SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Twitter’ın Musk’a açtığı dava durduruldu

Twitter’ın Musk’a açtığı dava durdurulduSosyal medya platformu Twitter’ın daha evvel satın alma muahedesinden vazgeçtiği için Tesla ve SpaceX CEO …

Twitter’ın Musk’a açtığı dava durduruldu
Akacan The Mall
07.10.2022 12:38
0
A+
A-

Twitter’ın Musk’a açtığı dava durduruldu
Sosyal medya platformu Twitter’ın daha evvel satın alma muahedesinden vazgeçtiği için Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’a karşı açtığı davanın, satın alma muahedesinin tamamlanması için 28 Ekim’e kadar durdurulmasına karar verildi.

Sosyal medya platformu Twitter ile teknoloji teşebbüsçüsü, Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk ortasındaki “satın alma” krizi sürüyor. Twitter idaresinin, 44 milyar dolarlık Twitter’ı satın alma mutabakatından vazgeçen Elon Musk hakkında şikayette bulunmasıyla yargıya taşınan olayda yeni gelişme yaşandı. Delaware Mahkemesinden Yargıç Kathaleen McCormick, tarafların satın alma sürecini tamamlamasına müsaade vermek için davanın 28 Ekim’e kadar ertelenmesine karar verdi. McCormick, “İşlem 28 Ekim saat 17.00’ye kadar tamamlanmazsa taraflara Kasım ayında duruşma tarihlerini almak için birebir gün e-posta yoluyla benimle bağlantıya geçmeleri talimatı verilecek” tabirlerini kullandı.

Kararın akabinde Twitter’dan yapılan açıklamada, “İşlemi 28 Ekim’e kadar (hisse başına) 54.20 dolardan kapatmayı dört gözle bekliyoruz” denildi.

Akacan The Mall

MUSK MUTABAKATTAN VAZGEÇMİŞTİ

Elon Musk Temmuz ayında uydurma hesapların sayısı hakkında kâfi bilgi verilmediği gerekçesiyle 44 milyar dolarlık Twitter’ı satın alma mutabakatından vazgeçtiğini duyurmuştu. Musk’ın avukatı Mike Ringler, Twitter İdare Heyetine yazdığı mektupta müvekkilinin toplumsal medya platformunda “sahte yahut spam” hesapların sayısına yönelik yaklaşık 2 aydır data istediğini belirterek, “Twitter bu bilgiyi sağlayamadı yahut vermeyi reddetti. Twitter, bazen Musk’ın taleplerini görmezden geldi, bazen haksız görünen nedenlerle reddetti” sözlerini kullanmıştı. Ringler, Musk’ın Nisan ayında imzalanan mutabakatın “birden çok kararının ihlal edildiği” gerekçesiyle mutabakattan vazgeçtiğini kaydetmişti. Kelam konusu bilgilerin Twitter’ın ticari ve finansal performansı için temel olduğunu vurgulayan Ringler, muahedede öngörülen süreçleri tamamlamak için de gerekli olduğunu tabir etmişti.

KONU YARGIYA TAŞINDI

Twitter İdare Heyeti Lideri Bret Taylor ise idare heyetinin Musk ile üzerinde mutabakata varılan fiyat ve kurallardaki satın alma sürecini tamamlamak için uğraşacaklarını ve yasal yollara başvuracaklarını tabir ederek, “Delaware Mahkemesi’nde galip geleceğimizden eminiz” demişti. Delaware Chancery Mahkemesine 13 Temmuz’da yapılan şikayette, “Musk, imzaladığı mutabakat artık ferdî çıkarlarına hizmet etmediği için Twitter’a ve hissedarlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddediyor” denilmişti. Pay başına 54.20 dolar olarak anlaşılan satışın tamamlamasını talep eden Twitter idaresi, Musk’ın muahedeyi feshederken sunduğu münasebetlerin “bahane” olduğunu belirtmişti. Ayrıyeten mutabakatın imzalanmasından bu yana Musk’ın Twitter aleyhinde kullandığı tabirlerin paylar üzerinde aşağı istikametli baskıya yol açtığı kaydedilerek, “Anlaşmanın gerektirdiği üzere, piyasadaki gerilemenin maliyetini üstlenmek yerine Musk bu durumu Twitter’ın hissedarlarına çevirmek istiyor” sözleri kullanılmıştı.

YENİDEN TEKLİFTE BULUNMUŞTU

ABD medyası 4 Ekim’de, Musk’ın Twitter’ı satın alma muahedesinden çekilme kararını değiştirerek Twitter’a yine satın alma teklifinde bulunduğunu yazmıştı.

Elon Musk’ın Twitter’a bir mektup göndererek Twitter’ı pay başına 54.20 dolar olmak üzere toplamda 44 milyar dolar bedelindeki yepyeni muahede fiyatıyla satın almak için bir teklifte bulunduğu aktarılmıştı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.