısına geçti.

DUDA’DAN DESTEK MESAJI

Akacan The Mall

Andrzej Duda, ABD ve İngiltere’den sonra ülkesinin Ukrayna’yı destekleyen ülkeler arasında üçüncü sırada geldiğini söyleyerek, “Bugüne kadar Rus işgalciye karşı ülkelerini savunmaları için Ukrayna’ya 300’den fazla tankın yanı sıra obüsler, omuzdan atılan hava savunma füzeleri Piorun, askeri envanterimizdeki onbinlerce tüfek ve cephaneyi verdik. Ukrayna’ya kararlı direnişinden ötürü teşekkür ederiz, desteğimiz devam edecek” ifadelerini kullandı. Polonya ordusunun envanterindeki MIG-29 savaş uçaklarından 8 tanesini Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine teslim ettiklerini belirten Polonya Cumhurbaşkanı Duda, en kısa süre içerisinde 6 adet MIG-29 uçağını daha Ukrayna’ya vereceklerini duyurdu. Sahip oldukları diğer MIG-29 uçaklarını Baltık Hava Polisliği görevinde kullandıklarını, ABD ve Güney Kore’ye sipariş ettikleri savaş uçaklarının gelmesiyle birlikte söz konusu uçakları da Ukrayna’ya vermeye hazır olduklarını ifade eden Andrzej Duda, “Ancak bunun için NATO ve ABD’nin onayı lazım, çünkü bu uçaklar ABD’li firmaların malzemeleri kullanılarak modernize edildi” şeklinde konuştu.

Zelenski, Polonya ulusuna kardeşliği, dostluğu ve savaşın başından beri kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Ukrayna’nın düşmesinin özgür dünyanın düşmesi anlamına geleceğini söyleyen Zelenski, “Biz sıcak, dost bir ülkeyiz ama vatanımızın bir karış toprağını, Rusya’ya zorla götürülen çocuklarımızı, bağımsızlığımızı, Rusya’ya vermeyeceğiz” diye konuştu. Varşova’da bulunduğu anlarda Ukrayna’nın cephelerinde çok değerli insanların hayatlarını kaybettiğini belirten Zelenski, silah desteğinin sürmesinin kendileri için hayati önemde olduğunu vurguladı. Şu anda en zor durumun Bahmut’da yaşandığını belirten Zelenski, “Hemen her gün mermimiz bitiyor. Bir gün ilerleme kaydediyorsak ertesi gün mermimiz bittiği için geri çekiliyoruz. Bizler için önemli olan orada savaşan insanlarımızın hayatı, onları riske atmamak için mermimiz bittiğinde geri çekilmek durumunda kalıyoruz. Bu, hemen her gün böyle oluyor. Ne kadar silah ve mühimmat desteği alırsak ülkemizi o kadar uzun süre, o kadar iyi savunacağız” ifadelerine yer verdi.

Zelenski, Varşova’daki temasları çerçevesinde Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, parlamentonun alt kanadı Sejm Başkanı Elzbieta Witek, parlamentonun üst kanadı Senato Başkanı Tomasz Grodzki ile görüşecek. Daha sonra Ukrayna-Polonya Ekonomik Forumu’na katılacak olan Zelenski, TSİ 19.00’da Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile birlikte Varşova Kraliyet Şatosu Müzesi’nin bahçesinde Polonya vatandaşları ve Polonya’da yaşayan Ukraynalılarla bir araya gelecek.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.