SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

‘Çok geç Macron, gördük…’ Fransız önder canlı yayında üzücü yakalandı!

Fransa’da haftalardır devam eden protestoların ortasında canlı yayına çıkarak,halkın öfkesini yatıştırmak isteyen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yeni bir krizin kapısını araladı. Bugün yalnızca kendi ülkesi değil tüm dünya Fransız başkanı konuşuyor…

‘Çok geç Macron, gördük…’ Fransız önder canlı yayında üzücü yakalandı!
Akacan The Mall
25.03.2023 11:13
0
A+
A-

‘Çok geç Macron, gördük…’ Fransız başkan canlı yayında kötü yakalandı!
Fransa’da haftalardır devam eden protestoların ortasında canlı yayına çıkarak,halkın öfkesini yatıştırmak isteyen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yeni bir krizin kapısını araladı. Bugün yalnızca kendi ülkesi değil tüm dünya Fransız önderi konuşuyor…

Emeklilik yaşını 62’den 64’e çıkarmayı öngören yasa tasarısı Fransa’yı adeta yangın yerine çevirdi. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron haftalardır devam eden protestolara karşın geri adım atmayı reddetti üstelik ülkedeki tansiyon tepedeyken Anayasa’nın özel bir unsurunu kullanarak meclisi devre dışı bıraktı.

Ülke çapında 300’e yakın noktada düzenlenen protestolarda dün 450’den fazla gösterici gözaltına alındı. Bordeaux kentinde belediye binası ateşe verildi. Protestolar o kadar büyüdü ki İngiltere Hükümdarı III. Charles’ın ülkeye düzenleyeceği ziyaret Macron’dan gelen talep ile ertelendi.

Akacan The Mall

MACRON’A ‘GİYOTİN’ MESAJI

441 polis memurunun da yaralandığı protestolarda en çok dikkat çeken slogan “Louis giyotinle idam edildi! Tekrar başlayabiliriz Macron” oldu. İngiliz Telegraph gazetesi halkın öfkesinin protestolara alışık Fransa için bile yeni bir şey olduğunu yazdı.

Macron’a ikinci periyot için seçilmesinden yalnızca dokuz ay sonra gelen ‘giyotin tehdidinin’ hafife alınmaması gerektiğini belirten gazete siyaset bilimci Dominique Moisi’nin kelamlarına yer verdi ve uyardı: Düşünülenin tersine protestolar zararsız değil, giderek daha çok derinlere işliyor.

SAATİ KRİZ ÇIKARDI

Hükümetin emeklilik yasası için meclisi baypas etmesi sonrası Macron hükümetine karşı verilen birinci gensoru önergesi Pazartesi günü 278 milletvekilinin lehte oy vermesine karşın 287 olan oy çoğunluğunun sağlanamaması nedeniyle reddedildi.

Gensoru önergesinden yalnızca 9 kişinin oyu ile kıl hissesi kurtulan Macron, Fransızların öfkesini yatıştırmak için canlı yayına çıkıp açıklama yaptı lakin halka zeytin kolu uzatmayı planladığı bu konuşma bugün dünya çapında konuşulan yeni bir krizin kapısını araladı.

Elysee Sarayı’nda TF1 kanalından Marie-Sophie Lacarrau ve France 2 kanalından Julian Bugier’ın sorularını yanıtlandıran Fransız başkanın röportajın ortasında kolundaki lüks saati çıkarması, dikkatli izleyicilerin gözünden kaçmadı.

Macron’un canlı yayın devam ederken elini masanın altına çekip ihtiyatlı bir formda saati çıkarması toplumsal medyada büyük bir öfke dalgasına yol açtı. Fransızlar Macron’u ‘halktan kopuk’ olmakla suçlarken muhalefet Fransız başkan için ‘zenginlerin başkanı’ sözünü kullandı.

80 BİN EURO BEDELİNDE OLDUĞU ÖNE SÜRÜLÜYOR

Kriz çıkaran saatin pahası tam olarak bilinmiyor. Eleştirmenler saatin 80.000 Euro olduğunu ileri sürerken, Fransız medyası, saatin Bell & Ross tarafından yapıldığını ve 1.600 € ile 2.400 € ortasında bir maliyete sahip olduğunu yazdı.

ELYSEE SARAYI AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALDI

Hükümetin emeklilik maddesine karşı yaygın bir öfkenin hakim olduğu Fransa’da, kısa müddette viral olan manzaraya reaksiyonlar o kadar büyüdü ki Elysee Sarayı mevzuya ait açıklama yapmak zorunda kaldı. Yapılan açıklamada Macron’un rastgele bir şeyi saklamaya çalışmadığı belirtildi ve saatin masaya çarpmasından ötürü ses çıkardığı ve bu nedenle çıkarıldığı belirtildi.

“ÇOK GEÇ MACRON, SÜSLÜ SAATİNİ GÖRDÜK”

Fransa’nın konuştuğu saat krizi bugün ülke hudutlarını aştı. Dünya gazetelerinin birçok Macron’un lüks saatini manşetlerine taşırken İngiliz Dailymail gazetesi ‘Çok geç Macron, süslü saatini gördük’ başlığını kullandı.

Telegraph gazetesi Macron’un her vakit kendi seçtiği bir vakitte konuşması ve harekete geçmesi nedeni ile ona Fransa’da ‘saatlerin efendisi’ dendiğini yazdı. Gazete ayrıyeten Macron’un ekip elbisesinin de 5.000 Euro olduğuna dair tartışmalar olduğuna dikkat çekti.

Fransız medyasında ise ‘Macron’un sihir numarası’ başlığı dikkat çekti. Fransızlar Macron’un saatinin bir anda ortadan kaybolması ile dalga geçerek düşük fiyatlı emekçilerin bu türlü bir saat almak için asla kâfi bütçesinin olmayacağı belirtti. 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.