SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Galatasaray – Giresunspor maçı sonrası Uğur Meleke’den Mauro Icardi yorumu: Döneme ismini vermek üzere…

Muhteşem Lig’in 21. haftasında Galatasaray, deplasmanda Giresunspor’u 4-0 yenerek galibiyet serisini 10 maça çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Hürriyet muharrirleri Banu Yelkovan ve Uğur Meleke, bu çabayı köşe yazılarında kıymetlendirdi.

Galatasaray – Giresunspor maçı sonrası Uğur Meleke’den Mauro Icardi yorumu: Döneme ismini vermek üzere…
Akacan The Mall
29.01.2023 08:52
0
A+
A-

Galatasaray – Giresunspor maçı sonrası Uğur Meleke’den Mauro Icardi yorumu: Döneme ismini vermek üzere…
Süper Lig’in 21. haftasında Galatasaray, deplasmanda Giresunspor’u 4-0 yenerek galibiyet serisini 10 maça çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Hürriyet muharrirleri Banu Yelkovan ve Uğur Meleke, bu çabayı köşe yazılarında kıymetlendirdi.

Süper Lig’in 21. haftasında Galatasaray, Giresunspor ile deplasmanda kozlarını paylaştı. Sarı-kırmızılılar alana galibiyet serisini 10 maça yükseltmek için çıktı. Galatasaray, Karadeniz takımını 4-0 mağlup ederek Muhteşem Lig’de 10’da 10 yaptı.

OKAN BURUK TEPEYE YERLEŞTİ

Akacan The Mall

Bu maçla birlikte sarı-kırmızılıların Teknik Yöneticisi OKAN BURUK, Galatasaray’ın başında Üstün Lig’de bir dönemde üst üste 10 galibiyet alan birinci teknik yönetici oldu. Sarı-kırmızılılar, ligde daha evvel 1987-1988 döneminde Mustafa Denizli devrinde ve 2011-2012 döneminde da Fatih Terim idaresinde arka arda 9 galibiyete ulaşmıştı.

TOPLAMDA 13. GALİBİYET

Galatasaray, bu maçla birlikte 9’u Harika Lig, 3’ü de Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere kazanma serisini 13 müsabakaya çıkardı.

Hürriyet müellifleri Banu Yelkovan ve Uğur Meleke, Galatasaray’ın 4-0’lık Giresunspor galibiyetini köşelerinde kıymetlendirdi.

BANU YELKOVAN: OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİYLE BİLE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

Son iki maçında, iki kuvvetli deplasmandan beraberlikle dönen Giresunspor, bu iki maçta da galibiyetin eşiğinden dönen taraftı. Kendi meskenlerinde çıktıkları dünkü maçta bilhassa birinci yarıda savunmada kalmayı hiç düşünmediler ve her iki devrenin başında ellerinden geldiğince golü aradılar. Hakan Keleş’in ve Okan Buruk’un başındaki planlarla, alandaki yıldızlarının çıktığı terazide, ağır basan ve yakaladığı konumları skora çeviren taraf Galatasaray oldu.

GOLÜ GEÇ BULDU

Konuk grup her manada üstün götürdüğü, fakat golü bir türlü bulamadığı birinci yarının sonlarında, evvel ligde çıktığı 9 maçta 6 gol ve 4 asistle 10 gole direkt katkısı bulunan İcardi’nin ayağından bir penaltı kaçırdı, sonra kazanılan kornerde Mertens’in ayağından sayılmayan bir gole imza attı, en sonunda da birinci yarının uzatma anlarında yeniden Mertens’in seken topu tamamlamasıyla devreye 1-0 önde girdi.

iKi KADRO DA BASTIRDI

İkinci yarıda Giresunspor’un kapanacağını düşünenler de Galatasaray’ın süratle farkı açacağını düşünenler de yanıldı. Farkı ikiye çıkaran golün gelmesi için ikinci yarının ortalarına kadar iki kadro da bastırdı ve gol artık uygundan güzele Fransa Ulusal Takımı’na göz kırpan Dubois’nın uzaktan çok şık vuruşuyla geldi.

70. dakikada Torreira, Mertens ve Kerem çıkarken, Mata, Rashica ve Berkan’ın, 88’de İcardi yerini Gomis’e bırakırken yalnızca oyuncu değişiklikleriyle bile gövde gösterisi yapıyordu sarı kırmızılılar. Değişiklikleri sonrası evvel ligde birinci golüne imza atan Rashica skoru 3-0 getirdi, sonra Yunus sonucu belirleyen golü kaydetti.

UĞUR MELEKE: BİR KOLEKTİF OYUN DERSİ OLARAK ICARDI

Süper Lig, sahiden enteresan bir turnuva. Hiçbir vakit 5 büyük lig ayarında olmadı, hiçbir vakit da olmayacak. Lakin muadili üzere görünen ikinci kategori turnuvalara nazaran de daha fazla para harcadığı için küresel süperstarlara mesken sahipliği yapabiliyor. Mesela 27 yaşındaki Anelka’nın Belçika Ligi’ne gitmesi tüm dünyaya garip gelebilir. Fakat Harika Lig’e gelmesi olağan karşılanabiliyor. Ya da Mario Gomez’i, Jardel’i, Ribery’yi Avusturya Ligi’nde hayal edemeyiz.

Ama uygun şartlar oluştuğunda, yalnızca bir ya da iki yıllığına da olsa bu ligde süperstar düzeyinde futbolcuları, üstelik yaşları çok da geçmemişken izlemenin keyfini yaşayabiliyoruz. Şu anda tahminen de ceza alanında dünyanın en tesirli santrforlarından birine, Icardi’ye konut sahipliği yapıyor olmamız da Muhteşem Lig’in talihi bence.

TÜRKiYE’YE GELiYORLAR ZİRA…

Türkiye Ligi’nin Anelka, Alli ya da İcardi üzere oyunculara 30’larını geçmeden cazip gelmesinin üç temel nedeni var:

1- İstanbul şahane bir kent… Avrupa’nın her yerine 3-4 saat uçuş uzaklığı. 1-2 saat farkı. Kusursuz iklim.

2- İstanbul’un büyükleri genelde Avrupa kupalarındalar ve böylelikle süperstarların küresel arenada kendilerini gösterme talihi oluyor.

3- Taraftar sizi otomatik olarak seviyor. Beklentisiz bağrına basıyor. Sevginin iyileştiremeyeceği bir yara yok. İstanbul, Avrupa futbolunun rehabilitasyon merkezi üzere adeta.

HER YERDE VARDI

Futbolun rehabilitasyon merkezi İstanbul’un son süperstarı İcardi’nin başkalarından kıymetli bir farkı var natürel: Arjantinli santrfor buraya yalnızca güzelleşmek için gelmemiş, daha fazlasını istiyor.

Hemen her maçta ekibinin en güzeli. En çok çalışan, kolektif oyuna en çok uyanlardan biri. Şayet Barış ve Kerem gibiler hafta içi meskende Galatasaray maçlarının tekrarını izleseler ve bilhassa İcardi’ye odaklansalar, pas tercihleri konusunda çok şey öğrenirler eminim.

Arjantinli santrforun ismi dün tahminen tabelada yoktu, lakin onun dışında her yerde vardı. Galatasaray’ın attığı her golün bir yerinde kesinlikle var. Ve Galatasaray şampiyon olursa bu döneme ismini vermeye hakikat gidiyor adeta İcardi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.