SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bir sefer daha tüm dünya onu konuşuyor! Ukrayna First Lady’si birinci sefer kocasıyla el ele

Bir defa daha tüm dünya onu konuşuyor! Ukrayna First Lady’si birinci defa kocasıyla el eleUkrayna First Lady’si Olena Zelenska, savaşın birinci …

Bir sefer daha tüm dünya onu konuşuyor! Ukrayna First Lady’si birinci sefer kocasıyla el ele
Akacan The Mall
27.07.2022 10:37
0
A+
A-

Bir defa daha tüm dünya onu konuşuyor! Ukrayna First Lady’si birinci defa kocasıyla el ele
Ukrayna First Lady’si Olena Zelenska, savaşın birinci günlerinden beri sık sık toplumsal medya hesabından dünyaya sesleniyor ve ülkesinin sesini duyurmaya çalışıyor. Zelenska’nın popülerliği giderek arttıkça dünyaca ünlü mecmualar, televizyon kanalları da onun peşine düşüyor ve First Lady adeta paylaşamıyor. Bunun son örneği ise Olena Zelenska’nın Vogue mecmuasına verdiği röportaj… Üstelik bu sefer kocasıyla el ele…

“Mutlu hayatlar yaşıyorduk ve bunun olacağını hiç düşünmemiştik. Sevdiklerimizi özgürce ziyaret edemiyorduk. ‘Tecrit edilmiş’ hissediyordum; itiraf edeyim. Lakin umudumuz var.”

Bu kelamlar Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin eşi, Ukrayna First Lady’si Olena Zelenska’ya ilişkin.

Akacan The Mall

First Lady Olena Zelenska, Vogue mecmuasının özel dijital sayısının kapağında yer aldı ve evliliği, üstlendiği rolden bahsetti. Zelenska, Rusya’nın ülkesine karşı verdiği savaşın ağır bedeli hakkında da konuştuğu.

DÜNYACA ÜNLÜ DERGİYE KAPAK OLDU

Ukrayna’nın First Lady’si Vogue’a “Bunlar hayatımın en fecî aylarıydı” diyerek başladı röportaja ve ekledi “Bu güç bir vazife zira daima olarak bu sorumluluk yükünü hissediyorsunuz”.

Ukrayna’nın başşehri Kiev’de, çok sıkı halde korunan başkanlık ofis binasının içinde mermer merdivenlerde oturan Zelenska’yı gösteren kapak, dünyanın en kıymetli portre fotoğrafçısı Annie Leibovitz tarafından çekildi.

Zarif First Lady, üzerinde siyah bir pantolon ve beyaz bir düğme ile sıradan lakin çok şık bir formda giyinmişti. Vogue profilinde First Lady ve eşi Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin fotoğrafları da yer alıyor. Bu da savaş çıktıktan sonra yaşanan bir birinci.

SAVAŞIN YIKICI TESİRİNİ ANLATTI

Rachel Donadio ile bir tercüman aracılığıyla konuşan Zelenska, savaşın Ukrayna vatandaşları ve kendi ailesi üzerindeki yıkıcı tesirini anlattı.

“Bunlar hayatımın en müthiş ayları ve her Ukraynalının hayatı altüst oldu” diyen Olena Zelenska “Açıkçası, duygusal olarak nasıl yönetim ettiğimizi kimsenin anlayabileceğini sanmıyorum” yorumunu yaptı.

Zelenska, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı kazandığı zafere duyduğu inancı de anlattı. “Bir zaferi dört gözle bekliyoruz” dedi ve Ukraynalı dostlarından ilham aldığını açıkladı: “Kazanacağımızdan kuşkumuz yok. Ve bizi devam ettiren de bu.”

İLK DEFA ZELENSKİ İLE EL ELE!

Dergide ayrıyeten, Olena Zelenska’nın, Hostomel’deki Antonov Havalimanı’nda Ukraynalı bayan askerler ortasında ve kocasının yanında; ahşap bir masanın üzerinde el ele tutuşurken çekilmiş bir fotoğrafı yer alıyor. Ukrayna önderi Zelenski, her zamanki üzere hâki tişörtüyle çıkıyor dünyanın karşısına.

Başka bir fotoğrafta, Ukrayna cumhurbaşkanının kapak için Bettter, Six, Hvoya, The Coat, Kachorovska ve Poustovit üzere Ukraynalı tasarımcıların giysilerini taşıyan karısını kendisine karşı bir formda sık sıkı tuttuğu görülüyor.

“O BENİM AŞKIM VE EN ÂLÂ ARKADAŞIM”

“Elbette o benim aşkım. Lakin o benim birebir vakitte en büyük arkadaşım. Olena sahiden benim en uygun arkadaşım,” diyor Zelenski röportajı gerçekleştiren Donadio’ya.

Röportajın bir kısmında, First Lady savaşın kendi ailesi üzerindeki tesirinden bahsediyor ve çiftin, çocukları, 18 yaşındaki Oleksandra ve 9 yaşındaki Kirilo’dan farklı kalmak zorunda olsalardı nasıl hayatta kalacağını bilmediğini itiraf ediyor.

Bu durumun güvenlik nedeniyle çocukları göremeyen kocası için bilhassa sıkıntı olduğunu kabul ediyor ve “Ayrı kalsaydık bu aylarda nasıl hayatta kalırdım bilmiyorum” diyor First Lady. “Volodimir, bu mevzuda benden çok daha güç vakitler geçiriyor. Acı çekiyor. Ve bunu çocuklarım da hissediyor, zira onlar da babalarına hasret.”

“FIRST LADY OLMAK ÇOK ZOR”

Olena Zelenska, hem savaştan evvel hem de şubat ayından beri First Lady rolünü üstlenirken yaşadığı baskıyı da içtenlikle anlatıyor röportajda.

Zelenska, kocasının cumhurbaşkanlığına aday olmasını istemediğini zira hayatlarının ‘Oldukça kökten değişeceğini’ hissettiğini açıkladı. Eşi seçimi kazandığında, ‘sahne arkasını’ tercih ettiği için, savaş başladıktan sonra ilgi odağı olmakta zorlandığını itiraf etti.

First Lady, kocasının ofisteki rolüyle birlikte gelecek yükün de farkındaydı. “Benim için çok iş olacağını biliyordum ve haklıydım” dedi.

ZELENSKİ: ONUN VARLIĞI ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİRİYOR

Ancak hiçbir şey onu Rusya’nın ülkeyi işgaline ve o vakitten beri hissettiği ‘sorumluluk yüküne’ hazırlayamazdı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, savaşın başlangıcından bu yana karısının üstlendiği kıymetli rolü de kabul etti ve Vogue’a şunları söyledi:

“Bunu halkımızın bir kısmı için, kıymetli bir kısmı için yapabilirim. Lakin bayanlar ve çocuklar için eşimin burada olması örnek teşkil ediyor. Olena’nın varlığının, Ukrayna, ailelerimiz ve bayanlarımız için çok güçlü bir rol oynadığına inanıyorum.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.