SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Türk şahitler anlatıyor

Türk şahitler anlatıyorGüney Kore’nin başşehri Seul’de 154 kişinin öldüğü Cadılar Bayramı faciasının Türk şahitleri, yaşadıkları kaygı dolu …

Türk şahitler anlatıyor
Akacan The Mall
01.11.2022 07:38
0
A+
A-

Türk şahitler anlatıyor
Güney Kore’nin başşehri Seul’de 154 kişinin öldüğü Cadılar Bayramı faciasının Türk şahitleri, yaşadıkları kaygı dolu anları Hürriyet’e anlattı.

BARIN İÇİNE KAÇTIM

ALİ CAN DURMAZ (Doktora öğrencisi): “11 yıldır Güney Kore’deyim ve Itaewon’da yaşıyorum. Itaewon mahallesi, her yıl Cadılar Bayramı için tercih ediliyor. Bu yıl, pandemi sonrası kısıtlamasız birinci Cadılar Bayramı’ydı. Bu yüzden beşerler 3 yılın acısını çıkarırcasına bölgeye akın ettiler. O akşam bölgede yaklaşık 100 bin kişi olduğu söyleniyor. İzdihamın gerçekleştiği sokak ise hayli hareketli ve barlar sokağı olarak biliniyor. Ben de o sokaktaydım. Arkadaşlarımla bir barın önünde oturuyordum lakin bir anda itiş-kakış başladı. Bir de yokuş olan bir sokak. Yokuş aşağı gitmek isteyenler kendini üst çıkanların üstüne attı. Büyük bir panik yaşandı. Biz barın içine kaçıp olaydan sıyrıldık. Her şey 5 dakika içinde oldu. Kimse başta ne olduğunu anlamadı. Bağırış, çağırış ve yardım isteyenler vardı. Adeta savaş alanı üzereydi. Yerde onlarca ceset vardı. Kimi yaralılara barda yardım ettik. Aslında daha sonra polis ve ambulanslar bölgeye akın etti. Sağlıkçılarla birlikte iki cesedi ambulansa taşıdım. Travmatikti.”

Akacan The Mall

BİNLERCE İNSAN SIKIŞTI

CİHAN AYTEKİN (Uluslararası Ticaret Kısmı öğrencisi ve restoranda aşçı): “Cumartesi gecesi herkes sokaklara çıkmıştı. Barların olduğu bölge bilhassa çok hareketliydi. Ben de arkadaşlarımla faciadan birkaç dakika evvel oradan geçtim. Orası meşhur bir yer, olağanda de beşerler oraya sarfiyatlar. Etkinliklere yaklaşık 200 bin kişinin katıldığı söyleniyordu. Bu sokak hakikaten çok dar bir yer. Tahminen bir buçuk otomobilin genişliği kadar. Binlerce insan orada sıkıştı. Üst üste düşenler, ezilenler, nefes alamadığı için boğulanlar oldu. Tüm bunlara şahit olmak dehşet sineması üzereydi. Olayın akabinde medyada farklı argümanlar ortaya atıldı, etkinliklerde insanlara uyuşturucu verildiği konusu yalanlandı. İnsanların ünlü bir kişiyi görmek için birebir yerde toplandığı savları da hakikat değil. Barlar sokağı meşhur bir yer, beşerler eğlenmek için buraya gelmişlerdi.”

ÖLEN TÜRK YOK

Seul Büyükelçisi Murat Tamer, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, olayda ölen ya da yaralanan Türk olmadığını kaydetti. Haberi alır almaz polis ve hastanelerle bağlantıya geçtiklerini açıklayan Büyükelçi Tamer, kendilerine Türkiye’den de bir kayıp bildirisi yapılmadığını, en azından bu formda teselli bulduklarını bildirdi. Büyükelçi Tamer, Itaewon’un gençler ortasında tanınan bir bölge olduğuna işaret ederek, Güney Kore’de yaklaşık 250 Türk öğrenci bulunduğunu lakin bu şahısların inançta olduğunu kaydetti. Tamer, “Temasta olduğumuz bir öğrencimiz, ‘o sokağa girmek üzereydim lakin kalabalığı görünce son anda vazgeçtim. Sağa saptım, kurtuldum. Sola sapsaydım (izdihamın yaşandığı sokak) ölebilirdim” diye konuştu.

O SOKAĞA GİRİŞ ÇIKIŞLAR HÂLÂ KAPALI

Facianın yaşandığı Seul’deki Itaewon bölgesi, gece kulüpleri, barlar ve restoranların ağır olarak bulunduğu hareketli bir bölge. İzdihamın yaşandığı dar sokak ise barlar sokağı olarak biliniyor ve her iki ucu ana caddelere açılıyor. Polis ve öteki yetkililer incelemelerini sürdürüyor. Olayın yaşandığı dar sokağa giriş çıkışlar ise hâlâ kapalı.

HÂLÂ ŞOKU ATLATAMADIM

Seul’de yaşayan ve olay gecesi orada olan Ali Ertuğrul Öztarsu, yaşadıklarını toplumsal medya hesaplarında paylaştı. “Güney Kore, pandemiden ötürü eğlencelerin 3 yıldır kısıtlı biçimde yapılmasına müsaade veriyordu. Bu yıl kısıtlamanın olmadığı bir şenlik vardı. Beşerler bu bayramı kaçırmak istemediler” diyen Öztarsu YouTube hesabından şunları anlattı: “Çekim yapmak için o bölgedeydim, hengamenin olduğu yerin karşısında görüntü çekiyordum. Hayatını kaybeden insanları yere dizdiklerini görünce şok yaşadım. Kalp masajı yapmaya çalışan insanları gördüm. Hâlâ şoku atlatamadım.”

YAS İLAN EDİLDİ

Güney Kore’de 5 Kasım’a kadar yas ilan edildi. Ülkedeki tüm kutlamalar iptal oldu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.