SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Cenazesi tepe üzere olacak… Başkanları bir ortaya getirecek

Cenazesi tepe üzere olacak… Başkanları bir ortaya getirecekİngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth için düzenlenecek cenaze merasimine, dünyanın …

Cenazesi tepe üzere olacak… Başkanları bir ortaya getirecek
Akacan The Mall
13.09.2022 07:23
0
A+
A-

Cenazesi tepe üzere olacak… Başkanları bir ortaya getirecek
İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth için düzenlenecek cenaze merasimine, dünyanın dört bir yanında önderler katılacak. İngiltere’de kimi etraflarda merasim “Kraliçe’nin ülkeye son hizmeti” olarak yorumlanıyor.

Merhum İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in 19 Eylül’de Westminster Katedrali’nde düzenlenecek cenaze merasimi, üst seviye iştirakçileri nedeniyle bir ‘liderler zirvesine’ dönüşecek. Merasim, tüm dünyadan başkanlar ya da temsilcilerini Londra’da buluşturacak. Bu, Olimpiyatlar ya da Glasgow İklim Doruğu dahil daha evvel deneyim edilenlerden çok daha büyük bir aktiflik olacak.

* ABD Lideri Joe Biden, evvelki gün Ohio’da yaptığı bir basın toplatısında, cenaze merasimine katılacağını şahsen teyit etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da taziye ya da cenaze merasimine gitmesi bekleniyor.

Akacan The Mall

O ÜLKELER TAM KADRO

* Başında Kral 3’üncü Charles’ın bulunduğu ve monarşi ile yönetilen İngiliz Milletler Topluluğu’na (Commonwealth) bağlı 15 ülkenin önderi de merasimde hazır bulunacak. Bu ülkeler ortasında, Antigua ve Barbuda, Avustralya, Belize, Kanada, Grenada, Jamaika, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Solomon Adaları, Bahamalar, Tuvalu ve Birleşik Krallık yer alıyor.

* Birleşik Krallık’ı oluşturan 4 ülke olan Galler, İngiltere, İskoçya ve Kuzey İrlanda ülkeleri önderlerinin merasimde eksiksiz yer alması bekleniyor. İngiltere’nin şimdi vazifeye gelen başbakanı Liz Truss ile muhalefetteki Personel Partisi önderi Keir Starmer, merasimde hazır bulunacak en önemli isimler ortasında yer alıyor. Cenaze ayrıyeten Truss için kendini dünyaya tanıtma fırsatı olarak bedellendiriliyor.

KRALİYET AİLELERİ DE GİDECEK

* Kraliyet unvanlarından vazgeçerek eşiyle ABD’ye yerleşen, Kraliçe’nin torunu Prens Harry ile eşi Meghan Markle da dahil olmak üzere, İngiltere Kraliyet Ailesi’nin tam takım merasime katılması bekleniyor.

* Merasime öteki kraliyet ailelerinin de katılması bekleniyor. İspanya, Belçika, Norveç, İsveç, Danimarka, Hollanda ve Monako kraliyet aileleri iştirakçilerin başında geliyor. Japon İmparatoru Naruhito da merasimde hazır bulunacak.

* AB Kurulu Başkanı Ursula von der Leyen başta olmak üzere Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile başka Avrupalı başkanların de merasimde yer alması bekleniyor.

‘TARİFELİ UÇAK’ TAVSİYESİ

* Amerikan Politico sitesine nazaran, İngiltere, Kraliçe’nin cenazesine katılacak yabancı başkanlardan özel uçak yerine ticari uçuşlarla Londra’ya gelmelerini istedi. Bu mümkün değilse ülkenin öteki yerlerindeki daha sakin havalimanlarının kullanılması tavsiye edildi. Ayrıyeten hava trafiğine yük bindirmemesi için ülke içinde helikopter kullanımı yasaklanırken ‘makam araçları yerine otobüs kullanın’ dendi. Bu iddiayı yorumlayan bir büyükelçi ise “Joe Biden’ı otobüste hayal edebiliyor musunuz” diye sordu.

KRALİÇE NASIL DİNÇ KALDI

96 yaşında hayata veda eden Kraliçe Elizabeth’in nasıl olup da son günlerine kadar dinç kalabildiği merak konusu oldu. İngiliz Daily Mail gazetesi, Kraliçe’nin fizikî ve dingin oluşunu, yıllardır uyduğu rutinine bağladı.

DÜZENLİ EGZERSİZ

Kraliçe tertipli olarak antrenman yapıyordu. Buckingham Sarayı’nda, günde iki defa köpeklerini gezdiriyordu. Yaz tatillerinde konakladığı ve son anlarını geçirdiği Balmoral toprağında ise uzun yürüyüşler yaptığı biliniyordu.

RUTİNİ VARDI

Her sabah 3 saat hükümet raporlarını okuyarak beynini çalıştırıyordu. Nizamlı kitap okuyor, söz oyunları oynuyordu. Kilosuna dikkat ediyordu ve her gün tıpkı porsiyonda yemekler tüketiyordu. Yatış ve kalkış saatleri belirliydi. Bunlara ek olarak, hayvanlarına ve ailesine yönelik sevgisi ileri yaşlarına kadar ayakta kalmasına katkıda bulundu. Geçen yıl 74 yıllık eşi Prens Philip’i kaybetmesinin, sıhhatini olumsuz istikamette etkilediği öne sürülmüştü.

BAŞINDA NÖBET TUTTU

Kraliçe’nin tabutu dün Edinburgh St. Giles Katedrali’nde birinci defa ziyarete açıldı. İskoçya’ya gelerek halkı selamlayan Kral 3. Charles, kardeşleriyle birlikte tabutun başında nöbet tuttu.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.