SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Ukrayna ilerliyor Rusya çekiliyor

Ukrayna ilerliyor Rusya çekiliyorDünya Kraliçe 2’nci Elizabeth’in mevti sonrası İngiltere’de yaşanan gelişmelere odaklanmışken, Ukrayna ordusu …

Ukrayna ilerliyor Rusya çekiliyor
Akacan The Mall
13.09.2022 07:23
0
A+
A-

Ukrayna ilerliyor Rusya çekiliyor
Dünya Kraliçe 2’nci Elizabeth’in mevti sonrası İngiltere’de yaşanan gelişmelere odaklanmışken, Ukrayna ordusu Rusya’ya karşı son bir haftada değerli kazanım elde etti. Ukrayna aylardır bu atağa hazırlanıyordu.

Son bir haftada irili ufaklı 50 yerleşim ünitesinde yine Ukrayna bayrağı göndere çekilirken bu, aylardır dikkatle hazırlanan bir planın sonucu. Amerikan malı uzun menzilli füze sistemlerinin Ukrayna’ya ulaşmaya başladığı yaz ortasından beri Ukrayna, tertipli olarak Rus lojistik sınırlarını vuruyordu. Rusya güney kentleri ve doğuda süratle ilerlerken karşısına çıkmamayı yeğleyen Kiev, bunun yerine Rusya kentleri içindeki yakıt depoları ve Kırım’daki mühimmat tesisleri üzere stratejik amaçları vurmayı seçti. Füzelerin yanı sıra SİHA’lar ve suikast timlerinin kullanıldığı akınlar bilhassa temmuz sonundan beri sıklaştı. Ukrayna askeri bir yandan da güneydeki Dnipro ırmağı üzerindeki köprüleri patlatarak Rus askerinin ikmal çizgilerini kesti. İşte yaklaşık bir buçuk ay süren bu hazırlığın akabinde Ukrayna ordusunun güney ve doğudan eş vakitli karşı saldırısı başladı.

 

Akacan The Mall

RUSYA 90 KİLOMETRE GERİ ÇEKİLDİ

Kara harekâtında Ukrayna’nın Batı menşeli topları, Rus topçusuna kıyasla menzil avantajı sağlayarak ilerleyişi kolaylaştırdı. Gelinen noktada Rusya, doğuda geri çekildiğini kabul etti ve bunun “yeniden organize olmak için” taktik bir atılım olduğunu savundu. Lakin Ukrayna ordusu cepheyi 90 km ileri itmeyi başarırken, alandan gelen imgelere nazaran Ruslar birçok noktada ağır silahları geride bıraktı. Bu da çekilmenin, Moskova’nın argüman ettiği üzere planlı olmayabileceği savlarına neden oluyor. Kiev yalnızca son 24 saatte İzyum kenti dahil 20 yerleşim ünitesini geri aldıklarını açıkladı.

STRATEJİK KENT EL DEĞİŞTİRDİ

Donbas’ın kuzeyindeki Lugansk’ı ele geçiren Rusya, çabucak altındaki Donetsk bölgesini ele geçirmek için İzyum’u lojistik üs olarak kullanacaktı. Rusya’nın 20 bin askerden oluşan birlikleri, kuşatma altında kalmamak için kentten çıktı. Bölge Valisi Sergey Gayday, “Harkiv, Rusya hududuna kadar ilhakçılardan büsbütün temizlendi. Birçok yerde çatışmaya dahi girilmeden Ruslar çekildi. Lugansk’ı ayrılıkçılardan temizlemek için operasyona başlanacak” açıklamasını yaptı. Kiev’e nazaran yalnızca bu ay geri alınan bölgelerin toplam büyüklüğü 3 bin km’den fazla olurken, güneydeki Herson’da da 500 km kare alanın yine ele geçirildiği açıklandı.

 

RUSLAR ELEKTRİK ALTYAPISINI VURDU

Cephede yakın uzaklıklı çatışmalarda mağlubiyet alan Rus ordusu evvelki gece taktik değiştirdi ve Karadeniz’deki savaş gemilerinden atılan füzelerle Harkiv başta olmak üzere Donetsk’te elektrik ve ısınma altyapısını maksat aldı. Harkiv’de elektrik üretiminin durmasıyla ülkenin güneydoğusunda yaşayan 9 milyon insan bir anda elektriksiz ve susuz kaldı. Metro seferleri de durdu. Devlet Lideri Volodimir Zelenski, “Rusya askeri maksatları değil, elektrik altyapısını vuruyor. Bu barbarlık” diyerek reaksiyon gösterdi.

 

RUS BÜYÜKELÇİ: ALMANYA ARTIK DÜŞMAN

Cephede kayıp yaşayan Moskova, ABD’nin akabinde Almanya’yı da düşman listesine ekledi. Rusya’nın Berlin Büyükelçisi Sergey Neçayev sert bir açıklama yaparak, “Almanya hükümeti Ukrayna’ya hücum silahları göndererek kırmızı çizgilerimizi aştı. Bize düşman oldular” dedi.

 

KREMLİN SARAYI: PUTİN’İN HABERİ VAR

Kremlin’den operasyonun “başlangıçta belirlenen gayelere ulaşılana kadar devam edeceği” açıklaması geldi. Sözcü Dmitriy Peskov, Rusya başkanı Vladimir Putin’in cephedeki gelişmelerden haberdar olup olmadığı sorusuna ise “Elbette. Lider Putin kumandanlarla daima temas halinde. Gelişmeleri dakika dakika takip ediyor” karşılığını verdi.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.