SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Trump umudunu Öz’e bağladı

Trump umudunu Öz’e bağladıHayattaki altı ABD liderinden üçü partilerinin kilit Pennsylvania Senato üyeliği adayına oy istemek için kürsüye çıktı …

Trump umudunu Öz’e bağladı
Akacan The Mall
07.11.2022 07:41
0
A+
A-

Trump umudunu Öz’e bağladı
Hayattaki altı ABD liderinden üçü partilerinin kilit Pennsylvania Senato üyeliği adayına oy istemek için kürsüye çıktı. Eski Lider Trump, yarınki orta seçimler öncesi Cumhuriyetçilerin adayı Öz’e takviye mitingi düzenledi. Tıpkı gün selefi Obama ve Lider Biden da Demokratların adayı için konuşma yaptı.

Eski ABD Lideri Donald Trump, salı günü yapılacak orta seçimler öncesi Cumhuriyetçi Parti’nin Pennsylvania adayı Hekim Mehmet Öz’e takviye mitingi düzenledi. Latrobe kasabasındaki mitinge Trump, “Doktor Öz, ABD’de istikrarları değiştirecek. Senato’da 50-50 eşit olan koltuk dağılımı lehimize dönecek” dedi. Öz’ü uzun müddettir tanıdığını ve “gerçekten çok düzgün bir doktor” olduğunu söyleyen Trump, “Halka hizmet etmek istiyor. Salı günü sandıkta onun için oy kullanın” davetinde bulundu.

‘BEYAZ SARAY’I GERİ ALACAĞIZ’

Akacan The Mall

Aynı gün eski Lider Barack Obama ile Öz’ün rakibi John Fetterman için miting yapan Lider Joe Biden’a yüklenen Trump, 2020 seçimlerinin kendisinden çalındığı argümanını tekrarladı. 2020’yi ima ederek Trump, “Bu adamı (Joe Biden) çok berbat yendik. Seçim hileli ve artık ülkemiz yıkılıyor. Senatoyu geri alacağız, Amerika’yı geri alacağız. 2024’te de Beyaz Saray’ı geri alacağız” sözlerini kullandı. Trump kalabalığa, “Ülkemizin gerilemesini durdurmak için kırmızı bir dev dalga üzere Cumhuriyetçilere oy verin” daveti yaptı.

ÖZ NE VAAT ETTİ

Trump’ın yaklaşık iki saat süren konuşması sırasında vakit zaman sahneye çıkan Öz ise Washington’da “aşırı harcamaları” durdurma kelamı verdi. Cerrah olduğunu hatırlatan Öz, “Ameliyathanede bir operasyona başlamadan evvel tüm takımı birleştirdiğimizden, bir ortaya getirdiğimizden emin oluyoruz. Ülkemizi de bu türlü yöneteceğiz” dedi. İnançlı ve pak kentler vaat eden Öz, göç konusunda da yalnızca sonlardan yasal girişlere müsaade vereceklerini kaydetti.

 

BIDEN ‘TOPAL ÖRDEK’ OLUR MU

Salı günü yapılacak seçimlerle Temsilciler Meclisi’nin tamamı, Senato’nun ise üçte biri yenilenecek. İki başkanlık seçimi ortasında yapılan Kongre orta seçimleri, liderin misyon müddetinin ortasına denk geldiğinden, seçmenin memnuniyetinin ölçüldüğü bir referandum niteliği taşıyor. Demokratların Kongre’nin iki kanadından birini ya da ikisini kaybetmesi durumunda Biden’ın işi kalan iki yılı için çok zorlaşacak. Kongre’nin iki kanadında birden çoğunluğu kaybeden idareler rakip partiyle uzlaşı olmadan yasa çıkaramaz hale geldiğinden, ‘topal ördek’ olarak anılıyorlar. Ukrayna savaşıyla artan güç maliyeti ve yüksek enflasyon Biden’a olan dayanağın azalmasına neden oldu. Ayrıyeten ilerleyen yaşı da Başkan’ın kapasitesinin sorgulanmasına neden oluyor.

 

ADAYLIK SİNYALİ VERDİ

ABD’de Demokrat ve Cumhuriyetçilerin Pennsylvania yarışı 2024’te mümkün bir Biden-Trump yarışının provasına dönmüş durumda. Senato’daki koltuğu Öz’ün kazanması durumunda Washington’da güç istikrarının Trump lehine değişmesi bekleniyor. Miting sırasında iki yıl sonrası için adaylık sinyali de veren Trump, “Hepinize kelam veriyorum. Çok çok yakın bir vakitte çok keyifli olacaksınız ancak evvel Cumhuriyetçiler için 8 Kasım’da tarihi bir zafer kazanmalıyız” dedi.

 

ANKETLER NE DİYOR

Muhalifleri Hekim Öz’ü Pennsylvania’da yaşamadığı ve bölgenin sıkıntılarını bilmediği için eleştirirken kısa mühlet evvel felç geçiren ve konuşma bozukluğu yaşayan rakibi John Fetterman’ın da sıhhatinin misyonunu yapmasına mahzur olup olmayacağı tartışılıyor. Trump’la tıpkı gün Fetterman için oy isteyen Biden, “İki yıl evvel gücünüzü Donald Trump’ı mağlup bir lider yapmak için kullandınız. Bu yıl da John Fetterman’ı bir sonraki senatörünüz yapma gücüne sahipsiniz” dedi. Seçmenler “Oldukça farklı iki Amerika ortasında Seçim yapacak” diyen Biden, “Demokrasi sandıkta. Bu ulusumuz için belirleyici bir an” biçiminde konuştu. Obama da, “Ülkemizin 50 yıl geriye gitmesine müsaade vermeyin” sözünü kullandı. Anketlere nazaran Cumhuriyetçiler Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elde edecek. Kırk yılın en yüksek enflasyonu, artan yasa dışı göçmen girişi ile kürtaj ve eşcinsellik tartışmalarıyla Senato’da da ibre Cumhuriyetçiler lehine.

BİLGİ NOTU: Amerikalılar, 8 Kasım’daki orta seçimlerde bulundukları eyaletlerdeki valilik ve başka mahallî konumların yanı sıra Kongre’nin Temsilciler Meclisi’ndeki 435 sandalyenin tamamı, Senato’daki 100 sandalyenin de 35’i için sandığa gidecek.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.