SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Batı, besin tedarikinde oluşturduğu problemleri çözmeli

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Batı, besin tedarikinde oluşturduğu problemleri çözmeliRusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, resmi temaslarda …

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Batı, besin tedarikinde oluşturduğu problemleri çözmeli
Akacan The Mall
24.07.2022 18:07
0
A+
A-

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Batı, besin tedarikinde oluşturduğu problemleri çözmeli
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Mısır’da, “Moskova yaptırımların kaldırılmasını istemiyor lakin besin tedariki konusunda Batı’nın oluşturduğu problemleri ortadan kaldırması gerekiyor” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Mısır’ın başşehri Kahire’de Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri ile yaptığı görüşmede, Batılı ülkelere değerli iletiler vermesinin yanı sıra Mısır – Rusya bağlantılarına dair açıklamalarda bulundu.

Rusya-Mısır ortak ticaret, ekonomik, bilimsel ve teknik işbirliği komitesinin bir sonraki toplantısının Kahire’de gerçekleşeceğini belirten Bakan Lavrov, “Ticari-ekonomik ve bilimsel-teknik ortak kurula özel bir rol tahsis ediyoruz. Bir sonraki toplantının bu sonbaharda Kahire’de yapılması planlanıyor” diye konuştu. Rusya’nın, Afrika ülkeleri ile uygun alakalar kurmak ve ikili işbirliği mutabakatları yapmak için organize ettiği Rusya – Afrika tepesinin 2023’te de gerçekleşeceğini söyleyen Lavrov, “Mevkidaşımla, gelecek yılın ortasında planladığımız doruğun ayrıntıları hakkında konuştuk” sözlerini kullandı.

Akacan The Mall

Rus tahılının Mısır’a ulaştırılması konusunda Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ortasındaki telefon görüşmesini hatırlatan ve Rus tahıl üreticilerinin Mısır’a tahıl sevkiyatı konusunda mutabakatlara bağlı olduğunu tabir eden Lavrov, “Rus tahıl eserleri ihracatçılarının tüm yükümlülüklerini yerine getirme üzerine taahhütlerini tekrar teyit ettik” diye konuştu. Kelamlarının devamında Ukrayna ile İstanbul’da imzalanan Tahıl Sevkiyatı Mutabakatı hakkında konuşan Lavrov, Rusya’nın bu mutabakatın hazırlanması etabında hem Ukrayna tahılının sevkiyatı hem de Rus tarım eserlerinin ihracatının önündeki manilerin kaldırılması tarafında uğraş gösterdiklerini aktararak, “Sonuçta her iki sorunun da bir pakette çözülmesinde ısrar ettik. Ukrayna tahılıyla ilgili sıkıntılar İstanbul’da bir uyum merkezi kurularak çözülecek. Ukraynalıların karasularını boşaltması ve gemilerin geçişine müsaade vermesi garanti edilecek. Rusya ve Türkiye açık denizlerde geçişleri boyunca deniz kuvvetleriyle güvenliklerini sağlayacaklar” dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in teklifleriyle Rus besin eserlerinin kısıtlamalarla önüne getirilen mahzurların aşılabileceğini söyleyen Lavrov, “BM Genel Sekreteri, inisiyatif kullanarak, tarım eserleri konusunda bu gayri legal kısıtlamaların kaldırılması için istekli oldu. Başarılı olmasını umuyoruz. Moskova yaptırımların kaldırılmasını istemiyor fakat besin konusunda Batı’nın oluşturduğu sıkıntıları ortadan kaldırması gerekiyor. Rus eserlerinin ihracatının önündeki pürüzlerin kaldırılması sorunu çözülmeseydi Moskova, bir besin muahedesini kabul etmeyecekti” halinde konuştu.

Limanlardaki gemilerin çıkışının Kiev tarafından engellendiğini savunan Lavrov, “Hala 16-17 ülkeden yaklaşık 70 yabancı gemi rehin olarak bulunuyor ve bu ortada Mısır’a besin getirmesi beklenen bir gemi mayın tehlikesi nedeniyle Ukrayna limanlarında engelleniyor” sözlerini kullandı.

Ukrayna ile Rusya’nın barış müzakerelerini sürdürme ihtimali hakkında da yorum yapan Lavrov, “Ukrayna ile daha geniş bir mevzu yelpazede müzakereleri sürdürmeye karşı bir önyargımız yok. Lakin bu bize bağlı değil. Zira Ukrayna makamları, devlet liderinden sayısız danışmanına kadar, Ukrayna’nın Rusya’yı mağlup edene kadar müzakere olmayacağını söylüyor” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.