SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

TÜSİAD/Turan: Mevcut tablo fırsatları görmemizi engellememeli

TÜSİAD/Turan: Mevcut tablo fırsatları görmemizi engellememeliTÜSİAD İdare Konseyi Lideri Orhan Turan “Mevcut güçlü tablo, fırsatları görmemize …

TÜSİAD/Turan: Mevcut tablo fırsatları görmemizi engellememeli
Akacan The Mall
22.11.2022 14:23
0
A+
A-

TÜSİAD/Turan: Mevcut tablo fırsatları görmemizi engellememeli
TÜSİAD İdare Konseyi Lideri Orhan Turan “Mevcut güçlü tablo, fırsatları görmemize mani olmamalı. Belirsizlik ortamından çıkışta, sürdürülebilir dönüşümü bütüncül siyasetlerle çıpa olarak belirlediğimiz noktada yatırım, istihdam, rekabet gücü,…

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) İdare Heyeti Lideri Orhan Turan, Türkiye Kalite Derneğince (KalDer) Kocaeli Kongre Merkezi’nde “Riskin Ötesi: Bilim, Dal ve Toplumda Adalet” temasıyla düzenlenen 31. Kalite Kongresi’nde yaptığı konuşmada, dünyanın ekonomik ve siyaset açısından türbülanslı bir periyottan geçtiğini söyledi.

Böyle periyotlarda eğilimlere istikamet verme, değişen şartların getirdiği fırsatları yakalama ve derinleşen eşitsizliklere tahlil bulmanın kolay olmadığını söz eden Turan, çok yakın geçmişte seyrek olarak karşılarına çıkan birçok sorunun global risk mozaiğinin artık kalıcı modülü haline geldiğini kaydetti.

Akacan The Mall

“Mevcut şiddetli tablo fırsatları görmemize mahzur olmamalı”

Turan, Avrupa’nın iddia edilenden daha uzun güç krizi ve arz şokuna maruz kalabileceğini, enflasyonist ortamla birlikte sıkılaşan para siyasetlerinin global ekonomik aktiviteyi yavaşlattığını söz ederek, global finans şartlarının sıkılaşması ve dünya ekonomisindeki yavaşlamanın, ortalarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok gelişmekte olan ülke iktisadını zorladığını kaydetti.

Küresel rekabet gücünü artırmak, mevcut potansiyelleri ortaya koyarak hem toplumsal hem de ekonomik refah seviyelerini yükseltmek için siyaset dizaynında bu süreçlerin göz önünde bulundurulması gerektiğini lisana getiren Turan, “Mevcut güçlü tablo, fırsatları görmemize mahzur olmamalı. Belirsizlik ortamından çıkışta, sürdürülebilir dönüşümü bütüncül siyasetlerle çıpa olarak belirlediğimiz noktada yatırım, istihdam, rekabet gücü, ekonomik istikrar ve refah boyutunda ilerleme mümkün” dedi.

Sürdürülebilir dönüşümün anahtarının, global ve tüm dalları içerisinde barındıran bütünsel işbirliğinden geçtiğini aktaran Turan, “Sürdürülebilirliğin yolu da yeşil ve dijital dönüşümü merkeze alan bir kalkınma yaklaşımının tüm paydaşlar tarafından benimsenmesinden geçiyor” sözünü kullandı.

“Hedefimiz, gelişmiş, saygın, adil ve çevreci bir Türkiye”

Gerek yeşil gerekse dijital dönüşümün sağlanması için en değerli ögenin nitelikli insan kaynağı olduğunu vurgulayan Turan, toplumun ve iş gücünün dijital ve yeşil dönüşüme adaptasyonuna yönelik atılacak her adımın uzun vadeli kalkınmanın olmazsa olmazı olduğunu söyledi.

Turan, vakit kaybetmeden istihdam odaklı bütüncül siyasetler ve düzenekler geliştirmeleri gerektiğini söz ederek, mevcut iş gücünün maharetlerine kesintisiz yatırım yapmaları ve bunu ömür uzunluğu süren bir yatırım haline getirmeleri gerektiğini bildirdi.

Anaokulundan itibaren kaliteli eğitime erişimde fırsat eşitliğinin teminata alınması gerektiğini aktaran Turan, insanların yaratıcılığını, özgür ve bilimsel fikrini, dijital ve sosyo duygusal hünerlerini güçlendiren bir eğitimden bahsettiklerini kaydetti.

TÜSİAD Lideri Turan, kelamlarını şöyle tamamladı:

“Kalkınma, tüm paydaşlara uzun vadeli paha yaratmayı ve toplumsal, çevresel boyutlarla toplum refahına katkı sağlamayı hedefleyen bir anlayışla mümkün olabilir. Bu yeni anlayışın temelini ise geçen yıl yayınladığımız ‘Yeni Bir Anlayışla Geleceği İnşa’ çalışmamızda da vurguladığımız üzere üç öge, yani insan, bilim ve kurumlar oluşturuyor.

Önceliğimiz, insanımızın yetkinliklerini geliştirmek, bilimi ve teknolojik gelişmeyi temel almak ve iktisattan hukuka ve demokrasiye kadar tüm alanlarda muteber ve kapsayıcı kurum ve kuralları hayata geçirmek olmalı. 100. yılımıza girerken akıl, bilim, hukuk ve özgürlük üzerine inşa edilmiş Cumhuriyet pahaları ışığında amacımız, gelişmiş, saygın, adil ve çevreci bir Türkiye’dir. Bugünün temasıyla da çok uygun örtüştüğünü düşündüğüm bu vizyonun bizi amaçlarımıza ulaştıracağına inanıyorum.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.