SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Toplam 600 milyon lira yatırımla yüksek güvenlikli bandrol periyodu başladı

Toplam 600 milyon lira yatırımla yüksek güvenlikli bandrol periyodu başladıTürk mühendisler tarafından geliştirilen yazılımla üretilen yeni kuşak …

Toplam 600 milyon lira yatırımla yüksek güvenlikli bandrol periyodu başladı
Akacan The Mall
29.07.2022 12:07
0
A+
A-

Toplam 600 milyon lira yatırımla yüksek güvenlikli bandrol periyodu başladı
Türk mühendisler tarafından geliştirilen yazılımla üretilen yeni kuşak bandrol periyodu başladı. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün kullanımına başladığı yeni jenerasyon bandroller, yüksek güvenlik özellikleriyle tüketicileri uydurma bandrollerden koruyor. Çıplak gözle kolaylıkla denetim edilmesi sayesinde tüketicilerin her birini denetçi yapan yeni kuşak bandroller, Eylül ayında devreye girmesi planlanan taşınabilir uygulama üzerinde de takip edilebilecek. Toplam 600 milyon yatırımla hayata geçen, Türk mühendislerinin geliştirdiği yeni kuşak bandroller Avrupa’nın en büyük bandrol üretim tesisinde, yüksek güvenlik özellikleriyle üretiliyor.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü ismine yerli ve ulusal olarak üretilen yeni kuşak bandrollerin kullanımına başlandı. Yeni kuşak bandroller, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen, üstün teknoloji, yüksek güvenlik ve tasarım özellikleriyle hem tüketicileri koruyor hem de devletin vergi kaybının önüne geçiyor. Yeni jenerasyon bandrollerin temel özelliklerinin başında yırtılınca tekrar kullanılamaz ve kopyalanamaz olması, herkes tarafından çarçabuk uygulama üzerinden denetim edilebilir olması geliyor. Toplam 600 milyon lira yatırımla hayata geçen yeni jenerasyon bandroller, Avrupa’nın en büyük bandrol üretim tesisi olma özelliğini taşıyan İzmir Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada, merkez bankalarının sahip olduğu yüksek güvenlik standartlarıyla üretiliyor. 

Fabrikada düzenlenen basın toplantısında konuşan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, “Türkiye’de son 14 yıldır birebir bandroller kullanılıyordu fakat gelişen teknoloji ile birlikte yeni bir sisteme geçilmesi gerekliydi. Türk mühendisler tarafından geliştirilen, yeni jenerasyon üstün teknolojiyle, kopyalanamaz bandrol üretimi ile hem tüketicilerimizi koruyacak hem de devletimizin bu alandaki gelir kaybını önleyeceğiz. Yapılan bu yeni düzenlemenin temel emeli; sigara ve alkollü içkilerde kayıp kaçak oranlarının azaltılarak vergi kayıplarının önüne geçilmesi, kaçakçılığın engellenmesi ve halk sıhhatini önemli biçimde tehdit eden sahteciliğin ortadan kaldırılmasıdır. Sistem sayesinde devletimizin ÖTV gelirlerinin yaklaşık 125 milyar TL’lik kısmını garanti altına da almış oluyoruz. Dünyada bir birinci olan yeni kuşak bandrollerin ülkemize iyi olmasını diliyorum” dedi.

Akacan The Mall

 AVRUPA’NIN EN BÜYÜK BANDROL ÜRETİM TESİSİ

Yeni kuşak bandrol için yapılan toplam yatırımın fiyatı 600 milyon TL’ye ulaştı. Hiçbir kamu kaynağı kullanılmadan gerçekleşen bu yatırımın 250 milyon liralık kısmını, son teknolojiyle ve üstün güvenlik sistemiyle bandrol üretimi yapan, İzmir Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrika oluşturdu. Alandaki yatırımların fiyatı ise 350 milyon TL oldu. 

10 bin metrekare kapalı alana kurulan fabrika, Avrupa’nın en büyük bandrol üretim tesisi pozisyonunda. 25 milyar adet üretim kapasitesi bulunan tesiste, 200’e yakın fazla üretici ve ithalatçı firmada bulunan 400’ün üzerinde üretim sınırı ve 7 bin 200 farklı eser için yılda 10 milyar adet bandrol üretimi yapılacak. 

Yüksek güvenlikli mürekkep teknolojisin kullanıldığı fabrikada hibrit baskı teknolojilerine sahip sayılı baskı tesisinde bulunan makinelerle üretim yapılıyor. Çok hassas bir eser olan kâğıdın bandrol üretimindeki kıymetli işlevi sebebiyle kaliteli bir baskı yapılabilmesi için çok özel bir iklimlendirme sisteminin de oluşturulduğu fabrika, tıpkı vakitte akıllı bina sistemleri ile donatılmış bir üretim tesisi olma özelliği de taşıyor. 

Merkez bankalarında kullanılan düzeyde güvenlik tedbirleri uygulanan fabrikada üretilen yeni jenerasyon bandroller, kullanılan çok özel mürekkep ve baskı teknolojileri sayesinde kopyalanamaz özelliğe sahip. Bandrollerde 5 farklı katmanda güvenlik özellikleri yer alıyor. Bu katmanlar açık, yarı açık, kapalı, dijital ve isimli denetim katmanlarından oluşuyor. Her katmanda, birden fazla çok farklı güvenlik özellikleri yer alıyor. Bunların yalnızca bir kısmı tüketici tarafından kullanılırken öbürleri kamu denetçileri tarafından kullanılan özel aygıtlarla denetim edilebiliyor. Tekrar isimli denetim özelliklerinin de özel laboratuvarlarda denetimleri sağlanıyor. 

ÇIPLAK GÖZLE VE CEP TELEFONUYLA DENETİM İMKANI

Banknotlarda olduğu üzere yüksek güvenlik kriterleriyle, özel bir üretim ve baskı teknolojisi kullanılarak üretilen yeni kuşak bandroller, çıplak gözle çarçabuk denetim edilebiliyor. Böylelikle tüketicilerin her biri adeta ‘denetçi’ oluyor. Yeni bandrolleri farklı açılardan değişen imgesi sayesinde düzmece bandrollerden ayırmak çok daha kolay. 

Mevcut 165 şahsa istihdam sağlanan tesiste çalışan sayısının 2023 prestijiyle 250’ün üzerine çıkması hedefleniyor. Üretilen yüksek güvenlikli yeni kuşak bandrol ve sistemlerin başta etraf coğrafyalar olmak üzere yakın vakitte yurtdışına ihraç edilmesi de planlanıyor. 

YENİ VE ESKİ BANDROLLER MUHAKKAK MÜHLET RAFLARDA BİRLİKTE OLACAK

Eski bandroller, stoklardakiler nedeniyle, muhakkak bir müddet yeni kuşak bandrollerle raflarda yan yana yer alabilecek. Bu yüzden tüketicilerin, kaygı etmemesi gerektiğini belirten yetkililer, kontrollerin her zamanki üzere sıkı bir halde devam ettiğini belirtti. Yıl sonu itibariyle maksat eserlerde büyük çoğunluğunda yeni kuşak bandrollerin yer alması bekleniyor. 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.