SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son dakika: Giresunspor – Beşiktaş maçı sonrası Güntekin Onay’dan Valerien Ismael’e ağır eleştiri!

Son dakika: Giresunspor – Beşiktaş maçı sonrası Güntekin Onay’dan Valerien Ismael’e ağır eleştiri!Spor Toto Harika Lig’in 9. haftasında Beşiktaş …

Son dakika: Giresunspor – Beşiktaş maçı sonrası Güntekin Onay’dan Valerien Ismael’e ağır eleştiri!
Akacan The Mall
09.10.2022 08:07
0
A+
A-

Son dakika: Giresunspor – Beşiktaş maçı sonrası Güntekin Onay’dan Valerien Ismael’e ağır eleştiri!
Spor Toto Harika Lig’in 9. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Giresunspor’u 1-0 mağlup ederek 3 hafta sonra galibiyet aldı. Hürriyet müellifleri Fırat Aydınus ve Güntekin Onay, bu çabayı köşelerinde kıymetlendirdi.

Beşiktaş, Spor Toto Muhteşem Lig’in 9. haftasında Giresunspor’u deplasmanda 1-0 mağlup etti. Çotanak Stadyumu’nda oynanan gayrette Siyah-beyazlı takıma galibiyeti getiren golü 34. dakikada Tayyip Talha Sanuç kaydetti.

Maçın son anlarında Giresunspor’un oğulcan Çağlayan ile bulduğu gol, VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Akacan The Mall

Bu sonuçla ligde 3 maç sonra galibiet alan Beşiktaş puanını 18’e çıkardı. Giresunspor ise 8 puanda kaldı.

TAYYİP TALHA BİRİNCİSİ BAŞARDI

Giresunspor – Beşiktaş maçının birinci yarısında enteresan anlar yaşandı. Siyah-beyazlılarda Masuaku’nun sağdan kullandığı hür vuruş sonrası ceza alanında yaşanan karambol sonrası Tayyip Talha Sanuç topu ağlara gönderdi. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu, VAR’dan gelen ihtar sonrası durumu incelemeye gitti. Uğurlu, konumu izledikten sonra, karambolde Weghorst’a faul yapıldığını işaret etti ve golü iptal ederek Beşiktaş lehine penaltı verdi. Beşiktaş’ta penaltıdan topun başına geçen Weghorst, kaleci Onurcan’ı geçemedi.

Dakikalar 34’ü gösterdiğinde sahneye bir defa daha Tayyip Talha çıktı. Genç savunma oyuncusu, yaşanan karambolde bu sefer rövaşatayla ağları havalandırdı ve ekibini öne geçirdi.

Tayyip Talha, Beşiktaş’a transferinden evvel 4 Eylül 2022’de oynanan Hatayspor-Adana Demirspor maçında benzeri bir senaryoyu yaşamıştı.

Adana Demirspor formasıyla, Hatayspor karşısında 90+3. dakikada Akintola’nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanında yaşanan karambolde topu ağlara göndermişti. Maçın orta hakemi Burak Şeker evvel golü vermişti, daha sonra VAR’ın uyarısı ile durumu izleyip filelere giden topu iptal etmişti.

90+8. dakikada kullanılan özgür vuruşun akabinde Gökhan İnler’in ortasında Tayyip Sanuç bir kere daha topu ağlara göndermiş ve ekibine 1 puan kazandırmıştı.

Süper Lig mesleğinde birinci kere bir dönemde iki gol atan Tayyip Sanuç, tıpkı vakitte bu dönem iki kadronun formasıyla rakip fileleri havalandıran birinci oyuncu oldu.

Hürriyet muharrirleri Fırat Aydınus ve Güntekin Onay, Giresunspor – Beşiktaş maçını köşelerinde kıymetlendirdi.

FIRAT AYDINUS: TAYYİP TALHA’NIN DAGA GECESİ! BEŞİKTAŞ VAR’DAN DÖNEN GOLLE 3 PUANI KURTARDI

Ismael’den pek alışkın olmadığımız verimli atılım teşebbüsü, bu kere kadroya taze kan getirdi. Valerien İsmail, Salih ve Ghezzal üzere yaratıcılık mahareti yüksek iki oyuncunun yokluğunda Tayfur ve Gedson Fernandes ile başladı. Birinci dakikalardan itibaren Beşiktaş baskısı Giresunspor’un atak olgunlaştırmasına yahut pas yapmasına dahi müsaade vermeyecek nitelikteydi. Saiss’in 13’te sakatlanıp yerini Emrecan’a bırakması duran toplarda ofansif manada Tayyip Talha’nın ileri çıkmasına fırsat sağladı.

EN farklı VAR POZiSYONU

Bu güneşe kar dayanır mı derken tahminen de VAR’ın dünya futboluna girdiği tarihten bu yana karşılaşılabilecek en farklı durumun yaşandığı esnada Beşiktaş’ın penaltısı geldi. Karambol resmen Rusların matruşka bebekleri üzereydi. VAR hangi duruma elini atsa altından bir öbür durum çıkıyordu. Nihayetinde kazanılan penaltıyı gecenin kilit ismi Onurcan kurtarınca siyah beyazlıların gol baskısı gerisi ardı kesilmeyen ataklarla sürdü. Şık vuruşların birbirini takip ettiği durumda Tayyip Talha’nın golü geldi.

Penaltıyı kalecinin kurtarmasından daha enteresan topun çizgide tümseğe çarpıp dışarı çıkarken birden teğe içeri gerçek yönelmesiydi. Buna tabanın sevgililiği değil olsa olsa tuhaflığı denir. Hem savunmasıyla hem atağa katkısıyla yarınların yıldızı olmaya aday bir Tayyip Talha izledik. Birinci sekiz haftaya nazaran daha istekli oynayan ve dikine durum yaratan roldeydi. Dönem başından itibaren hamle çizgisinde isminden çokça kelam ettiren Weghorst’taki son periyottaki düşüşü anlamlandıramıyorum.

ONURCAN FARKI ÖNLEDi

Onurcan’ın kurtarışları maçın kopmasını ve farkın açılmasını engellerken tıpkı vakitte ikinci 45’te de grubunun oyunu dengelemesine taban hazırladı. Bu kere de birinci 45’te esamesini okumadığımız kaleci Ersin’in kritik atılımları geldi. Valerien İsmael’den RedmondGhezzal ve Rosier-N’Koudou atakları tıpkı dakikada geldi. İsmael’den bilhassa 2. yarılarda pek alışkın olmadığımız verimli atak teşebbüsü, bu sefer ekibe taze kan getirdi. Son iki yıldır oyunun geriden kurulmasının meleke olarak benimsendiği ligimizde bu sistemde oynayan grupların mutlaka kaleci ve defans oyuncularının ayağının düzgün olması gerektiğinin ispatı bir 90 dakika izledik.

GiRESUN BASTIRDI FAKAT…

Futbolda en tehlikeli skor 1-0 giden maçlardır. Son anlarda Giresunspor baskısını artırdı ve beraberlik için yüklendi ve fırsatı da buldu fakat ofsayta takıldı. Beşiktaş genelinde güzel oynadığı maçtan VAR’dan dönen golle 3 puan almayı başardı. Başakşehir mağlubiyeti ve akabinde Fenerbahçe beraberliği ile 5 puan kaybeden Beşiktaş ismine bedelli 3 puan oldu.

GÜNTEKİN ONAY: KOLAY MAÇI GÜÇ BİTİRDİ

Beşiktaş 3 puan için kararlılığını birinci dakikadan itibaren gösterdi. Birinci 45 dakika boyunca daima arayan siyah beyazlılarda forvetlerin yapamadığını genç stoper Tayyip Talha yaptı ve biri VAR’dan ofsayt münasebeti ile dönen 2 gole imza attı. Transferin son gününde çok yanlışsız bir atılımla alınan Tayyip Talha, savunmada da kusursuz bir futbol ortaya koydu ve “maçın adamı” seçilmeyi ziyadesiyle hak etti.

iLK YARI HER ŞEY iYiYDi

İlk 45 dakika Giresunspor’a hiç durum vermeyen Beşiktaş’ta Tayfur, sorumluluk alan, daima oyunun içinde kalan ve kadro arkadaşlarıyla güzel yardımlaşan bir imaj ortaya koydu. Josef de Souza da geçen haftaların üzerinde bir performans ortaya koydu ve galibiyette değerli hisse sahibi oldu. Birinci 45 dakika Beşiktaş açısından her şey olumluydu. Fakat 2’nci yarıda dakikalar ilerledikçe aşağı yanlışsız inen bir grafik daha gördük.

HAMLE YAPMIYOR, KURCALIYOR

Valerien İsmael oyuna atılım yapmıyor, kurcalıyor. 1-0 önde giden maçta 5 değişiklik birden yapıp herkesin konumuyla oynadı, ekibin yarısını değiştirdi. Sağ bek Tayfur’u orta alana çekip; orta saha Necip’i sağ beke aldı. Duraklamalar ile birlikte maçın bitimine 20 dakika varken tüm değişiklik haklarını kullanıp rastgele bir oyuncunun sakatlanma mümkünlüğünü düşünemedi. Gerçekten Emrecan sakatlandı ve maçı sakat sakat tamamladı.

TAKTiK ZEKASI YÜKSEK DEĞiL

Beşiktaş’ın düzgün bir takımı var fakat fark yaratan, taktiksel zekası yüksek bir teknik yöneticisi yok. Her şeyden evvel atakta çoğalma, gerektiğinde oyunu sete çevirme, atak devamlılığı ve çeşitliliğiyle oynayan bir Beşiktaş yok. Atakları erken bitirme yorgunluk ve topun peşinden koşmak olarak Beşiktaş’a geri dönüyor. Santimetreler ile VAR’dan ofsayt gerekçesiyle dönen Giresun golü Valerien İsmael’i kurtardı. Lakin Beşiktaş, kolay kazanması gereken bir maçı ecel terleri dökerek tamamladı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.