SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Casper Nirvana F500 incelemesi

Casper Nirvana F500 incelemesiTeknoloji kabuk değiştiriyor, yeni dünya düzeninde mobilite daha da ön plana çıkarken, kullandığımız araçlar da bu …

Casper Nirvana F500 incelemesi
Akacan The Mall
05.07.2022 23:54
0
A+
A-

Casper Nirvana F500 incelemesi
Teknoloji kabuk değiştiriyor, yeni dünya düzeninde mobilite daha da ön plana çıkarken, kullandığımız araçlar da bu yönde bize eşlik ediyor. Özellikle de iş ve eğitim hayatının vazgeçilmezi olan dizüstü bilgisayarlara artık hiç olmadığı kadar çok ihtiyacımız var. İşte bu noktada Casper’ın bize uzun yıllar eşlik edecek yepyeni bir çözümü var. Bu içeriğimizde yeni Nirvana F500’ü yakından inceliyor ve öne çıkan tüm özelliklerini masaya yatırıyoruz.

İş dünyası özellikle son yıllarda büyük bir değişim içinde. Ofisler artık pek çok şirket için bir zorunluluk olmaktan çıkarken, hibrit çalışma modelini daha sık işitmeye başladık. Kimi zaman ofise gittiğimiz, kimi zamanda evde veya bir kafede çalışabildiğimiz bir iş modeli giderek yaygınlaşıyor. Türkiye’nin teknoloji üreticisi Casper’ın yeni Nirvana serisi de tam bu noktada karşımıza çıkıyor. Nirvana F500, iş ve eğitim hayatında kendilerine sorunsuz bir şekilde eşlik edecek bir ürün.

Bir süredir kullanma şansı bulduğum bu dizüstü bilgisayar, gerçekten de mobiliteyi maksimum seviyede sağlamak için geliştirilmiş. 8.3 mm inceliği ve 1.7 kg ağırlığıyla hafif bir yapıda olması önemli bir avantaj sağlıyor. Şarj adaptörün de kendi gibi küçük ve hafif olması bir başka önemli nokta. Hem çantada yer kaplamıyor hem de ağırlık yapmıyor. Böylece bu hafif tasarım bize hareket özgürlüğü kazandırmış oluyor.

Akacan The Mall

Nirvana F500, metalik uzay grisi rengiyle hem kasayı hem klavyeyi bütünleştiriyor. Klavyenin tuşları oldukça ergonomik ve yumuşak dokunuşlarla uzun saatler rahat bir şekilde bilgisayarınızda çalışabiliyorsunuz. Özetle tasarım tarafında Nirvan F500, Premium seviyede bir ürün olduğunun altını çiziyor.

Tasarımdan konuşurken elbette cihaz üzerindeki portlardan da bahsetmeden olmaz. 2 adet USB 3.2, bir adet USB 2.0, 1 adet HDMI, bir adet kart yuvası ve dahili mikrofonla gelen Nirvana F500, gördüğünüz gibi hem geniş ölçekte port sayısına sahip hem de hızlı bir yapıda. HDMI portu ile kolayca ikinci bir ekranla bağlantı kurabiliyorsunuz.

15.6 inç’lik FHD IPS ekran panelini kullanıyor ve 250 NIT parlaklık değerine ulaşabiliyor. Ekran parlaklık seviyesinin yüksek olması önemli, böylece mobilite gereği ışığın çok olduğu ortamlarda çalışırken dahi ekrana yansıyan içerikleri rahatça görebiliyoruz. Ayrıca Anti Glare ekran tasarımı sayesinde ekranda yansıma meydana gelmiyor ve bu da görüş kalitemizi koruyan önemli bir özellik.

Gelelim performans tarafına. 11. Nesil Intel Core i3 ve i5 Tiger Lake işlemcilerden gücünü alan yeni Nirvana, kullanıcıların günlük iş temposuna ayak uydurabilirken, sunduğu yüksek performansla da daha verimli bir çalışmayı mümkün kılıyor. Grafik yongasına baktığımızda da karşımıza iki seçenek çıkıyor. Core i3’lü modelde Intel UHD Graphics G4, Core i5’li modelde ise Intel Iris Xe G7 grafik yongaları tercih edilmiş. Casper’ın açıklamasına göre Intel Iris Xe G7, MX230 NVIDIA ekran kartına göre %99, MX350 2GB ekran kartına göre de %17 daha fazla performans sunuyor.

Bu ürün elbette tam donanımlı bir oyun bilgisayarı değil ve bu noktada bir arayışınız varsa Casper’ın yüksek performanslı Excalibur serisine göz atabilirsiniz. Nirvana serisi daha çok iş ve eğitim hayatına odaklandığından bu noktada ihtiyaca fazlasıyla yanıt veriyor. Mainstream segmentine hitap ettiğinden harici bir ekran kartı gereksinimini de ortadan kaldırıyor.

Yeni Nirvana, depolama tarafında da performansından ödün vermeyen bir yapıya sahip. M.2 NVMe SSD kullanması sayesinde okuma ve yazma hızları oldukça hızlı. 2.5 inç’lik standart SSD ürünler 550 MB/s değere sahipken, NVMe’de bu rakam 4000 MB/s’ye kadar çıkıyor. Bu da yeni Nirvana’nın hızıyla ilgili net bir fikir veriyor.

Ürünü kullanırken cihazın hızını her noktada görebiliyorsunuz. Windows 11 yüklü olarak gelen ve Microsoft’un en güncel işletim sisteminden de aldığı güçle pek çok uygulamayı akıcı bir şekilde kullanma imkanı veren yeni Nirvana’yı açarken ya da kapatırken veya uygulamaları çalıştırırken beklemiyorsunuz. Bu da haliyle zaman kaybını minimize ediyor. Windows 11’in yüklü olarak gelmesi, sadece hız değil yazılım uyumluluğu ve siber güvenlik tarafında da kullanıcılarına avantaj sağlıyor.

Yeni Nirvana ile sürekli çalışacak değiliz. Yeri geldiğinde dizi ya da film de seyretmek istersek bu tarafta da elbette ses performansı akıllara geliyor. Nirvana F500, 1W’lık iki adet hoparlörle donatılmış ve kullanıcıların bu noktada beklentisini karşılayan bir performans gösteriyor.

Peki tüm bunları yapabilen yeni Nirvana’nın batarya ömrü nasıl? Yaklaşık 8 saatlik bir pil ömrü söz konusu ve kullanım senaryonuza göre de bu süre elbette değişiyor. Batarya ile ilgili bir başka önemli nokta da Smart Battery özelliğinin bulunması. Bu özellik, bataryanın doluluğu belirli bir seviyeye geldiğinde akımı düşürüyor ve düşük akımla dolum işleminin tamamlanmasını sağlıyor. Böylece sürekli yüksek akıma maruz kalmayan batarya, bu özelliğin bulunmadığı diğer bataryalara kıyasla çok daha uzun kullanım ömrüne sahip.

Yeni Nirvana, kurumsal sektör çalışanlarından lise ve üniversite öğrencilerine kadar geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden kullanışlı bir dizüstü bilgisayar modeli. Uzun batarya ömrü, yansıtma yapmayan ekran tasarımı, günlük süreçlerde yüksek performans sunan işlemci ve depolama teknolojileri, şık tasarımı ve hafif yapısıyla gönül rahatlığıyla önerebileceğim bir Casper çözümü.

 

İlandır

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.