SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Yılan Adası düellosu

Yılan Adası düellosuKaradeniz’de stratejik pozisyonundan dolayı Yılan Adası, son günlerde Rusya ve Ukrayna ortasında çatışmalara sahne oluyor …

Yılan Adası düellosu
Akacan The Mall
09.05.2022 07:40
0
A+
A-

Yılan Adası düellosu
Karadeniz’de stratejik pozisyonundan dolayı Yılan Adası, son günlerde Rusya ve Ukrayna ortasında çatışmalara sahne oluyor. Ada sık sık el değiştiriyor.

RUSYA’nın Ukrayna’da sürdürdüğü askeri harekatta ülkenin Karadeniz ile ilişkisinin büsbütün kesilmesi için öngörülen kritik Odesa saldırısı öncesi denizde stratejik değere sahip 2 kilometrekarelik Yılan Adası için taraflar ortasında kıyasıya gayret başladı. Savaşın patlak verdiği birinci günde, 24 Şubat tarihinde adayı eline geçiren Rusya, akabinde Ukrayna ordusunun karşı akınlarıyla batırılmaz gemi sayılan stratejik adayı terk etmek zorunda kaldı.

BOTLAR VURULDU

Akacan The Mall

Yılan Adası için taraflar ortasında düello evvelki gün had safhaya ulaştı. Birinci evvel Ukrayna Savunma Bakanlığı adaya çıkarma gerçekleştirmek isteyen üç Rus atak botunun hava taarruzlarıyla imha edildiğini duyurdu. Ukrayna Güney Kuvvetleri Komutanlığı açıklamasında geçen cumartesi günü Yılan Adası yakınında Rusya Deniz Kuvvetlerine ilişkin “Serna” hamle botlarıyla iki “Raptor” çıkarma botunun imha edildiklerini duyurdu. Ayrıyeten Rus teknelerine yönelik hava harekâtı sırasında adaya komando birliği indirmeye çalışan helikopterin imha edildiği vurgulandı. Ukrayna tarafından düzenlenen Yılan Adası operasyonunda en az 40 Rus denizcinin hayatını kaybettiği de kaydedildi.

Adaya inen Rus helikopterinin vurulma anı bu türlü görüntülendi.

‘KORVET BATIRDIK’

Yılan Adası’nın denetimi için Rus tarafı da boş durmadıklarını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, adanın yakınında Ukrayna donanmasına ilişkin “Grigoriy Kurapatnikov” korvetini imha edildiğini açıkladı. Ukrayna gemisine karşı “Bazalt” ve “Oniks” füzelerinin kullanıldığını belirten Konaşenkov, “Ukrayna korveti 4 gemisavar füzeyle donatıldığı için bölgedeki büyük gemilerimiz için önemli tehdit oluşturuyordu. Takibe alınan korvet karadan atılan füzelerle etkisiz hale getirildi. Tekrar Yılan Adası yakınında Ukrayna harekâtına hava takviyesi sağlayan SU-24 savaş uçağıyla Mi-24 taarruz helikopteri de imha edilmiştir” dedi.

Rusya’nın batırdığını argüman ettiği Ukrayna korveti.

BİLGİ NOTU:

Kuzey istikametinde Ukrayna’nın Odesa limanına 120 kilometre uzaklıkta yer alan Yılan Adası, batıda ise tekrar Ukrayna kıyılarına yalnızca 20 kilometre uzaklıkta. Rus kuvvetlerinin adayı istikrarlı biçimde denetimlerine alması durumunda Odesa tarafında Tuna deltasından da ikinci cephe açma imkânı elde etmiş olacaklar. Ada tıpkı vakitte Moldova’daki Transdinyester Rus ayrılıkçıları bölgesine de yakın.

ZELENSKİ RUSYA’YA YÜKLENDİ

Ukrayna’da Rusya’dan bir gün evvel kutlanan Nazi Almanya’sının mağlubiyete uğratılmasını kutlama gününde Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenski, Rusya’ya yüklendi. 8 Mayıs İkinci Dünya Savaşı Avrupa’da sona erişi günü vesilesiyle halka seslenen Zelenski, “Yaklaşık 80 yıl evvel milyonlarca insanın hayatına mal olan İkinci Dünya Savaşı sona ermişti. 80 yıl unutulacak uzaklıkta vakit dilimi değil. 80 yıl evvel o savaştan çıkan dünya ‘Bir daha asla’ kelamı vermişti. Maalesef bu kelam Ukrayna için geçerli olmadığı anlaşıldı. 24 Şubat 2022 günü Ukrayna saldırgan Rus Nazizmin saldırısına maruz kaldı. Üstelik Rusya, ülkemize saldırmak için 80 yıl öncesine ilişkin Nazi propagandasını bir bir kopyalayarak üzerimize yürüdü. Alman Nazizmin iki yıllık Mariupol işgalinde 10 bin sivil vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Rus Nazizmin yalnızca iki aylık hücumlarında ise Mariupol’de 20 bin sivil vatandaşımızı kaybettik. Öteki delile gerek var mı” tabirlerini kullandı.

PUTİN’DEN UKRAYNA’YA BİLDİRİ

Ukrayna başkanı Zelenski’nin yanı sıra Rusya Devlet Lideri Putin de, 8 Mayıs vesilesiyle Ukrayna halkına ileti yayınladı. Ukrayna’ya açtığı ilan edilmemiş savaşla ilgili tek bir söz dahi kullanmayan Putin, “Ukrayna’daki İkinci Dünya Savaşı gazilerine samimiyetle huzur ve uzun ömürler diliyorum. Ukrayna halkının geri kalanına barış ve adaletli gelecek temennisinde bulunuyorum. 77 yıl evvel yaşanan savaşta mağlubiyete uğratılanların artık rövanş kanısıyla hareket etmelerine katiyetle müsaade edilemez” sözlerini kullanarak günümüz Ukrayna idaresini tekrara Nazi Almanya’sına benzetmiş oldu. Ukrayna, Batı ülkeleriyle birlikte İkinci Dünya Savaşı’nın bitimini 8 Mayıs’ta kutlarken, Rusya bu kıymetli olayı Zafer Bayramı ismi altında 9 Mayıs’ta kutlayacak. Rusya önderi Putin’in bugün Kızıl Meydan kürsüsünden Ukrayna harekâtıyla ilgili değerli açıklamalar yapması da bekleniyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.