SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Arabada oyun vakti… Geleceğin araç teknolojileri CES 2023’te gösterildi

CES 2023’e geleceğin arabaları damga vurdu. Las Vegas’taki gösteride BMW renk değiştiren arabasını, VW Passat’ın yerini alacak ID.7’yi, Sony elektrikli arabasını tanıttı. Fuarda, çok yakında araç içi cümbüş sistemlerinde radyo ve müziğin yerini bilgisayar oyunlarının alacağına dair değerli işbirlikleri de duyuruldu.

Arabada oyun vakti… Geleceğin araç teknolojileri CES 2023’te gösterildi
Akacan The Mall
09.01.2023 07:25
0
A+
A-

Otomobilde oyun vakti… Geleceğin araç teknolojileri CES 2023’te gösterildi
CES 2023’e geleceğin arabaları damga vurdu. Las Vegas’taki gösteride BMW renk değiştiren arabasını, VW Passat’ın yerini alacak ID.7’yi, Sony elektrikli arabasını tanıttı. Fuarda, çok yakında araç içi cümbüş sistemlerinde radyo ve müziğin yerini bilgisayar oyunlarının alacağına dair kıymetli işbirlikleri de duyuruldu.

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023 dün sona erdi. Geçmişte dizüstü bilgisayar, akıllı telefon ve kamera üzere eserlerin yer bulduğu fuar, son yıllarda resmen bir araba gösterisine dönüştü. Las Vegas’ta düzenlenen fuarda BMW renk değiştiren arabasını, RAM yürürken sürücüyü takip eden pick-up’ını, WV markası Passat’ın yerini alacak ID.7’yi tanıttı. Togg vizyonunu gösteren kapsül aracı ile dikkat çekerken, Sony de Honda işbirliğinde üreteceği birinci elektrikli arabası Afeela’yı gösterdi. Bu yılki gösteride oyun kesiminin süratle dönüşen otomotiv dalına adapte olması ilgi cazipti. Üreticiler, yıllardır araç içi cümbüş sistemlerinin temelini oluşturan radyo ve müzik uygulamalarının yerini, bilgisayar oyunlarına bırakacağına dair değerli duyurular yaptı. İşte otomotiv dalı açısından CES 2023’te öne çıkanlar…

 

Akacan The Mall

680 BEYGİRLİK PEUGEOT

PEUGEOT fuar kapsamında INCEPTION CONCEPT isimli dikkat çeken bir konsept Sedan gösterdi. Bu model üretilmese de 2025 yılından itibaren markanın kompakt modelleri de dahil olmak üzere gelecekteki arabalarına ilham verecek. Fütüristik ön kokpit dizaynıyla dikkat çeken INCEPTION CONCEPT, yapay zekâ, astronot kasklarının vizörüne uygulanan kromlu süreci barındıran 7.25 m2’lik cam yüzeyler üzere özellikleriyle dikkat çekiyor. 680 HP’lik(500 kW) güce sahip konsept aracın 0-100 km/s hızlanması 3 saniyeden daha kısa.

 

PASSAT’IN YERİNE ID.7

VOLKSWAGEN altı yıllık ortanın akabinde CES 2023’e MEB (modüler elektrik platformu) temelli yeni elektrikli Sedan’ı ile döndü. Türkiye’nin sevilen modellerinden Passat’ın yerini alacak ID.7 birinci sefer fuarda kamuflajlı olarak gösterildi. Yaklaşık 700 kilometreye kadar menzile ulaşabilecek ID.7’nin Türkiye gelişi ise 2024 yılını bulacak.

 

ARACA UYGUN BULUT HİZMETİ

FORTNITE ve Apex Legends üzere tanınan oyunların telefon, tablet ve TV’lerde oynanmasını sağlayan Nvidia’nın tanınan bulut oyun hizmeti GeForce Now çok yakında arabalara geliyor. Şirket, CES 2023’te, oyun platformunu internete bağlı birkaç araca entegre etmek için Hyundai Motor Group, Polestar ve BYD ile bir iştirak kurduğunu duyurdu. Yani artık arabalara GeForce Now yüklenebilecek ve 1.000’den fazla oyun fiyatsız olarak konsol aracılığıyla oynanabilecek.

 

RENK DEĞİŞTİREN BMW

BMW fuarda dijital asistan, renk değiştirme teknolojisi ve arttırılmış gerçekliğe sahip ön camı bulunan fütüristik elektrikli arabası i Vision Dee’yi tanıttı. Arabanın dışı başka farklı denetim edilebilen 240 kesime (E-INK) bölünebiliyor. Şoförler ister tek renkle yahut her bir paneli farklı renklerle seçerek aracı kişiselleştirebiliyor. Öte yandan, arttılmış gerçekliğe sahip ön camda sürüş bilgileri, irtibat ve oyun üzere birçok dijital içerik bulunuyor. Ön camın tamamını bilgi yansıtmak için kullanabilen marka, bu teknolojiyi 2025’te yollarla buluşacak NEUE KLASSE modellerinde kullanacak.

 

SONY’DEN OYUNCU SEDAN

PLAYSTATION’un üreticisi Sony, Honda işbirliğinde ürettiği elektrikli Sedan’ı Afeela’yı tanıttı. İki Japon devi şu halde bir işbirliği yapıyor; Honda, otomotiv mühendisliği ve satış sonrası servis kısmını sağlarken Sony, elektronik, sensörler ve cümbüş dahil olmak üzere işlerin teknik tarafını kapsıyor. Arabanın 2025’te satışa sunulması bekleniyor. Sony, elektrikli aracı Afeela’nın görüntü oyunlarında kullanılan tıpkı Unreal Engine 3D teknolojisi ile çalıştırılacağını da söyledi.

 

14 MİLYON TL’YE UÇAN OTOMOBİL

ABD’li Aska şirketi, CES 2023’te ‘Aska A5’ isimli 4 tekerlekli ve elektrikli uçan arabası tanıttı. Tek bir şarjla 400 km gidebilen bu arabada ayrıyeten fazladan 80 km uçuş menzili sağlayan küçük bir akaryakıtlı motor da bulunuyor. Uçan arabanın ABD’deki Federal Havacılık Yönetimi tarafından bu ay içerisinde onaylanması ve 2026 yılında havalanması bekleniyor. Paylaşımlı araç hizmetinde kullanılacak uçan arabanın fiyatı ise 789 bin doları (14 milyon TL) buluyor.

 

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.