SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

’Türkiye’nin potansiyeli sınırsız’

Lüks otelcilik konseptinin kıymetli markalarından The Peninsula Hotels, Türkiye’deki birinci yatırımı için gün sayıyor. 11’inci oteli için İstanbul’u seçen The Peninsula, Galataport’ta 300 milyon Euro’luk yatırımın ortaklarından biri olurken; The HongKong and Shanghai Hotels, Ltd’in Operasyonlardan Sorumlu Lideri Peter Borer, şubat ayındaki açılış öncesi Hürriyet’e konuştu. Borer, “Lokasyon, karar vermemiz için kıymetli bir motivasyondu. Türkiye’nin turizmdeki potansiyeli neredeyse sınırsız” dedi.

’Türkiye’nin potansiyeli sınırsız’
Akacan The Mall
20.01.2023 07:36
0
A+
A-

’Türkiye’nin potansiyeli sınırsız’
Lüks otelcilik konseptinin kıymetli markalarından The Peninsula Hotels, Türkiye’deki birinci yatırımı için gün sayıyor. 11’inci oteli için İstanbul’u seçen The Peninsula, Galataport’ta 300 milyon Euro’luk yatırımın ortaklarından biri olurken; The HongKong and Shanghai Hotels, Ltd’in Operasyonlardan Sorumlu Lideri Peter Borer, şubat ayındaki açılış öncesi Hürriyet’e konuştu. Borer, “Lokasyon, karar vermemiz için değerli bir motivasyondu. Türkiye’nin turizmdeki potansiyeli neredeyse sınırsız” dedi.

The Peninsula Hotels, dünyada lüks otelcilik denildiğinde birinci akla gelen markalardan biri. Markanın ilişkin olduğu şirket The Hongkong and Shanghai Hotels (HSH), Limited’ın tarihi 1866’ya dayanıyor. Dünya genelinde 10 oteli bulunan şirket bu yıl iki yeni yatırımını hizmete sunacak. Bu otellerden biri 300 milyon pahasında olan Galataport’taki The Peninsula İstanbul, oburu ise ilerleyen aylarda kapılarını açacak olan Londra oteli.

The Hongkong and Shanghai Hotels, Ltd Operasyonlardan Sorumlu Lideri (COO) Peter Borer, The Peninsula İstanbul’un şubattaki açılışından evvel ön buluşma için Türkiye’deydi. Borer, The Peninsula Hotels’in Türkiye yatırımını ve global turizm bölümünü Hürriyet’e kıymetlendirdi.

Akacan The Mall

Peter Borer

‘TAHTAYA VURALIM’

“Türkiye’nin turizmdeki potansiyeli neredeyse sınırsız” diyen Borer, “İnanılmaz çeşitlilikte bir ülkeniz var. Batı, doğu, uygun eğitimli, genç ve dinamik bir nüfus; kıyılardan dağlara kadar inanılmaz bir doğal hoşluk; son derece düzgün yemekleriniz var. Sunacağınız o kadar çok şey var ki… Türkiye katiyen ilgi cazibeli bir ülke” yorumunu yaptı. 2023 için epeyce optimist olduklarını vurgulayan Borer, şunları söyledi: “Çin halihazırda açıldı. Hong Kong’ta çok süratli bir büyüme görüyoruz. Paris’in yanı sıra ABD’de devam eden güzel bir performans kelam konusu. Japonya, Tayland, Filipinler’de de o denli… Tahtaya vuralım, 2023 güzel bir yıl olacak. Çin şu an büsbütün açıldı. Bulunduğumuz ülkelerde Çinli turistlerden muazzam bir talep bekliyoruz, hatta bunun başladığını da görüyoruz. Örneğin geçen hafta sonu Hong Kong’taki otelimize Çin’den muazzam bir rezervasyon aldık.”

10 BİN ÇALIŞAN

İstanbul’da otel kararı alırken en büyük motivasyonlarının lokasyon olduğunu belirten Borer, her projenin tabiatında zorluklar olduğunu lakin inşaat evresinde olumsuz bir tecrübe yaşamadıklarını kaydetti. “Karar vericiler tarafından uygun karşılandığımızı düşünüyorum. Doğuş Kümesi ve Bilgili Holding üzere son derece destekleyici lokal ortaklarımız var. Bu sayede süreç sıkıntısız bir formda ilerledi” diyen Borer, sürec şöyle anlattı: “Büyümemizin epey yavaş ilerlediğini görebilirsiniz. Bu kadar yıl içinde şimdiye kadar 10 otelimiz oldu, bu yıl 12’ye çıkacak. Yaklaşık 8 bin çalışanımız vardı, 12 bin çalışana çıkacakken pandemi başladı. İstanbul’da ve Londra’daki projelerle toplamda bin 400 kişi daha istihdam edilecek ve yaklaşık 10 bin çalışana ulaşacağız.” 

GECELİK KONAKLAMA 1000 EURO’DAN BAŞLIYOR

The Peninsula Istanbul, 14 Şubat’ta resmi olarak açılacak. 177 oda ve süitin bulunduğu otelde, gecelik konaklama bedeli ise bin Euro’dan başlıyor. Borer, bulundukları ülkelerde lokal isimlerle çalıştıklarına dikkat çekerken; bahçe, mutfak, özel koku, iç dekorasyon, odalar ve düzenlemeler konusunda markanın iş ortakları ortasında mimar ve iç mimar Zeynep Fadıllıoğlu, peyzaj mimarı Enzo Enea, sanat danışmanı Çağla Saraç, moda dizayncısı Dilek Kaprol, Nishane markası kurucuları Mert Hoş ve Murat Katran, birinci ve tek iki Michelin yıldızlı Türk şef Fatih Tutak yer alıyor. The Peninsula’nın dünyada klasikleşen Peninsula Çay Saati’nin İstanbul’a da yansıması bekleniyor.

‘İNSANLARI EĞİTİMLERİNE DEĞİL TUTUMLARINA NAZARAN İŞE ALIYORUM’

Borer, konaklama kesiminde iş modelinin yalın olduğunu belirterek çalışan profilini de buna nazaran oluşturduklarının altını çizdi. Borer, “Size bir oda sunuyoruz; siz uyuyorsunuz, sabah kalkıyorsunuz ve biz de temizliyoruz. Konaklama dalı çok karışık bir hale getirildi ancak aslında çok kolay. Gereksiniminiz olan tek şey hakikat bir hal. Bu kesimde eğitimini veremeyeceğiniz tek şey bu. Çok sayıda insanı eğitimi için değil; halleri nedeniyle işe alıyorum. Sahiden eğitimi olmasa bile müdür pozisyonuna getirebiliyoruz” diye konuştu. Borer, tüm Peninsula otelleri içinde Hong Kong’takinin favorisi olduğunu söylese de “İyi bir baba olmaya ve tüm çocuklarımı sevmeye çalışıyorum” tabirini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.