SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Taban fiyat 8 bin 506 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak yeni minimum fiyatı açıkladı. Erdoğan, ‘’Net taban fiyatın 2023 yılında 8 bin 500 lira olması için ortamızda mutabık kaldık. Şayet beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen yıl olduğu üzere yeniden bir orta düzenleme yapmaktan kaçınmayız’’ dedi. Yeni minimum fiyat yüzde 54.66 artışla net 8 bin 506 TL, brüt ise 10 bin 8 TL oldu.

Taban fiyat 8 bin 506 TL
Akacan The Mall
23.12.2022 07:37
0
A+
A-

Asgari fiyat 8 bin 506 TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak yeni taban fiyatı açıkladı. Erdoğan, ‘’Net minimum fiyatın 2023 yılında 8 bin 500 lira olması için ortamızda mutabık kaldık. Şayet beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen yıl olduğu üzere tekrar bir orta düzenleme yapmaktan kaçınmayız’’ dedi. Yeni minimum fiyat yüzde 54.66 artışla net 8 bin 506 TL, brüt ise 10 bin 8 TL oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım ve TİSK Lideri Özgür Burak Akkol ile birlikte yeni minimum fiyatı açıkladı. Türk-İş heyetinin yer almadığı toplantı sonrasında 2023 yılında geçerli olacak taban fiyatın net 8 bin 506 TL olacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Taraflar ortasında makul bir noktada uzlaşma sağlanabilmesi için samimi çaba sarf ettik. Gönlümüz, çalışan temsilcilerinin de bugün ortamızda olmasını isterdi lakin taraflardan rastgele biri katılmadığı için hem çalışanların alacak en az maaş seviyesinin hem de buna endeksli pek çok geliri belirleyen minimum fiyatı ortada bırakamayız. Açıklayacağımız taban fiyat sayısı, ülkemizin genel ekonomik ve toplumsal görünümüyle de uyumludur. Memur ve emekli maaşlarında yapılacak artış oranlarını da bu halde tespit edeceğiz.

‘SIRTIMIZDA KÜFE VAR’

Akacan The Mall

Adeta akrebin kıskacında yoğrularak gelişen, büyüyen, güçlenen, Türkiye’nin hakikaten çok büyük fedakarlıklarla kazandığı imkânları her bir insanımızın buyruğuna vermeyi sürdüreceğiz. 2002 yılında 184 TL olan taban fiyat bizim devrimizde nominal olarak 30 kat, gerçek olarak yüzde 142 oranında artmıştır. Geçtiğimiz yıl başında minimum fiyat o günlerin koşulları dikkate alınarak, yüzde 50 artışla net 4 bin 253 liraya yükseltilmiştir. Yalnızca bununla kalmamış taban fiyattan alınan gelir vergisi ve damga vergisi de kaldırılmıştır. Ayrıyeten tüm gelirlerin taban fiyat kadar kısmı bu muafiyet kapsamına dahil edilmiştir. Yıl içinde enflasyonda yaşanan yüksek artış bizi temmuz ayında yeni bir düzenlemeyle taban fiyatı 5 bin 500 liraya çıkarmaya yöneltmiştir. Bütün bunları yaparken unutmayalım sırtımızda bu devletin küfesi var. Bütün bunlarla bir arada bu hesapları da ilmek ilmek dokuyarak yapıyoruz.

‘ENFLASYONU YÜZDE 20’YE İNDİRECEĞİZ’

Böylece yıl içinde minimum fiyatta ortalama yüzde 80 ve kümülatif yüzde 95 oranında artış sağlanmıştır. Ülkemizi faiz, kur, enflasyon cenderesinden çıkarma uğraşının meyvelerini toplamaya başladığımız şu kritik devirde hem hakları koruyan hem dengeyi gözeten bir yol istiyoruz. Fakat alışılmış sırtında küfe olmayanlar atıyorlar. Şu kadar, bu kadar filan falan değil. Zira bir ezası yok. Artık nereye giderse gitsin. Ancak biz çok hassasız ve 85 milyon nüfusu olan ülkemiz, ki bu yıl bir milyonun üzerinde artış daha kelam konusu. Enflasyonu yıl ortasında yüzde 30’lara, yıl sonunda yüzde 20’lere indirmekte kararlıyız. Her vatandaşımdan hesabını buna nazaran yapmalarını istiyoruz.

Asgari fiyatı belirlerken hem geçmiş kayıpları telafi edecek hem de önümüzdeki yıla dair öngörümüzü destekleyecek bir yaklaşım benimsedik. Şayet beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak, tıpkı geçen yıl olduğu üzere tekrar bir orta artırım yapmaktan da kaçınmayız.

YÜZDE 50’NİN ÜZERİNDE ARTIŞ

Ülkemizde her kesim üzere çalışanlarımızın, işçilerimizin, çalışanlarımızın gelir ve refah düzeyini arttırmış bir idare olarak bundan sonra da hiç kimsenin hakkının zayi olmasına meydan vermeyiz. Minimum fiyatın 2023 yılında 8 bin 506 TL olarak uygulanması için ortamızda mutabık kaldık. Bu taban fiyatın doğal patrona yansıması olduğu üzere bize de yansıması var. Böylelikle minimum fiyat temmuz ayına nazaran yüzde 54.66 oranında artış sağlanmış, yıllık ortalama artış oranı yüzde 70’in üzerinde gerçekleşmiştir.”

TİSK’TEN PATRONA EK ARTIŞ ÇAĞRISI

TİSK Lideri Özgür Burak Akkol, “Her platformda tabir ettiğimiz üzere bu süreçte 3 önceliğimiz vardı. Ülkemizin sürdürülebilir refahı, çalışanların enflasyon karşısında korunması ve işletmelerimizi ayakta tutarak üretimde devamlılığın sağlanması. Günün sonunda temel olanın birlik ve beraberlik olduğuna inanıyoruz. Doğal olarak bu fiyatı düşük bulanlar, yüksek bulanlar, istikrarlı bulanlar olacaktır. minimum fiyat taban fiyattır, makul olması gerekir. Belirlenen sayının üzerine çıkma imkânı olan patronlarımıza ek adımları atma davetinde bulunuyoruz. Gayemiz ortalama fiyatın artması olmalıdır” dedi. Çalışma Bakanı Alım de, “Asgari fiyat Türkiye’de fiyatlı çalışanların yaklaşık yüzde 37’sini ilgilendiriyor, bütün fiyat yapılarını ilgilendiriyor. Bu demektir ki açıklanan sayı bütün çalışanları da refahtan hisse alacakları yeni bir fiyat skalasına ulaştıracaktır. Türkiye’nin büyümesine yakışan bir tavırdır. Bu yaklaşım ekonomik kalkınmayı, toplumun bütünleşerek üretim sürecine verimli formda iştirakini sağlayacaktır” diye konuştu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.